Even op bezoek bij Jan en het onderwerp: Voetbal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Vandaag werd het even op bezoek bij Jan wat ik hoe dan ook in de planning had staan. Een bezoek, bellen of op Facebook met Jan, altijd is voetbal de hoofdmoot en dat was ook deze keer niet anders.

 1328693909NFoto Jan

Je hebt uiteraard meegekregen Jan dat CVVB met 7-1 heeft verloren van de aanstaande kampioen HZVV: Klopt, Jan ten Caat kwam mij ’s avonds even verslag uitbrengen. Hij gooide er weer een geweldige opmerking uit: ‘HZVV kreeg vijf kansen en scoorde zeven keer.” Toen heb ik geantwoord: ‘dat is knap.” Maar gekheid natuurlijk want het kwam er in voetbaltaal op neer dat HZVV zeer doeltreffend met de kansen omging wat niet voor CVVB gold begreep ik.

Nee, ik las inderdaad dat HZVV aan een halve kans genoeg had terwijl CVVB echt wel kansen had om tot scoren te komen maar het zat ook niet echt mee. Even iets anders, het tweede wordt kampoen. Begreep van Eddy Koopman dat ze weer hadden gewonnen dus voor die mannen kan het bier besteld worden, de titel komt eraan: Klopt maar het tweede is een prima team hoor. Daar zitten, net als in het derde een paar echte ‘killers” in. Mannen zoals Pieter van der Zee, die in mijn ogen veel te vroeg gestopt is bij het eerste elftal, en een Hans Vos, die in het derde spelen, zouden in mijn beleving nog uitstekend presteren in het eerste elftal.

Uit jouw opmerking dat Pieter te vroeg gestopt is maak ik op dat jij dat anders hebt gedaan: Ja natuurlijk! Ik voetbalde op mijn 38e nog in het tweede van CVVB in de reservehoofdklasse. Ik wilde zolang mogelijk op niveau blijven spelen namelijk. Je moet er wel voor oppassen dat iemand anders tegen je zegt dat het beter is dat je stopt. Dan is het namelijk te laat.

Een karaktervoetballer was het wel trouwens  Van der Zee: Zeker weten, en dan kom je direct op een punt waar het allemaal omdraait, mentaliteit. Om de top te bereiken, heb je drie dingen nodig, mentaliteit, talent en geluk. Het begint echter allemaal met mentaliteit. Als die goed is en je hebt een beetje talent dan moet je geduld hebben en dat komt er een moment dat je het geluk hebt dat je bijvoorbeeld in een eerste elftal mag invallen bijvoorbeeld. De betrokkenheid is tegenwoordig, ik zeg niet minder, maar wel anders.

Dat klopt wel een beetje Jan want dat merk ik ook met Puurvoetbalonline, de medewerking van voetballertjes en voetbalsters tot zeg maar 16 jaar blijft zeer beperkt. Ik heb binnen een club 50 mailtjes rondgestuurd waar een reactie op kwam: Dat is vreemd want als ik zie wie er allemaal op de site voorbij zijn gekomen dan zou ik daar als jeugdspeler graag tussen willen staan.

Ja, maar het is graag of niet Jan want anders wordt het trekken aan een dood paard zoals een wereldberoemd cliché ons verteld. En daar heb ik geen tijd voor want ik hoef me geen seconde te vervelen: Dat geloof ik graag maar mooi dat het goed gaat met www.puurvoetbalonline.nl.

Ik heb trouwens 22 maart een afspraak met John van Dalen, de toernooidirecteur van Eurovoetbal: Oke. John ken ik want die voetbalt nu bij ACV en gaat naar WKE en wordt daar teamgenoot van Erik en Guus. Die blijven allebei ook volgend seizoen bij WKE voetballen. Waar gaat het over of vertel je dat niet.

Jou vertel ik alles Jan. Ik ben al een jarenlange bezoeker van Eurovoetbal en nu met Puurvoetbalonline wil ik het Eurovoetbaltoernooi op mijn manier promoten: Jij vindt dat het wel anders kan.

Jij zegt het Jan: Duidelijk dus.

Maar het Europees verhaal van Twente, PSV en AZ: AZ heeft uitstekend gepresteerd, Twente kreeg een cadeautje in de vorm van een penalty en gaat het niet redden. Dat laatste geldt ook voor PSV dat met veel geluk er een 4-2 nederlaag uitsleepte maar mijn mening, Samengevat, exit PSV en Twente en een kleine kans op een ronde verder voor AZ.

Een prachtige korte analyse Jan want ik zie dat het al vijf over half vier is en ik zou om half vier bij Mercator staan om Martine op te pikken: Dat worden strafpunten Johan.

Nee, hoor Jan heb nog wel een beetje krediet want ze weet waar ik ben. En ook Martine weet dat wij 24 uur per dag over voetballen kunnen praten: Ja dat klopt maar voor nu tot ziens en we houden contact!