Het favoriete shirt van Frank Elzinga(Corenos)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Frank Elzinga voetbalt dit seizoen voor Corenos nadat hij de jaren daarvoor bij de Heracliden speelde. Voor zijn favoriete shirt gaan we echter nog verder terug in de tijd.

Frank voetbal 1De jonge Frank Elzinga was in zijn jeugdjaren actief op de voetbalschool van de BV Veendam. Daar kreeg hij te horen dat hij qua club eigenlijk hogerop moest voetballen. Frank, die voor de Heracliden uitkwam koos vervolgens voor Appingedam.’ Ik zat op de voetbalschool van Veendam en vanuit daar gaven ze aan dat het verstandig was om wat hoger te gaan spelen dan bij Hera. Vandaar de stap naar Appingedam.”

Daar voetbalde Frank Elzinga enkele jaren met veel plezier  en daarom is zijn favoriet shirt het helemaal witte shirt van Appingedam.’ Ik heb daar een aantal jaren op een geweldig niveau kunnen spelen in de jeugd. Vooral de tijd met Dick Lukkien en later Jan Martin Dijkstra als trainers waren top. En dan het 1e van toen, met Tuik, ten Brinke, Lukkien, Roode en iets eerder Dick Oosterhuis. Eeuwig zonde dat die club zo weggegleden is. In die periode was ik zondags ook altijd op het complex van Appingedam te vinden. Daarom als ik een favoriet shirt moet noemen komt het Appingedam-shirt op één. Niet omdat het zo mooi is maar door de prachtige herinneringen die ik er aan heb. Ondertussen heeft het shirt al een zwart randje gekregen maar toen was het nog egaal wit.