Dames in de bestuurskamer, het verhaal van Bene Wierenga en prachtig weer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Voor zondag 26 februari stond er een rondje langs de velden in Eenrum gepland want ik mocht voor de Ommelander Courant naar de wedstrijd Eenrum- Blauw Geel’15.

                      eenrum bg

                       Spelmoment Eenrum- Blauw Geel '15     

Foto Ommelander Courant              Ronnie Afman Baflo

Het blijft iedere keer weer leuk om je geboortedorp binnen te rijden, van welke kant je ook komt. Het was nog rustig op het sportpark waar trainer Siebrand Solinger de ballen stond op te pompen en de spelers zich aan het voorbereiden waren op de wedstrijd. Even bijpraten met Siebrand en toen door naar de bestuurskamer waar ALTIJD de dames in overtal zijn. In een sport die toch door velen bestempeld wordt als een mannenwereld toch uitzonderlijk.

Nadat alle namen van de spelers weer genoteerd waren door naar buiten waar de zon deze zondagmiddag aangenaam verraste.

De eerste bekenden waren al gearriveerd want Luit Raangs en de oud-voorzitter van FC LEO, dhr. Bloemhoff waren al druk in gesprek. De uitslagen van een dag eerder werden besproken en de wedstrijden waar we lijfelijk bij aanwezig waren geweest kregen nog meer aandacht. Even later een tik op mijn schouder van Albert Hofman, oud-wielrenner en oud-voetballer. Albert was vroeger een spits met een neusje voor de goal en samen hebben we enkele jaren in het 4e en later het 3e van Eenrum gespeeld.

Albert en zijn vrouw Truus waren een dag eerder ook aanwezig bij het duel CVVB- PKC en de oud-voetballer was erg duidelijk in zijn mening.

‘Wat een mazzel had dat PKC, drie kansjes en twee keer scoren dan heb je niets te klagen volgens mij. Maar als je even verder kijkt dan zie je dat het wel elf prima voetballers zijn maar een team is het niet.”

Juiste woorden van Albert, want dat constateerden meer mensen langs de lijn in Bedum.

Maar in Eenrum kwamen er steeds meer voetballiefhebbers binnen wat het alleen maar leuker maakte langs de lijn. Bene Wierenga was er een van die vertelde over zijn periode als voetballer. Daar kon de conclusie uit getrokken worden dat de oud-voetballer uitstekend in een Engelse competitie gepast zou hebben. Want nooit een keer hield hij er op zaterdagavond rekening mee dat er zondags gevoetbald moest worden.

Ook aanwezig de vader van Kloosterburen- voetballer Marco Bos, Theo Bos. Theo had een ‘belverbinding” met Woltersum waar Marco en zijn teamgenoten moesten aantreden. Een ruststand van 0-0 in Eenrum tegen een 2-0 voorsprong voor Kloosterburen betekende dat Eenrum vol aan de bak moest in de tweede helft. Dit lukte echter niet echt zodat de kop ‘Eenrum en Blauw Geel verspelen kostbare punten” boven het verslag in de Ommelander Courant de juiste was. Na afloop snel naar huis om nog een stukje AZ- Heerenveen mee te pikken. De moeite waard was het zeker want een mooi spektakelstuk was het in Alkmaar. Toen het verslag ‘ruwe versie” even in elkaar knutselen wat na een uurtje later ‘ingekleurd” werd en naar de redactie gestuurd kon worden. De redactie waar Hans weekenddienst had en waar ik op 24 maart met twee andere redacteuren, Erik en Hielko, aan de sportquiz in Kloosterburen zal deelnemen. Dus werd het nog een beetje studeren en surfen over diverse sites om de kennis te verbeteren. Een mooi rondje werd het in Eenrum wat ook op Bedum van toepassing was een dag eerder. Kortom een weekend met mooie verhalen, veel bekenden en prachtig weer, wat wenst een mens zich nog meer.