Een afgelaste derby werd een rondje met vele bekenden en een paar 'bakvissen" in Bedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zaterdag zou het rondje langs de velden worden in Zandeweer waar het duel ZEC- Noordpool op het programma stond. De dagen daarvoor kwamen er al geluiden door dat er zeer waarschijnlijk niet gevoetbald werd in Zandeweer.

 cvvb pkc foto

 Spelmoment uit de wedstrijd CVVB- PKC'83   Foto: Duut Knol Bedum

Het hoofdveld kon nog geen vijftig paar schoenen aan zodat het feest niet doorging. Ieder nadeel heeft ook een voordeel want hoewel ik mij op de derby had verheugd was het alternatief ook geen verkeerd duel. Ik mocht namelijk naar CVVB-PKC voor de Ommelander Courant.

Hoofdveld 

In Bedum werd het duel in de eerste klasse van het amateurvoetbal gespeeld op een prima te bespelen hoofdveld dus niets in de weg voor een pot. PKC speelt in het Oranje Blauw normaal gesproken maar omdat CVVB in het rood speelt kwamen ze in hun uittenue opdraven. Vreemd maar ook binnen het amateurvoetbal heeft de ‘gekte” een uit en thuistenue zijn intrede gedaan. Een mooi tenues het uittenue maar ik ga voor de eerste kleurencombinatie.

Wilem en Wilfred 

Vele bekenden in Bedum zoals Willem Huisman, teammanager CVVB2, die vertelde dat de reserves van CVVB op koers liggen richting kampioenschap, ook spraken we nog even over Rommie Dijkstra, de onlangs overleden oud-voorzitter van Zeester die we allebei kenden als een warme persoonlijkheid. Nadat ik mij aan Willem zijn partner, die jarenlang een collega van mij is geweest in het UMCG, had voorgesteld begon het duel onder leiding van Christian Mulder. Christian is een van de jeugdige talenten uit de zogenaamde talentenklas en floot prima in Bedum. Bij de tweede afgekeurde goal van CVVB had hij beter het advies van zijn grensrechter niet opkunnen volgen maar dat is allemaal achteraf.

'Liefde' voor managers

Vele bekenden zoals Menzo van der Wal wat ik nog steeds een van de fijnste mensen vind waar ik in het UMCG mee gewerkt heb. Onze gezamelijke ‘liefde” voor de managers in het UMCG leidde weer tot prachtige anekdotes en mensen feliciteerde mij met vertrek uit het ‘Circus” zoals hij het UMCG lachend noemde. Maar ook met Menzo was voetbal de hoofdmoot van het gesprek. De krenten in de pap noem ik dat en dat zal nooit verdwijnen. Een schlemielige nederlaag werd het voor de Bedumers. Dat werd het niet voor CVVB4BIER want de mannen wonnen van Knickerbockers 14, 15 of 16 met 4-1 en staan trots bovenaan. Ook Wilfred Bronsema liep in voetbalplunje rond want hij versterkte het zevende even. Een echte liefhebber die er nog een is van, stiekem je tas meenemen en hopen dat er een team is die een speler tekort komen. Even bijkletsen en Wilfred voor de tweede helft naar een van de bijvelden op het complex voor nog eens vijfenveertig minuten genieten.

Gambia 

Verder even een tas met shirts mee van Jeroen Mulder die richting Gambia gaan en de dag die min of meer in Bedum begon was weer ten einde. Want in de morgen was ik ook al in Bedum geweest, toen niet wetende dat ZEC- Noordpool afgelast was, om de tweede zending sportmaterialen op te halen. Andre van Haag was al bij de loods waar het opgeslagen lag en, Japie” was in een mum van tijd vol. De vliering ziet er op de Peperweg nu even uit als een magazijn want alles moet even goed ingepakt worden voor transport. Toen ik rond vijf uur thuis kwam was de storing in de datacenter van de provider, waar Puurvoetbalonline aan verbonden is, ook weer verholpen. Maar eerst het verslag waar ook een plaatsje werd ingeruimd door zoals ze langs de lijn genoemd werden, de bakvisjes” van het damesteam van CVVB die erg veel belangstelling hadden voor PKC-speler Roan Hamminga.