Laat de lente maar komen, mooi cadeautje voor Jan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Even op bezoek bij Jan stond al een paar dagen in de planning en vandaag, dinsdag 21 februari, was het eindelijk zover.

1328693909NFoto Jan

Een bezoek, bellen of Facebooken met Jan gaat over voetbal en dat was deze keer niet anders. Nadat we even bijgepraat hadden over de zaken die niets met het voetballen te maken hadden kwamen we al snel op ons favoriete onderwerp, het voetballen.

 Ik heb zaterdagmiddag CVVB een helft zien oefenen tegen Heerenveense Boys Jan: Een helft maar? Was het zo slecht dat je bent weggegaan.

Nee hoor, maar Martine had weekenddienst en die doet nooit moeilijk als ze even moet wachten als ik wat later van een wedstrijd, waar ik voor de Ommelander Courant aanwezig ben, terug ben dan gepland dus vond ik het niet gepast dat ik haar liet wachten: Oke ik schrok al, want jij die eerder bij een wedstrijd weg gaat klopt niet.

Nou moet ik wel zeggen dat het niet best was wat ik gezien heb maar daar waren de mannen het zelf ook over eens. Er moest nog stevig aan getrokken worden begreep ik op de trainingen richting zaterdag als PKC op bezoek komt. Want er zit een grote kans in dat er gevoetbald wordt Jan: Ik moet eerlijk zijn, dat had ik niet verwacht want het wonderbaarlijk hoe snel de vorst uit de grond verdwenen is of in sommige gevallen verdwijnt. Ik hoop verder dat de lente een beetje snel komt want ik ben weer wat mobieler gelukkig en wil weer naar het veld. Maar even nog Heerenveense Boys was toch ook de tegenstander in 'The thriller van Norg" op 28 mei 2010.

Dat klopt Jan wat een spektakel was dat. Die wedstrijd staat echt nog in mijn geheugen gegrift en vergeet ik nooit weer. Daar gebeurde echt alles wat het voetballen mooi maakt: Klopt ik zie die Pieter van der Zee nog de dug out van de Friezen induiken om de bal terug te halen, Martijn die een geweldige wedstrijd keepte, een achterstand wegwerken en via penalty's winnen. Geweldig!!

Zaterdag moest ik trouwens even aan Van der Zee denken. De spelmaker van Heerenveense Boys kreeg veel vrijheid wat bij Pieter van der Zee niet gebeurd was: Dat ben ik helemaal met jou eens dat je dat soort spelers in je team moet hebben. Je moet er een paar 'boeven" in hebben. Maar ik net wat ik al zei ik hoop CVVB straks weer te zien voetballen als het weer wat aangenamer buiten de deur wordt.

Ja, laat de lente maar komen Jan want de bal moet weer rollen wat de amateurs betreft. Maar ik moet zeggen dat ik mij dit weekend ook kostelijk vermaakt heb met Eredivisie Live. Dat begon zaterdagavond al met Guidetti: Ja inderdaad, wat een emotie en dan zie je maar weer dat emotie het verstand uitschakelt want Guidetti heeft nooit een keer aan zijn eerste gele kaart gedacht hoor. Ik ga nog een stapje verder en kom op Sven Kramer. Denk jij dat Kramer na de foutieve beslissing van Kempkers op de 10 kilometer tijdens de Olympische Spelen aan dat geld dacht wat hij misliep. Toen Kramer meekreeg dat hij gediskwalificeerd was dacht hij alleen aan een misgelopen gouden plak en nergens anders aan.

Want ik begreep uit de media dat Kramer liever met een andere coach verder wil naar de komende Olympische Spelen: Dat heb ik ook gelezen en ergens snap ik dat wel. Nu de Spelen weer in aantocht zijn gaat dat stemmetje in zijn kop zeuren over die beruchte wissel want zo werkt dat nu eenmaal. Want, en iedereen kan wel roepen dat het niet zo is, maar er blijft wat hangen.

Maar we laten het schaatsen achter ons en ik zeg, Suk wordt/is de nieuwe cultheld van Groningen: Suk moet deze wedstrijd koesteren want dit maakt hij niet weer mee. Want een grootse voetballer is het niet en wordt het ook niet. Althans dat denk ik. Die tweede goal was een prachtige goal maar die maakt hij nooit weer. Maar Groningen won terecht van een slap PSV. Niet omdat ze goed voetbalden maar op basis van karakter.

Dan stel ik jou de vraag moet Huistra deze ploeg laten staan tegen NEC: Ja natuurlijk!! Deze elf moet je zaterdag tegen NEC weer het vertrouwen geven. Als je over een selectie beschikt waarin het onderlinge kwaliteitsverschil niet echt groot is dan moet je voor deze elf kiezen. Andersson speelde een prima wedstrijd als controlerende middenvelder. Beter dan de wedstrijden daarvoor toen hij aanvallender speelde.

Feyenoord en Ronald Koeman: Een gouden constructie voor beide. Ik neem Ruben Schaken even als voorbeeld. Toen hij door Veendam aan VVV werd verkocht kwam ik niet meer bij van het lachen. Toen Feyenoord hem kocht van VVV dacht ik dat ze in Rotterdam gek geworden waren maar nu onder Koeman is hij van toegevoegde waarde.

Maar laten we eerlijk zijn als Koeman jou wat vertelt als trainer of Mario Been maakt wel verschil: Natuurlijk! Als Ronald en Mario hier nu binnen stappen komt er met Koeman wat binnen en bij Been beginnen we allebei te lachen. En zo werkt dat overal hoor.

Even iets anders het interview dat ik mocht maken voor de OC met Harrie Vos deed de wethouder van Sportzaken van Bedum, Menne van Dijk, in de pen klimmen: Dat heb ik gelezen inderdaad en ik kan je verzekeren dat als ik wat fitter was geweest ik naar aanleiding van zijn ingezonden brief in de pen geklommen was. In zijn verhaal stonden zoveel zaken die niet kloppen waardoor ik zeker had gereageerd. Van Dijk moet eens vier zaterdagen tussen half 9 en 12 uur zijn gezicht op het sportcomplex laten zien. Dan kan hij met eigen ogen zien dat het een ramp is qua kleedkamers om alles en iedereen te ontvangen zoals het hoort. Want dat is de realiteit namelijk. En jij weet ongetwijfeld meer waar jij ook je vraagtekens bijzette toen je de brief van de wethouder las.

Dat klopt inderdaad maar ben geen partij in deze gelukkig. Maar ik sprak zaterdag Andre van Haag nog even tijdens de wedstrijd CVV- Heerenveense Boys en we kregen het over een eventueel kunstgrasveld in Bedum. Andre is positief gestemd moet ik zeggen: Ik ben pas positief als de eerste spade de grond ingaat Johan. Het is al eerder gebeurd dat het bijna beklonken was maar toch ging het mis. Maar we laten ons verrassen hahaha.

Hoe gaat het met Robert Jan na de ingreep aan zijn knie: Goed en hij kan en moet nu revalideren. En ik moet zeggen nu het weer richting, en daar komt het weer, de lente gaat is ook Robert Jan weer een stuk gemotiveerder. Ergens snap ik dat wel maar aan de andere kant onze generatie is toch wat fanatieker dan de jeugd van tegenwoordig.

Ben ik helemaal met je eens Jan zonder dat we als twee zeurpieten over willen komen: Precies dat is nergens voor nodig maar iedereen wil het graag goed hebben en dat geldt ook voor de jeugd. Door mijn ziekte ben ik alles veel meer gaan relativeren. Want wees eens eerlijk weet je wat bijvoorbeeld rijkdom is: Als je iedere morgen op mag staan en gezond de deur uitgaat naar je werk of wat dan ook ben je een rijk mens. Met geld is gezondheid echt niet te koop hoor.

Jan hier hoeven we niets meer aan toe te voegen en daarom zeg ik, tot volgende week: Is goed we houden contact.