Voetbal ’77 en Puurvoetbalonline, iets moois wat nog mooier gaat worden

op . Geplaatst in Even na praten

Voetbal is een spelletje, een volkssport. Voetbal is beweging, maar vooral bewogenheid.

voetbal77-logotext-small

Een ragebol van passie en van spelgedruis, maar nog meer van meningen en van kritieken. Ons team ontbloot die bezieling van graspol tot kampioensschaal en kruipt onder de huid van visies en inzichten. Voor de actuele standen kijk je maar op teletekst en er zijn genoeg toffe websites die je vertellen van de laatste transfers. Voetbal77 gaat over alles dat je net niet wilde weten of toch weer stiekem wel.

Voetbal77 is eigentijdse geschiedschrijving. Jonge journalistiek met een gevoel van nostalgie toen voetbal nog geen BV was en het nog te doen was om die ene pegel tegen een knikker in plaats van om de pegels en de knikkers. Voetbal77 is verhelderend, kritisch en respectvol, maar zo af en toe ook heerlijk cynisch, een tikje eigenwijs en soms zelfs hypocriet. Zo zijn we nuchtere jongens, houden we van kennis en van logica, maar kunnen het niet helpen onszelf zo nu en dan voor de gek te houden en weg te dromen in onze verbeelding.

Concreet gaat Voetbal77 over mensen die een balspel beoefenen of zich er tegenaan bemoeien; over spelsituaties, tactieken en alle facetten van het spelletje die het verschil kunnen maken tussen euforie en deceptie, maar Voetbal77 gaat ook over schurende tepels, de geur van urine in een staantribune en over de gekste dingen die je kunt doen met een hoekvlag. Wat zijn de ambities van een derdeklasser zaterdag en wie is dat 10-jarig jongetje dat de bal met gemak duizend keren hoog weet te houden? Wat is het verhaal achter die witte zakdoekjes en wat is de psyche van een wisselspeler wanneer de opstelling al op de training bekend is gemaakt? Voetbal77 gaat op zoek naar reportages en interviews over wat jij wilt weten, maar we doen soms ook lekker waar we zelf zin in hebben. Voetbal77 – ‘Ventiel van de voetballerij’

Bovenstaande tekst las ik op de site www.voetbal77.nl , de site waarin het voetbal benadert wordt zoals het benaderd hoort te worden. Voetbal77 lekker eigenwijs, was een tekst die mij aansprak toen ik op verzoek van een van de oprichters, Tiebo Jacobs, de site bezocht. Het verzoek van Tiebo kwam voort uit zijn bezoeken aan www.puurvoetbalonline.nl waar hij dezelfde passie voor de voetbalsport ontdekte. Een vruchtbaar telefoongesprek leidde tot een eerste aanzet tot samenwerking want deze week, zo hebben we afgesproken, zal ik mijn eerste bijdrage aan Voetbal77 leveren. Uiteraard zullen er personen zijn die zich afvragen waarom schrijven voor een andere voetbalsite. De reden is heel simpel: Voetbal77 en Puurvoetbalonline bijten elkaar namelijk niet. Waar Tiebo en zijn compagnon Job Grave met Voetbal77 graag Nederland willen veroveren licht de kracht van Puurvoetbalonline in het mooie Groninger landschap verstopt. De Groninger klei herbergt namelijk duizenden verhalen waar nog mooie dingen mee gaan gebeuren. Verhalen die nog door niemand ontdekt zijn of waar me niet aan toe gekomen is om ze te zoeken. Nostalgie zal als een rode draad door Puurvoetbalonline blijven lopen waarbij een uitstapje naar Voetbal77 regelmatig zal gebeuren denk ik persoonlijk. Even lekker eigenwijs je visie op de randzaken uit de voetbalwereld geven is een zin die ik op www.voetbal77.nl las. Die uitspraak sprak mij aan en daarom zal van mijn hand donderdag of vrijdag ‘De voetbalkousen van Lex Immers” te lezen zijn op Voetbal77 waar nu ondermeer een prachtig artikel over John Guidetti te lezen is.