Even Facebooken en bellen met Jan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het werd deze keer een combinatie van sms-verkeer, bellen en Facebooken met Jan. 1328693909NFoto Jan

Ik had het druk met van alles en nog wat en op het moment dat het mij wel paste om even op bezoek te gaan had Jan een afspraak. Daarom deden we het deze keer via de sociale media zoals men dat tegenwoordig noemt. De eerste keer dat we elkaar spraken was op maandag via Facebook en we het kregen over zondag 5 februari toen Ajax en FC Groningen werkelijk de pannen van het dak speelden waarbij wel aangetekend moet worden dat RKC goed voetbalde.

Jij hebt vast genoten Jan want een nederlaag van Ajax vind jij niet echt vervelend: Dat klopt helemaal maar laten we het maar niet over Groningen en Ajax hebben.

Helemaal mee eens want dankzij de Ziggo- actie, een maand lang Sport1gratis heb ik Chelsea - Manchester United gezien. Een spectaculaire wedstrijd met een United dat terugkomt tot 3-3 na een 3-0 achterstand: Die move heb ik ook gemaakt maar doe dat via sopcast wat je gratis kunt downloaden. Daardoor zie ik voetbal over de hele wereld.

Lekker dus he jij de redding van David de Gea ook gezien, die de 4-3 van Chelsea met een fantastische redding verijdelde: Dat was zeker een formidabele redding maar ik blijf erbij dat Ferguson Maarten Stekelenburg had moeten contracteren.

Dat vindt Menko Swieringa ook want die snapt daar ook helemaal niets van: Menko is ook een kenner Johan en een beetje kenner snapt daar inderdaad helemaal niets van.

Even ander vraagje voor welke Olympische Spelen is Sofie ondertussen al in training: HAHAHAHA, mooie foto is he dat ze klaar zit aan de kant van de baan. Ik denk dat het in de genen zit wat dat schaatsen betreft.

En wat denk je komt het er van dit jaar, de Elfstedentocht: Zaterdag gaat het los denk ik want de media is het zo aan het pushen daar wordt je akelig van. Ze kunnen bijna niet meer terug. Maar ik moet eerlijk zeggen dat het sportieve mij wel aanspreekt maar die massahysterie niet.

Daar zeg je een waar woord Jan want Nederland en de landelijke media voorop slaat volledig door. Of het ijs dik genoeg is of niet, er moet gereden worden: Dat rijden is het probleem niet maar wat denk je van al die toeschouwers die straks onder het genot van de alcoholische versnaperingen alle aanwijzingen in de wind gaan slaan. Die gaan het ijs op en dan is dertien centimeter opeens wel te dun hoor kan ik je verzekeren.

Tja, en even verderop in het Abe Lenstra kan de competitieleider van de KNVB het rampscenario wel uit de kast halen want gevoetbald wordt er voorlopig niet: Februari kun je afschrijven als voetbalmaand en in mijn beleving maart ook. Dan zitten we in April en mogen er geen gekke dingen meer gebeuren.

Ik moet zeggen dat ik mij ook een andere start had voorgesteld na mijn vertrek uit het UMCG en onze terugkomst uit Gambia. Geen voetbal geeft ook minder contacten even en ik moet dan ook nog duidelijk in mijn ritme komen. Daarom eerst maar eens een abonnement bij een sportschool genomen waar ik mij toch zeker gemiddeld drie keer per week wil melden rond de klok van 7 uur. De weekenden sla ik over omdat ik dan genoeg in actie ben: Doe je goed, er moet ook tijd voor andere dingen zijn is mijn mening en sporten verfrist de mens zijn geest is bewezen.

Klopt Jan maar ik wil verder nog wel even kwijt dat ik het geweldig vond dat je zaterdag bij de 2e Winterloop aanwezig was: Dat vond ik zelf ook erg mooi en het was, weliswaar goed ingepakt, prima te doen.

Goed te horen Jan en we houden contact want volgens mij gaan er de komende dagen nog gekke dingen gebeuren bij onze buren in Friesland: Doen we Johan maar als ik eerlijk ben van mij mag er weer gevoetbald worden hoor.