Het favoriete shirt van Willem Duinkerken..(Corenos)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een nieuwe rubriek op www.Puurvoetbalonline.nl is het favoriete shirt van.. Daarin vragen we aan iemand uit de voetbalwereld naar zijn of haar favoriete shirt en wat daar de reden van is. Rick Schaaphok was na Jeroen Korpershoek de tweede die meewerkte aan deze rubriek. Een rubriek waar nu een plaats is ingeruimd voor de doelman van het eerste elftal van Corenos, Willem Duinkerken.

372575 100003358207218 632504763 n

Als ik de vraag aan de 31-jarige doelman voorleg wat betreft zijn favoriete shirt komt er een antwoord dat ik niet verwacht had want het ging om een shirt uit het jaar dat Willem nog maar 8 jaar oud was.' Mijn favoriet shirt is het shirt dat Hans van Breukelen droeg in de finale tegen Rusland tijdens het EK van '88. Ik vond Hans van Breukelen een geweldige doelman die mijn inspirator is geweest richting om ervoor te kiezen doelman te worden."

1328643554NHans met  Cup

Het shirt wat Hans van Breukelen had twee varianten, een blauwe en de grijze die hij in de finale droeg. Willem kiest voor de grijze variant die de doelman droeg op 25 juni 1988 waarin hij, samen met zijn teamgenoten, met 2-0 van Rusland won. Een inspirator noemt Willem Duinkerken de oud-doelman die hij verder nog ergens anders om bewondert. 'Hans van Breukelen was een echte winnaar die vaak tot het uiterste ging om een wedstrijd te winnen. Wat dat betreft was het soms wel een boef in het veld zoals in de halve finale tegen de Duitsers in '88 waar hij op het randje van een rode kaart krijgen speelde. Voetballers zoals Hans van Breukelen zie je tegenwoordig steeds minder in het betaalde voetbal, wat ik persoonlijk jammer vind.."