Het favoriete shirt van ... Rick Schaaphok (VIBOA)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Iets nieuws op www.puurvoetbalonline.nl is de rubriek het favoriete shirt van.. Daarin vragen we aan iemand uit de voetbalwereld wat zijn of haar favoriet shirt en wat daar de reden van is.

Loppersum_1_-_Aduard_2000_1_20

Rudolf Hidskes in het favoriet shirt van zijn collega-spits Rick Schaaphok die voor Viboa uit Winsum uitkomt

Nadat Jeroen Korpershoek met zijn keuze voor het shirt van Johan Cruijff deze serie opende is de volgende in deze serie de topscoorder van het eerste elftal van VIBOA, Rick Schaaphok. Rick kwam met een verrassende keuze vond ik zelf, waar hij de volgende verklaring voor had: 

Als je mij vraagt naar een shirt vraagt die ik speciaal vind dan denk ik aan het shirt van SC Loppersum. Enkele weken speelden we vriendschappelijk tegen hen en als ze dan het veld opkomen heb ik zoiets, dat is Loppersum. Niemand die verder in dat shirt voetbalt wat het amateurvoetbal in onze regio betreft en dat vind ik wel mooi. Als we vroeger met de jeugd op en toernooi speelden dan gebeurde het geregeld dat er nog een team was die in het geel speelde en dan moest je vaak hesjes aan. Dat waren vaak hesjes die te groot waren en daar hadden de voetballers van Loppersum geen last van. Het shirt wat van Viboa vind ik ook wel mooi maar we zijn daar niet exclusief mee en dat is Loppersum wel. Wat dat betreft ben ik wel een beetje jaloers op de spelers van Loppersum zonder dat men denk dat ik voor Loppersum ga voetballen hoor. Verder is het een eenvoudig shirt zoals op de foto te zien is waardoor het goed bij SC Loppersum past bij de club is die in mijn ogen verder ook wel een stabiele vereniging is.