Toch een zondagwedstrijd, een prachtige kantine en nieuws wat geen nieuws was

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De eerste voortekenen waren zaterdag tijdens FC LEO-Gorecht al aanwezig want de winter was in aantocht. Dat kon weleens betekenen dat het zondagvoetbal in gevaar zou komen want de velden lagen er gemiddeld genomen niet geweldig bij.

De eerste voortekenen waren zaterdag tijdens FC LEO-Gorecht al aanwezig want de winter was in aantocht. Dat kon weleens betekenen dat het zondagvoetbal in gevaar zou komen want de velden lagen er gemiddeld genomen niet geweldig bij.

 transparenttransparentDSC03200

 De prachtig geronoveerde kantine van voetbalvereniging Hunsingo waar enkele vrijwilligers terecht trots rondkijken 

 Dat vermoeden werd zondagmorgen rond 10 uur al bevestigd want toen kreeg ik het bericht dat Warffum- Eenrum afgelast was. Een streep door de rekening want ik had wel zin om na FC LEO-Gorecht, wat zeker in de tweede helft het aanzien meer dan waard was, als verslaggever bij het duel in Warffum aanwezig te zijn. Ik begon te twijfelen of ik die middag op de velden terecht zou komen want ook Kloosterburen- SVZ werd afgelast. Toch maar even contact gezocht met de redactie van de Ommelander Courant waar Hans weekenddienst had. De vraag van Hans was of er in Winsum gevoetbald werd en die kon ik na een telefoontje met trainer Egbert Darwinkel positief beantwoorden zodat het voor mij Hunsingo-Heiligerlee werd.

Op de site van de Winsumers had ik al gezien dat de ‘deuren open gingen”. Verder lezend kwam ik erachter dat het de gerenoveerde kantine betrof die in vijf weken tijd een beetje ‘opgepimpt” was. De kantine was bij aankomst in Winsum nog niet geopend en was hermetisch afgeplakt met plastic. Maar toen de bedankwoorden gezegd waren werd het plastic verwijderd en kregen de aanwezigen een plaatje van een Hunsingo-kantine te zien. Niets deed meer denken aan dat wat in 2011 de bestaande kantine was want werkelijk in een woord prachtig wat de groep vrijwilligers en sponsoren hadden gepresteerd.

Iedereen was dan ook enthousiast en ik begreep daarom ook dat Hunsingo graag zag dat het duel tegen Heiligerlee gespeeld zou worden. En in alle eerlijkheid moet ik zeggen dat het hoofdveld van de Winsumers er uitstekend bijlag. Niks harde bovenlaag maar een prima veld om op te voetballen. Velen hadden de gang naar Winsum gemaakt en opeens gonsde daar het gerucht: ‘Texeira verkocht door FC Groningen aan Liverpool. Paniek is een groot woord maar het gaf wel ‘reuring” in Winsum want dat was pas nieuws een speler na een half jaar voor een dikke ‘puut” met geld doorverkopen. Maar zo snel het nieuws kwam zoveel te sneller verdween het ook weer en gingen we weer over tot de orde van de dag en dat was de wedstrijd Hunsingo-Heiligerlee.

Een deel van de mannen, Menko Swieringa, Appie Zwerver en Simon Apotheker, waar ik een dag eerder bij café Koning aan de stamtafel was aangeschoven waren ook aanwezig en een van hun had het geluk om in de prijzen te vallen bij de verloting.

In de prijzen vielen er, naast de Bedumers die met een rollade naar huis gingen, meer want er waren bijna alleen maar winnaars deze 29e januari. De hoofdmacht van de Winsumers won namelijk met 4-3, Hunsingo kreeg een prachtige gerenoveerde kantine en ik had een mooie middag op sportpark Schilligeham in Winsum zodat alleen Heiligerlee met lege handen huiswaarts keerde waarbij Hunsingo over geluk niets te klagen had....