Kou viel mee, en veel voetbal in Leens

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Nadat we in de nacht van woensdag op donderdag teruggekomen waren uit Gambia stond voor zaterdag 28 januari de wedstrijd FC LEO- Gorecht op het programma waar ik voor de Ommelander Courant bij aanwezig zou zijn.

Nadat we in de nacht van woensdag op donderdag teruggekomen waren uit Gambia stond voor zaterdag 28 januari de wedstrijd FC LEO- Gorecht op het programma waar ik voor de Ommelander Courant bij aanwezig zou zijn.

johanfoto

In Leens kon er tot mijn grote opluchting gewoon gevoetbald worden, begreep ik 's morgens van voorzitter Jacob Zuidema, zodat ik rond kwart over een richting Leens vertrok. In de bestuurskamer veel bekende gezichten zoals Eric Dijkstra, Tjipco Werkman, Eddie Tammens, Jacob Zuidema en Henk Visscher en ook de elftalleider van Gorecht, Jack Mulder was aanwezig.

Voetbal daar ging het over in de bestuurskamer en ik kreeg het met Henk Visscher over Hard Gras, waar altijd net die verhalen instaan die je ergens anders niet leest. Henk had nog een leuke opmerking want de man die als doelman van Lycurgus 5 door Bert Koster werd genoemd, en die een opvallende gelijkenis had met Jack Spijkerman, kende hij nog uit zijn GRC-periode. Henk had hem al gemaild dat hij in een column voorbij kwam en ik merkte dat ik er nog even weer in moest komen na drie weken vakantie want ik bedacht 's avonds dat de oud-keeper van Lycurgus5 misschien wel aan de rubriek ‘Waar zijn ze gebleven' wilde meewerken. Niet scherp, want dan had ik Henk even moeten vragen naar het mailadres van de oud-doelman. Maar dat komt goed en even later werd de bestuurskamer verder gevuld met twee bestuursleden van Gorecht en kwam de problematiek van het voetballen in Haren aan de orde. Twee clubs op een complex waarbij de jeugdafdeling van de een alleen maar groeiende is en de ander steeds minder jeugd als lid in kan schrijven. Haren voetbalt op zondag en Gorecht op zaterdag en dan is het een gemakkelijke huiskamervraag waar de jeugd heen trekt. We kwamen namelijk tot de conclusie dat het zondagvoetbal steeds minder in trek raakt bij de jeugd zodat we ernstig moeten vrezen dat we over 15 jaar voetballoze zondagen hebben wat het prestatievoetbal betreft.

Daar moet ik persoonlijk nog niet aan denken maar in alle eerlijkheid moet ik wel zeggen dat ik dan al een dusdanige leeftijd heb bereikt waardoor ik er dan misschien wel anders over denk. Maar gelukkig is het nog niet zo ver en konden we ons concentreren op FC LEO-Gorecht wat een duel werd die de derde competitienederlaag voor de thuisploeg opleverde. Na de wedstrijd ging de reis door naar Bedum waar de eerste ‘pilot” gepland stond van een nieuwe rubriek die deze week voor de eerste keer op Puurvoetbalonline zal verschijnen. Zo werd het weer een leuk eerste rondje langs de velden die qua kou reuze meeviel.