Even bellen met Jan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Deze week werd het weer even bellen met Jan want de voetbalencyclopedie ging woensdag richting het UMCG  voor een screening om te kijken of een eventuele operatie aan zijn heup uitvoerbaar was

Deze week werd het weer even bellen met Jan want de voetbalencyclopedie ging woensdag richting het UMCG voor een screening om te kijken of een eventuele operatie aan zijn heup uitvoerbaar was.

                    Foto_Jan

Hoi, Jan laten we direct het goede nieuws in Bedum maar noemen dat beide clubs de intentie hebben om met elkaar samen te werken in de toekomst: Dat heb ik inderdaad ook begrepen en er gaan zelfs geruchten dat in het seizoen 2012-2013 de jeugd van beide verenigingen samen zullen spelen. Maar nogmaals dat zijn geruchten en daar moet je altijd voorzichtig mee zijn.

Wat geen gerucht is dat Rolf de Boer aan het einde van het seizoen vertrekt bij CVVB: Dat heb ik ook gelezen op de website van CVVB inderdaad. Ik had het niet verwacht moet ik eerlijk zeggen maar er zal een reden voor zijn en ook daarbij telt weer, met geruchten kan en wil ik niets mee.

Maar even verder kijkend, en jij noemde het een tijdje terug al een keer, er zijn hier in het Noorden niet heel veel trainers met de benodigde papieren wat het niet gemakkelijker maakt voor het bestuur om een goede opvolger voor Rolf te vinden: Dat klopt maar ik moet er wel bijzeggen dat trainers tegenwoordig best bereidt zijn om een stuk te rijden naar een club. Dat weet ik uit ervaring moet ik zeggen.

Vertel Jan: Ik werkte jaren geleden in Beilen en daar voetbalt Fit Boys. Een mooie club, prachtige accommodatie, kortom dat zag er goed uit. Via het bekende netwerkverkeer kwam ik in contact met Fit Boys en werd ik op een gegeven moment gebeld of ik er jeugdtrainer wilde worden. We zijn ook in gesprek geweest maar kwamen er financieel echter niet uit. Maar zo werkt het tegenwoordig ook dat trainers eigenlijk wel wat verder willen rijden voor een club.

Maar wat vind jij er eigenlijk van dat een trainer bepaalde papieren moet hebben om in een bepaalde klasse te mogen trainen: Ik heb daar mijn bedenkingen wel eens over. Sommige trainers zijn nu eenmaal geen studiedieren maar hebben het wel in de vingers. En een andere is in theorietoetsen een kanjer maar snapt niet dat je groep individuele voetballers tot een team moet kneden.

Dat ben ik helemaal met je eens want ik was als jeugdtrainer qua oefenstof niet de beste trainer maar ik probeerde wel mijn spelers daar te gebruiken waar ze het beste tot hun recht kwamen. Wat ik wel wilde was discipline tijdens trainingen en wedstrijden en als er lol gemaakt werd gebeurde dat samen: Dat bedoel ik want als trainer is belangrijk dat je feeling hebt met de groep want dat is belangrijker dan een papiertje.

Ik heb zaterdag trouwens nog een prima ploeg zien voetballen, ONS Sneek: Ik las dat Middelstum een pak slaag had gekregen in Sneek met de cijfers 10-0. Maar ik weet dat er in Sneek redelijk wat spelers met een Cambuur-verleden rondlopen dus dan is een dikke nederlaag voor Middelstum niet echt raar.

Viboa won trouwens met 12-0 van CSVH en dat vind ik toch wel apart hoor. Viboa heeft een prima ploeg maar als koploper in de derde klasse hoor je niet door een eerste klasser zo de, laten we even in Hoogkerk blijven, de bietenbrug op gespeeld te worden: Ben ik helemaal met je eens Johan, want richting de 10-0 moeten dan de mouwen even omhoog vind ik persoonlijk.

Moeten we het nog even over FC Groningen hebben die voetballes kregen in Eindhoven: Wat een gatenkaas en wat naïef van Huistra om zo te gaan voetballen. Een zelfmoordtactiek werd het in de kranten genoemd maar dat gaat mij persoonlijk te ver. Maar PSV speelde prima en maakte dankbaar gebruik van de ruimte die ze kregen van Groningen.

Doe jij ook mee aan die onzin dat Texeira een miskoop is: Nee natuurlijk niet! Texeira is helemaal geen miskoop maar de supporters moeten hem de tijd gunnen. Als we even onze vriend Tim Matavz nemen die bakte er in zijn periode voordat hij aan Emmen verhuurd werd ook geen pepernoot van. Het was maar goed dat Henk Veldmate en Hans Nijland in hem bleven geloven anders had Matavz het kunnen schudden. Dat voorspel ik ook met Texeira, men moet gewoon rustig blijven want als je kijkt naar zijn inzet is dat werkelijk formidabel.

De ‘soap” in Ajax laten we even voor wat het is maar wat ik van Olaf begreep ga jij deze week weer richting het UMCG: Dat klopt ze willen toch proberen om de pijn in mijn heup wat te verlichten waar ik zelf alle vertrouwen in heb. Maar eerst wordt ik gescreend om te kijken of het verantwoord is allemaal.

Oke Jan dan alle sterkte en ik kom je dan wel even opzoeken maken we er een aflevering ‘Op bezoek bij Jan” van: Gaan we doen Johan!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tussen het bellen met Jan en het plaatsen van deze aflevering van ’Even bellen met Jan” is al weer veel gebeurd want Jan en Marijke hebben er weer een kleinzoon bij met de naam Pim. Maar op de woensdag dat de man die een doorzettingsvermogen heeft dat grenst aan het ongelofelijke in het UMCG kwam werd direct besloten dat de operatie vervroegd zou worden. Daardoor werd Jan donderdag 1 december al geopereerd en zal dus een paar dagen in het UMCG verblijven. Vanaf deze kant heel veel sterkte Jan!!