Een mooie zaterdag in Sneek en Winsum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zaterdag 26 november was een dag waar ik al de hele week naar uitkeek. Een dag die in het teken stond van strak plannen en hopen dat alles een beetje meezat. Want voor de Ommelander Courant mocht ik s’middags naar het bekerduel tussen ONS Sneek en Middelstum en s’avonds stond het Katsu Gala in Winsum op het programma.

Zaterdag 26 november was een dag waar ik al de hele week naar uitkeek. Een dag die in het teken stond van strak plannen en hopen dat alles een beetje meezat. Want voor de Ommelander Courant mocht ik s’middags naar het bekerduel tussen ONS Sneek en Middelstum en s’avonds stond het Katsu Gala in Winsum op het programma.

 DSC_0484

 Spelmoment uit de wedstrijd ONS Sneek- Middelstum   foto: Ommelander Courant   foto:M.J. van der Veen

 

Het Gala begon om 19.00 uur en het voetballen in Sneek om 15.00 uur. Duidelijk was dat een verlenging in Sneek mij niet goed zou uitkomen maar in een duel tussen de koploper in de hoofdklasse en een derde klasser zou dat op voorhand al een geweldige stunt zijn geweest.

TOM TOM

Bij aankomst in de bebouwde kom van Sneek ging de Tom Tom op mijn telefoon het verdere traject bepalen want dat werd lachen, moet ik zeggen. Ik kwam door woonwijken en over smalle bruggetjes waardoor ik dacht dat mijn navigatiesysteem lichtelijk in de war was want volgens Mario, die bij de wedstrijd TEO- De Fivel aanwezig was en Erik, die van een vrij weekend genoot na zijn weekenddienst op de redactie, gingen Hielko en ik richting het buitenland. Maar alles kwam goed in Sneek en ook van Hielko begreep ik dat hij op tijd bij het duel WTOC- Poolster was gearriveerd. In de bestuurskamer van ONS Sneek, waar ik mij netjes melde, keek ik even vreemd want daar was niemand aanwezig. Gelukkig kwam er even later een bestuurslid(?)van ONS Sneek langs die mij de opstelling van de thuisploeg overhandigde. De opstelling van Middelstum liet even op zich wachten maar de Middelstumers had ik twee weken eerder nog zien spelen en met die opstelling moest het dus wel lukken.

Gehandicapt Middelstum

De Middelstumers waren echter een beetje gehandicapt en enkele spelers kende ik niet maar samen met de vader van de geblesseerde Marijn Bosman, Menno, en de elftalleider van Middelstum Tim Poppema kwamen we eruit en waarvoor dank. De wedstrijd was natuurlijk geen wedstrijd want daar was het kwaliteitsverschil te groot voor. Voor de warming up kwam de eerste verrassing aan de kant van de Middelstumers want Ronnie Medema maakte zijn rentree in het eerste elftal. De routinier was door trainer Frank Konneman gepolst voor een tijdelijke terugkeer omdat er veel spelers niet aanwezig waren. Bij tegenstander ONS Sneek liep trouwens ook een bekend iemand rond en dat was doelman Ivan Landlust. De doelman vertrok na het seizoen bij DIO Groningen om in Sneek voor ONS te gaan keepen. Daar heeft hij nog geen basisplaats veroverd maar keepte wel alle bekerduels van de hoofdklasser.

Ivan had het goed naar zijn zin in Sneek vertelde hij voor het duel en we spraken af elkaar na de wedstrijd even verder te kletsen. Daar kwam echter niets van terecht omdat ik mij opeens besefte dat het dan richting half zes zou gaan voordat ik uit Sneek zou vertrekken. Dat zag ik niet echt als een strakke actie want rond half zeven wilde ik wel in Winsum zijn. Dus koers richting Ezinge waar Martine al wachtte met het snelle broodje en ik nog net even tijd had om het verslag van de E1 van Bedum op de site te zetten.

Katsu Gala

Daarna koers richting Winsum waar de Ripperdal al aardig gevuld was toen ik binnenkwam. Even bijkletsen met organisator Lammert Meinema die er weer voor gezorgd had dat veel toppers naar Winsum waren gekomen. Lammert regelde voor mij een plaatsje aan de ring zodat ik, bovenop” de gevechten zat. Een welkome aanwezigheid was ook die van Bart Oosterveld. De fotograaf is alle keren dat ik bij het Gala ook aanwezig en hij hield mij keurig op de hoogte van de ontwikkelingen in Eindhoven waar FC Groningen even een voetballesje kreeg van PSV. Het Katsu Gala boeide ondertussen uitstekend en ook de verzorging was weer hartverwarmend zoals altijd dus niets dan lof voor Lammert en zijn mede- organisatoren voor een Gala dat van het begin tot het einde boeide. Na afloop, tegen 23.00 uur, richting Ezinge waar het op de Peperweg 7 al erg rustig was want de wekker zou de volgende morgen om 5.45 uur weer klinken zodat ik ook maar besloot dat het mooi geweest was na een fantastische dag