Geweldige ambiance in Kloosterburen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zondag stond de wedstrijd Kloosterburen-Eenrum op het programma. De enige derby in het Marnegebied dit seizoen want FC LEO en VVSV’09 spelen, in tegenstelling tot vorig seizoen niet meer in dezelfde competitie.

Zondag stond de wedstrijd Kloosterburen-Eenrum op het programma. De enige derby in het Marnegebied dit seizoen want FC LEO en VVSV’09 spelen, in tegenstelling tot vorig seizoen niet meer in dezelfde competitie.

kloosterburen_eenrum

Spelmoment uit de wedstrijd Kloosterburen-Eenrum   foto: Ommelander Courant Herman Spier Bedum

De weergoden waren ons gezind want het zonnetje scheen uitbundig in Kloosterburen toen ik, samen met de selectie van Eenrum, sportpark Westerklooster opliep. Het hoofdveld lag er, in afwachting van de derby, uitnodigend bij en de kabouters van beide clubs speelden een heuse voorwedstrijd waar al veel publiek op af was gekomen. Op het plein tussen de kleedkamers en kantine stonden de Eenrumers en Kloosterbuursters rustig met elkaar te keuvelen alsof het een vriendschappelijk duel betrof. Geen rare acties van ‘overspannen” trainers maar meer van ‘doe maar gewoon dan doe je gek genoeg’.

Bijkletsen

Even bijkletsen met aanvoerder Arjan van der Klei, Sybolt Lindenbergh, Willem Pettinga, Ron Bolt, Siebrand Solinger en de als grensrechter van Eenrum fungerende Wim Harsema. Maar ik sprak ook even met Bart Korhorn de geblesseerde spits van Kloosterburen. Bart is al enkele weken geblesseerd en zijn gezicht sprak boekdelen, Bart baalde als een stekker van zijn blessure want wat had hij vandaag graag gespeeld vertelde hij. ‘Toen ik vanmorgen wakker werd ging dat als eerste door mijn hoofd dat ik niet kon spelen. Duels tegen Eenrum wil je er gewoon bij zijn want dat zijn echt de krenten in de pap vind ik.”

Willem Pettinga was die mening ook toegedaan want de trainer, die na dit seizoen zijn zesde seizoen ingaat bij Kloosterburen, sprak zijn hoop uit dat de toeschouwers de weg naar sportpark Westerklooster zouden vinden. Willem werd op zijn wenken bediend want ze kwamen de toeschouwers! In de maandageditie van het DvhN las ik dat 100 toeschouwers het duel in de hoofdklasse tussen DIO Groningen en Be Quick hadden bezocht. In Kloosterburen stonden er ongeveer 350 toeschouwers langs de lijn bij een duel in de vijfde klasse.

Ambiance

Een geweldige ambiance in Kloosterburen waarbij het scoreverloop ook nog eens spectaculair te noemen was. De wedstrijd eindigde in een 5-2 zege voor Kloosterburen wat absoluut terecht te noemen was. Maar, en dat was het mooie aan deze prachtige zonnige zondagmiddag, na afloop stonden ze, de spelers en supporters van beide verenigingen, samen te genieten van een biertje.