Een 'speciale" Even bellen met Jan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Vorige week had ik Jan al enkele keren aan de telefoon en ook vanmorgen, dinsdag 15 november, besloot ik hem nog even te bellen.

Vorige week had ik Jan al enkele keren aan de telefoon en ook vanmorgen, dinsdag 15 november, besloot ik hem nog even te bellen.

                                      Foto_Jan

 

Hallo, Jan gaat het een beetje in Bedum op dit moment: Nee Johan, ik heb wat last van mijn rug en dat is wat lastig natuurlijk.

Das mooie klote Jan want als het weer nu ook nog een beetje zou willen meewerken kon je nog even wat van de zon genieten: Ja, dat klopt, wat dat betreft moet er maar een partij opgericht worden met de naam W.W.E.B.K. wat staat voor: Wij Willen Een Beter Klimaat.

Inderdaad Jan, dat zou wat moois zijn natuurlijk maar de politieke leiders hebben het helaas te druk met de Euro die ons steeds meer in moeilijkheden brengt: Ja, ook daar heb je gelijk in want de Euro is niet meer het succesnummer dat ze ons jaren geleden voorgespiegeld hebben.

Maar Jan laten we even overstappen op het onderwerp waar jij en ik toch iets meer verstand van hebben, het voetballen: Dat is een prima idee Johan want daar valt weer genoeg over te vertellen.

Dat klopt want ik gooi het ‘even in de groep” bij Harkemase Boys, waar jouw schoonzoon Erik Eleveld voetbalt, zijn ze wel erg slordig met Marc van Meel omgegaan: Inderdaad zijn ze in Friesland, zoals we in de media konden lezen, niet echt netjes met Marc van Meel omgesprongen. De hoofdtrainer, Wieb Rodenhuis, wilde niet meer met hem samenwerken zodat er een onwerkbare situatie ontstond. Nu zit Rodenhuis ziek thuis omdat de Harekieten van plan zijn om voor Marc van Meel een andere functie binnen de club te zoeken waar Rodenhuis het niet mee eens is.

Marc van Meel zal richting het volgend seizoen voor veel clubs waarschijnlijk wel een interessante kandidaat zijn voor de functie van hoofdtrainer: Dat denk ik ook wel want Van Meel wordt vaak genoemd in het geruchtencircuit want zoveel trainers met het oefenmeester1- diploma zijn er in het noorden nu ook weer niet.

Dat klopt Jan maar we wachten het allemaal af want de trainerscarrousel draait al aardig rond moet ik zeggen: Ja het rommelt al aardig in ‘trainersland” waar ik helaas nu ik wat minder mobiel ben ook wat minder van meekrijg. Maar wat ik begrijp is het ook binnen CVVB ook niet van "we lopen vandaag even samen de polonaise” gaat, als je begrijpt wat ik bedoel.

Jan ik begrijp wat je bedoelt maar laten we dit maar even ‘off the record” houden: Jep, helemaal mee eens en de toekomst zal ongetwijfeld uitwijzen of de geruchten die we gehoord hebben de waarheid zijn.

Maar even iets anders Jan, er hebben al enkele clubs gereageerd op het verzoek voor voetbalspullen voor Gambia: Daar word ik vrolijk van Johan, want met alles wat hier in Nederland ligt te verpieteren aan voetbalmaterialen kunnen we daar voetballertjes blij mee maken.

 

Klopt en ben ik helemaal met je eens en voor jou is het waarschijnlijk goed te horen dat naast Eenrum, Roden ook CVVB spullen heeft aangeboden: Geweldig!! Mooi gebaar van CVVB en de andere clubs ook natuurlijk want in Gambia kunnen ze het, zo hebben we allemaal kunnen lezen, goed gebruiken!

Ja inderdaad, dat hebben Martine en ik met eigen ogen kunnen zien en we verheugen ons er dan ook op om PA en zijn voetbalacademie blij te maken: Mooie dingen Johan waar ik, ondanks dat het buiten koud is, warm van wordt.

Zo praten we, terwijl ik als spoedbode heel langzaam door het UMCG rij, nog even door en komen er allerlei onderwerpen aan de orde die mij doen besluiten even een rustig plekje op te zoeken. De telefoon die mij de spoedjes moet bezorgen houdt zich ook even rustig en we kletsen even over het feit dat sommige mensen weinig tot geen tegenslagen in het leven hebben gehad waar wij beide niet bijhoren. We praten over onze kinderen waar we van we hopen dat ze allemaal goed terechtkomen en we praten over de beslissing richting mijn toekomst waarvan het uur U steeds meer nadert. Zo gaat het gesprek een tijdje voort en blijkt eens temeer dat onze denkwijze in veel zaken identiek is. Zo werd het een gesprek waar ik de rest van de dag steeds weer aan moest denken omdat het zo’gewoon” bijzonder was.

Bedankt Jan….