Een aanstaande Cultheld en een fel meelevende supporter

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zondag 30 oktober ging de reis naar mijn geboortedorp waar de wedstrijd Eenrum- Engelbert werd gespeeld. Een mooi affiche zoals ze dat zo mooi noemen want koploper Eenrum kreeg een ploeg op bezoek die moest winnen om nog een beetje mee te doen om de prijzen.

Zondag 30 oktober ging de reis naar mijn geboortedorp waar de wedstrijd Eenrum- Engelbert werd gespeeld. Een mooi affiche zoals ze dat zo mooi noemen want koploper Eenrum kreeg een ploeg op bezoek die moest winnen om nog een beetje mee te doen om de prijzen.

                 normal_2e20II

  Michiel Elema(voorste rij tweede van links) als speler van Eenrum 2 van enkele jaren geleden met o.a Sjoerd Vitters als doelman

 Bij aankomst in Eenrum stond de selectie van Engelbert nog buiten want de wedstrijdkleding was in Engelbert achtergebleven waarvan ik in kennis werd gesteld door Edwin en Arjan Heckman, de tweeling die enkele maanden geleden meewerkte aan een interview voor Puurvoetbalonline. Dat vergeten van kleding maakte ik dit seizoen al eerder mee dus ik stelde mij erop in dat de wedstrijd een half uur later zou beginnen. Dat viel echter mee en ongeveer 10 minuten later dan gepland begonnen beide teams aan hun duel in Eenrum.

Cultheld 

Na een twintigtal minuten hoorde ik echter opeens de opmerking dat Groningen op 1-0 was gekomen tegen Feyenoord. Ik nam het voor kennisgeving aan want ik was nu eenmaal in Eenrum voor de wedstrijd van de plaatselijke trots tegen Engelbert en niet voor het duel in Groningen. In de eerste helft vielen er al enkele blessures aan de kant van Eenrum te melden en kwam de populariteit van assistent-verzorger Michiel Elema van Eenrum aan het licht. De jonge verzorger, die toch weer hevig aan het nadenken is over de cursus sportverzorger, werd namelijk steeds met luid applaus begroet door de Eenrum-aanhang warbij duidelijk zichtbaar was dat Elema hier met volle teugen van genoot. Ik voorspel voor Michiel Elema een rol als ‘Cultheld” in Eenrum die ik de jonge Eenrumer van harte gun want de voetballer van Eenrum 2 is er een van het type, als ik een dag niet gelachen heb is het geen leuke dag geweest, want het ‘spektakel” rond zijn rol als verzorger is natuurlijk van humor doordrenkt.

Sensatie in de Euroborg

Ondertussen gaat ongeveer 25 kilometer verderop een ander spektakel ook verder want in de rust van Eenrum- Engelbert staat het in de Euroborg 3-0 voor FC Groningen waar ik even verbaasd over ben als Klaas van Erkel en Jur Smit, de trainer die aan het einde van het seizoen bij Poolster vertrekt. Maar we richten onze aandacht weer op het duel in Eenrum en FC Groningen en Feyenoord verdwijnen weer naar de achtergrond. Uiteindelijk wordt het een domper voor Eenrum en rij ik na nog even nagepraat te hebben met Siebrand Solinger terug naar Ezinge waar ik doelpunt vijf en zes van FC Groningen nog net meekrijg. Martine is dankzij een collega uit Oldehove ondertussen ook al thuis en bereidt zich voor op het treffen van AZ tegen Heracles. Een treffen dat met de nodige aanmoedigingen richting haar favorieten wordt begeleidt waar ik mij prima mee vermaak terwijl ik mij ondertussen met het verslag van de wedstrijd Eenrum- Engelbert bezighoudt. AZ wint terecht van Heracles hoor ik tegen half zeven van mijn lieve voetbalexpert en besluit dan ook om daar maar mee in te stemmen na een dag die in het teken stond van een uur langer slapen.