Even belllen met Jan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Nadat ik Jan maandag al even in het UMCG had getroffen besloot ik om hem zaterdagmorgen even te bellen om onder andere te vragen hoe hij het had gehad bij de wedstrijd Heerenveen- Harkemase Boys.

Nadat ik Jan maandag al even in het UMCG had getroffen besloot ik om hem zaterdagmorgen even te bellen om onder andere te vragen hoe hij het had gehad bij de wedstrijd Heerenveen- Harkemase Boys.

                                           Foto_Jan

 

 

 

Goede morgen Jan hoe was de wedstrijd in Heerenveen dinsdagavond: Als eerste moet ik even vertellen dat we in een prachtige skybox zaten.

Kijk dat zijn mooie dingen Jan dus je zat naast Riemer en Foppe: Nee Johan dat niet hoor maar ik kon het dankzij Erik die dit had geregeld uitstekend volgen.

Over Erik gesproken die zal stevig gebaald hebben dat hij niet in de basis stond: Dat klopt helemaal en dat was ook duidelijk zichtbaar toen hij in mocht vallen.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn Jan want ik kan niet bepaald zeggen dat de Harekieten alles op alles hebben gezet om het Heerenveen erg lastig te maken: Ben ik helemaal met je eens want Harkemase Boys liet zich als een stel makke schapen naar de slachtbank leiden.

Maar ze kunnen weer over tot de orde van de dag want echt lekker loopt het niet bij de boys uit Harkema: Nee dat klopt want Marc van Meel die daar als assistent werkzaam was bij hoofdtrainer Wiebe Rodenhuis is deze week ook ontslagen begreep ik. Maar het vreemde is dat je dat nergens leest in de media wat ik eigenaardig vind.

Ja, zo gaat dat anders meestal niet dat een assistent eruit geknikkerd wordt als de resultaten tegen vallen: Nee normaal is dan de hoofdtrainer de klos maar Harkemase Boys zal nog alle vertrouwen in Rodenhuis hebben denk ik.

Maar even iets anders de open brief die ik schreef aan de wethouder van Sportzaken Menne van Dijk zorgt voor de nodige commotie in Bedum begreep ik: Dat klopt want uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat jouw brief de aanleiding is geweest dat de voorzitters van CVVB en Bedum op het Gemeentehuis zijn ontboden.

 

Oke dus wie weet komt er nog een leuk vervolg op waar beide clubs hun voordeel mee kunnen doen: Ja wie weet maar in het geruchtencircuit gaat ook het verhaal dat het een ‘samenwerking” tussen ons tweeën was.

Je bedoelt dat jij mijn ‘opdrachtgever” was om die brief te schrijven: Zo werd het inderdaad in het geruchtencircuit verteld.

 

Nou dat kunnen we direct ontzenuwen Jan want zo werkt het natuurlijk niet want dan moet men weten dat mocht dat het geval zijn geweest er twee namen onder hadden gestaan: Precies dat dacht ik dus ook

 

Maar laten we ons niet druk maken over gemeentebesturen en aanverwante artikelen want dan kunnen we binnenkort een bestseller uitgeven ben ik bang van: Inderdaad laten we maar weer terugkeren bij dat wat ons meer plezier geeft, het voetballen.

 

Daarom en ik gooi het er maar even in, drie punten voor CVVB tegen Drenthina: Daar ga ik ook een beetje vanuit eerlijk gezegd en als het weer het een beetje toelaat wil ik even gaan kijken vanmiddag.

Ik ga naar Noordwolde- FC LEO voor de Ommelander en hoop op een beetje leuk duel waarbij de bal niet steeds rond gespeeld wordt en men geen meter is opgeschoten: Ik snap helemaal wat je bedoelt want van dat soort duels heb ik er enkele weken nog een gezien toen de bal eindeloos rond werd gespeeld en uiteindelijk weer terecht kwam bij de speler waar het allemaal was begonnen.

En dan riep de trainer waarschijnlijk ook nog dat er prima gespeeld werd: Hahaha dat klopt dus dat maak jij ook weleens mee. Maar laten we eerlijk zijn het draait toch om de goals want daar komt het publiek voor en niet voor het eindeloos rondspelen van de bal.

Precies Jan daar kom je voor naar de velden en niet voor ‘tikkie breed Jaap” voetbal: Helemaal mee eens en gelukkig hebben we in Rolf de Boer een trainer die wel snapt dat het publiek de grote winnaar moet zijn. Rolf speelt namelijk lekker aanvallend met CVVB en daar kan ik oprecht van genieten.

Mooie dingen Jan maar ik ga me voorbereiden op de wedstrijd in Noordwolde waarbij ik hoop dat het geen wedstrijd wordt van ,, help ik wil in de rust naar huis.”: Ik hoop dat het een beetje meevalt maar dat hoor ik zeker nog.

Natuurlijk Jan via Facebook, telefoon of in het ‘eggie”, we houden contact: Zeker weten tot horens of  tot ziens