Een scorend bestuurlid, een goed geklede grensrechter en prachtig weer !

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het rondje langs de velden bracht mij zaterdag 29 oktober in Noordwolde waar de wedstrijd Noordwolde- FC LEO op het programma stond. Een duel met een verhaal omdat er in Noordwolde de laatste weken van alles was gebeurd.

Het rondje langs de velden bracht mij zaterdag 29 oktober in Noordwolde waar de wedstrijd Noordwolde- FC LEO op het programma stond. Een duel met een verhaal omdat er in Noordwolde de laatste weken van alles was gebeurd.

 

 

 fcleo1_hs88_08-10-2011_31

 Henk Visscher(in groen jack) voor aanvang van de wedstrijd FC LEO- HS'88

Spelers weg, weinig punten, dus circus in de tent. Bij aankomst in Noordwolde zag ik direct de eerste bekende van de middag. Egbert Euser had deze ‘primeur” en samen pikten we een doelpunt van Noordwolde 2 mee dat voortreffelijk werd voorbereid door een speler die vorig seizoen nog in het eerste speelde, Anthony Buist. Even later meldde de tweede bekende zich in de persoon van Henk Visscher die naast het fluiten op zondag 's zaterdags de scheidsrechter assisteert als vaste grensrechter van FC LEO.

Bestuurskamer

In de bestuurskamer van Noordwolde zaten FC LEO-voorzitter Jacob Zuidema, elftalleider Erik Dijkstra en de vertegenwoordiger van Noordwolde, Jan Steenhuis gezellig aan de koffie en na het gebruikelijke schudden van de handen smaakte de koffie heerlijk waarbij de website www.puurvoetbalonline.nl nog even het gespreksonderwerp was. Ik moest Jan namelijk even uitleggen dat de website er niet voor zorgt dat de schoorsteen blijft branden in Ezinge wat, en daar ben ik eerlijk in, wel mijn droom is natuurlijk. Steeds meer krijg ik namelijk in de gaten dat de sportwereld mijn wereld is waar ik mij als een vis in het water voel. Uren worden dan moeiteloos dagen en dagen worden weken en iedere dag dat ik voor de Ommelander Courant, Oostermoer of Puurvoetbalonline actief ben voelt namelijk als een feestdag. Maar zover is het nog niet en ook in de bestuurskamer van Noordwolde gingen we weer over tot de orde van de dag en werd het de hoogste tijd om de opstellingen te noteren want de techniek liet Noordwolde even in de steek.

Tjipco

Na de gebruikelijke voorgesprekjes met de beide trainers kwam even later FC LEO-bestuurslid Tjipco Werkman met de mededeling dat ik bij de verkeerde wedstrijd als verslaggever aanwezig was. Ik had volgens  mijn collega's in het UMCG bij het duel FC LEO- Zuidhorn moeten zijn. Tien goals gelijkelijk verdeeld over beide teams en, niet onbelangrijk, Tjipco had gescoord!

Velen zullen er om lachen maar ik niet want daar kan ik oprecht van genieten dat een voetballer van 30+ nog oprecht blij is met een doelpunt. Dick Heuvelman vertelde in het interview dat het kind in je nooit verloren mag gaan en ik deel de mening van de nestor van de sportjournalistiek in Groningen. Kind zijn is iets dat je moet koesteren zolang je kunt en Tjipco was daar een mooi voorbeeld van zaterdagmiddag in Noordwolde. Hij is al even langs gekomen, Henk Visscher, maar hem wil ik ook even noemen. De zestig of bijna zestig jarige grensrechter stond ook zaterdagmiddag weer uitstekend gekleed langs de lijn als assistent van arbiter Wever. Ik heb FC LEO drie weken achtereen zien spelen en Henk paste steeds zijn tenue aan richting de teams. In het groen langs de lijn in Noordwolde, tegen CSVH in het wit en in het duel met Corenos in een rood shirt is Henk Visscher een uitstekend visitekaartje van de Leensters. Iemand anders zal ongetwijfeld denken waar kijkt die Staal allemaal naar maar laat dat maar lekker mijn ’tik” zijn, het letten op details.

'Happy Hour"

Over de wedstrijd kunnen we kort  zijn want het verslag daarvan is maandag 31 oktober in de Ommelander Courant te lezen uiteraard. Verder werd het een speciaal rondje in Noordwolde want dat er binnen de club van alles aan de hand is werd snel duidelijk. Vervelende dingen voor een club en waar niemand blij van wordt. Daarom ging ik toch met een raar gevoel richting Groningen om Martine op te pikken die na werktijd had besloten om onze ‘Happy Hour” bij de plaatselijke buurtsuper in Lewenborg solo uit te voeren wat ik persoonlijk mijn mooiste sms van de dag vond. Zo kwam er weer een einde aan een dag waarop er van alles gebeurde en we ons konden of mochten voorbereiden om een uurtje langer te slapen.