'Klokje Rond 2011" succesvolle samenwerking CVVB en Bedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

 De laatste dag van de herfstvakantie stond in Bedum in het teken van ‘Klokje Rond.” Dat betekende voor de jeugdige voetballers en voetbalsters van Bedum en CVVB dat ze zich konden uitleven op de diverse onderdelen die het voetballen zo mooi maakt.

De laatste dag van de herfstvakantie stond in Bedum in het teken van ‘Klokje Rond.” Dat betekende voor de jeugdige voetballers en voetbalsters van Bedum en CVVB dat ze zich konden uitleven op de diverse onderdelen die het voetballen zo mooi maakt.

 1319871506N_DSC0356__1_

Een drukte van belang op de sportvelden van Bedum tijdens 'Klokje Rond"  foto: Duut Knol

Door Jan ten Caat, naast Technisch Coördinator D t/m F bij CVVB talentencoach bij de KNVB, was ik uitgenodigd om het spektakel in Bedum te bezoeken. Helaas bleef het bij een bezoek in de avonduren want er bestaat ook nog zoiets als een werkgever die af en toe wat van mijn wekelijkse tekort aan uren wil gebruiken.

Blije gezichten

Zo kwam ik rond zes uur in Bedum in een bomvolle kantine terecht waar de jeugd zat te smullen van het patatje met frikadel of kroket. Bij binnenkomst alleen maar tevreden en blije gezichten. Tevreden omdat de samenwerking tijdens de editie van 2011 tussen CVVB en Bedum iedereen uitstekend was bevallen en blije gezichten van de deelnemende kinderen omdat de jeugd een fantastisch programma had afgewerkt en er nog een mooi onderdeel, het Transferspel, zou volgen. Tijdens het eten van de patat en toebehoren werden door Bas Groeneveld de antwoorden gegeven van de quiz die werd gehouden aan het einde van de dag toen bleek dat de jeugdige Bedumers de onderdelen in een redelijk tempo hadden afgewerkt. Direct viel de grote discipline van de jeugd op bij de ‘orders” die ze van de leiding kregen als het ging om opruimen van kleedkamers en kantine. Een discipline die ik ook aantrof in Gasselte waar Jan en ook Bas aanwezig waren in het KNVB-voetbalkamp. Geen toeval dus dat alles in Bedum ook goed geregeld was en waar Jan even later in de bestuurskamer nog even op terug kwam.‘Vandaag is vanaf de eerste minuut goed verlopen waarbij de samenwerking tussen CVVB en Bedum in een woord geweldig was. Zo was vanmorgen een van de hoofdtrainers van Bedum, Dirk Jan van Strien, aanwezig als vrijwilliger en moest Rolf de Boer helaas door zakelijke verplichtingen verstek laten gaan. Dat betekent dat er ook bij de hoofdtrainers een duidelijke betrokkenheid aanwezig is richting het jeugdgebeuren binnen beide clubs.”

Jan vertelde verder dat er 114 deelnemers zich voor Klokje Rond hadden opgegeven en wat zonder de hulp van de vele vrijwilligers nooit tot stand was gekomen. 'Dit jaar besloten we het gezamenlijk met Bedum te organiseren omdat beide clubs al in meerdere dingen samenwerken zoals het pupillenuurtje en de samenwerking tussen de A-junioren van beide clubs. Als ik dan zie met hoeveel alles en iedereen met elkaar samenspeelt en samenwerkt dan stemt dat mij alleen maar positief richting een uitbreiding van de samenwerking tussen beide clubs.”

Transferspel

Ondertussen begon het steeds donkerder te worden en vond de jeugd dat het tijd werd voor het ‘Transferspel” waar nog wel even de nodige uitleg bijgegeven moest worden. Nadat alle heren en dames makelaars goed waren geïnstrueerd werden alle deelnemers op de hoogte gebracht van de reglementen die bij het spel hoorden. De jeugdige voetballers en voetbalsters moesten proberen om voor zo weinig mogelijk geld de spelers van het Nederlands Elftal te kopen zodat in figuurlijke zin de miljoenen even later over het sportcomplex in Bedum vlogen.

Samen met Jan liep ik even later rond het hoofdveld in Bedum dat soms met een verdwaalde zaklamp beschenen werd als een groepje op zoek was naar een verstopte manager. Prachtig om te horen hoe de jeugd toch nog kan genieten van iets wat niets met een pc of playstation te maken heeft. Al wandelend begon Jan te vertellen dat het bij ‘Klokje Rond” niet alleen om het voetbalgebeuren draaide maar dat ook het sociale aspect een duidelijke rol speelde. Vandaag en in eerdere afleveringen. ‘Zoals je in Gasselte ook gezien hebt doen we het hier ook omdat we ook een beetje opvoedkundig bezig proberen te zijn. Je aan regels houden, je als team presteren, op tijd zijn; enkele zaken die wij als leiding belangrijk vinden. Straks zal tijdens de prijsuitreiking dan ook  iemand tot speler van de dag gekozen worden. Daar hebben alle leiders en begeleiders een stem in waarbij we alle meningen serieus nemen.

Kantine te klein

Nadat het ‘Tranferspel” beëindigd was bleek even later dat de kantine aan de Sportlaan bijna te klein was. Veel ouders, deelnemers en vrijwilligers zorgden voor een prachtige ambiance waarin de diverse winnaars gehuldigd werden zoals Jamall Zimmerman, Kirsten Elzer, Rick Bolt, Julian Walraven, Sarasangsang Uthayakamar en Jesse Engelsma. Maar het mooiste werd natuurlijk voor het laatst bewaard want dat was de verkiezing van de speler of speelster van de dag. Uiteraard werd de spanning een beetje opgevoerd door de mededeling dat het een speler was die in het shirt van Bedum voetbalde. Door deze vaststelling vielen er een groot aantal deelnemers af en had Bedum dus de winnaar in hun midden in de persoon van Jimi Hoeksema, speler van Bedum E1.

                         1319871592N_DSC0526

Jan ten Caat huldigd Jimi Hoeksema (Bedum E1) als Speler van de Dag van 'Klokje Rond 2011"

Mooie toekomst

Bij de bekendmaking van de winnaar door Jan ten Caat werd direct duidelijk dat het een in meerdere opzichten een geslaagde dag was geweest waar de prima weersomstandigheden ook aan hadden meegewerkt. Een luid applaus klonk er namelijk op toen Jimi naar voren werd geroepen om gehuldigd te worden als ‘Speler van de dag” van Klokje Rond 2011. Een editie die als zeer succesvol de boeken in zal gaan en die de komende jaren ongetwijfeld een groter vervolg zal krijgen want gezien de louter positieve reacties zal het aantal deelnemers de komende jaren alleen maar groter worden volgens Jan ten Caat. ‘Dit jaar had CVVB nog het grootste aantal deelnemers maar gezien het enthousiasme binnen het kader en jeugdleden van beide verenigen zie ik, mede door ‘Klokje Rond”, de toekomst van het voetbal in Bedum met veel vertrouwen tegemoet.”