Een rondje op de velden van FC LEO in Leens

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

 Een rondje langs de velden bracht mij dit seizoen voor de eerste keer in Leens waar de wedstrijd FC LEO-Corenos op het programma stond maar die zou eindigen in Uithuizen.

Een rondje langs de velden bracht mij dit seizoen voor de eerste keer in Leens waar de wedstrijd FC LEO-Corenos op het programma stond maar die zou eindigen in Uithuizen.

leo_corenos

 Mart Buikema( FC LEO) in duel met Pieter Bolt ( Corenos) terwijl Klaas Duinkerken op de achtergrond toekijkt

foto: Ommelander Courant :   Herman Spier Bedum

 Prachtige weersomstandigheden wat er voor zorgde dat het druk op de weg was. Nadat ik Wehe Den Hoorn gepasseerd was ging ik van de snelweg af richting Leens. Ik vond het al verdacht druk in de buurt van de toeristische attractie dat Leens al vele jaren op de kaart zet, Borg Verhildersum. Daar werd deze zaterdag waarschijnlijk wat moois georganiseerd wat ik niet echt had meegekregen.

Cultuursnuiver

Ik ben, geef ik eerlijk toe, geen cultuursnuiver en weet van Verhildersum alleen dat het Theehuisje dat in de tuinen van de Borg geplaatst is van de landerijen van Ruud Clevering afkomstig is. Dat heeft mijn vader mij ooit eens verteld want die heeft het namelijk samen met zijn collega Eppo Jan Zeef naar Leens moeten brengen op verzoek van Mevr. Tine Clevering- Meijer, de al vele jaren geleden overleden echtgenote van Ruud Clevering. Maar we dwalen af want bij het naderen van de Borg doemden de eerste ‘hinderlijke” onderbrekingen al op en dat zijn de goedwillende maar soms te dwingend aanwezige verkeersregelaars. Ik werd dan ook gesommeerd om het nabijgelegen weiland op te rijden zodat ik aan de festiviteiten op het terrein van Verhildersum kon deelnemen. Na ‘overleg” met de verkeersregelaar werd het duidelijk dat die activiteit niet in mijn gedachte op was gekomen en mocht ik mijn weg vervolgen.

Tom Tom

Bij aankomst op het complex van de ‘Trots van de Marne” werd ik verwelkomd met de vraag of ik Leens nog wel kon vinden omdat ik nog niet was geweest dit seizoen. Ik vertelde dat een Tom Tom wonderen deed maar goed te horen dat men het leuk vind dat je komt namens de Ommelander Courant. De wedstrijd was er een van de gemiste kansen voor de thuisploeg maar langs de lijn was het prima vertoeven in Leens met de vele bekenden uit Leens en omstreken. Na de wedstrijd direct door naar Winsum waar Martine ondertussen aangekomen was die tussen 7 en 15.30 uur een paar uur op Mercator had doorgebracht om de oudjes dat te geven waar ze recht op hebben of sterker nog, verdienen.

Anne Kamminga

Snel door naar Ezinge want s, avonds mocht ik ook een verslag maken van het Europese Titelgevecht Kick boksen tussen de 13 jarige Anne Kamminga en Angie Kasimovicz de Duitse kampioene de een jaar ouder was. Mooi om een keer mee te maken en ik moet zeggen, de 13 jarige inwoonster van Uithuizen kon er wel wat van. Geweldig zoals ze zich concentreerde op haar gevecht tegen de Duitse. Na deze partij nog even bijpraten met fotograaf Ronnie Afman terwijl ik ondertussen de melding binnenkreeg dat Ajax met 2-0 achterstond tegen AZ. Bij thuiskomst was dit nog het geval maar na twee minuutjes kijken had ik het vermoeden dat Ajax nog niet kansloos was. En inderdaad het werd, met ‘dank” aan Benschop, uiteindelijk 2-2. We konden beide leven met deze uitslag en nadat ik vader en zoon Kluin, Willem en Wout, nog even had gebeld voor de bekende belverslagen( blijft mooi lekker over voetbal praten) kon ik de balans opmaken van zaterdag 15 oktober en dat was dat het weer een Super Zaterdag was geweest.