Een rondje langs de velden van Hunsingo

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zondag bracht het rondje langs de velden mij in Winsum bij de voetbalvereniging Hunsingo. Ik had de Winsumers nog niet zien spelen dit seizoen en de voortekenen waren goed.

Zondag bracht het rondje langs de velden mij in Winsum bij de voetbalvereniging Hunsingo. Ik had de Winsumers nog niet zien spelen dit seizoen en de voortekenen waren goed.

 

 p1030531

De 'staantribune" van Hunsingo 

Mede-koploper ZNC kwam op bezoek dus we hadden op papier een topduel in Winsum. Het weekend stond in het teken van veel regen  en aangezien mijn paraplu tijdens de Ronde van Kloosterburen van enkele maanden eerder was gesneuveld had ik een dag eerder een nieuwe gekocht bij de Noord in Winsum. Alle kleuren maar weer want zo houd ik alle clubs tot vriend zullen we maar zeggen. Zaterdag had ik het geluk van een mooie tribune in Uithuizen wat op Schillingeham natuurlijk niet het geval was.

Staantribune

Maar ik had het mis want de Winsumers hebben sinds kort een overdekte staantribune die klinkt als een klok. Vele vrijwilligers hebben het gerealiseerd en zondag werd er dankbaar gebruik van gemaakt. Daar zag het volgens ‘weersdeskundige” Eddie van Dalsem niet naar uit maar teammanager Ragnar Vosjan had net als ik mijn bedenkingen. Al snel begon het te regenen maar volgens de als wedstrijdcoördinator optredende Winsumer kwam het helemaal goed. Toch de paraplu maar mee want ik had niet het idee dat Eddie binnenkort Piet of een van zijn collega, s zou opvolgen als weerprofeet. Nadat ik vele bekenden, Appie van der Laan, Rowan Rozema, Sarah Rijzinga, Henk Alssema Luit Raangs en Carel Bloemhoff, even had gesproken werd het even bijpraten met Egbert Darwinkel, de trainer van Hunsingo.

Anoniempjes

Prima vent Egbert, lekker rustig, geen onzin verkopend waarbij je weet dat hij bepaalde dingen niet wil teruglezen in de media Zo kregen we het even over het ‘nieuws” op www.tweenul.nl dat hij aan zijn laatste jaar bij Hunsingo bezig zou zijn. Althans dat stond er in een van de reacties onder het bericht dat Jaap van der Ploeg als trainer vertrok bij FC LEO. Volgens een van de ‘anoniempjes” was van der Ploeg kandidaat bij Hunsingo en zou Darwinkel vertrekken. Onzin natuurlijk want Egbert had nog niet nagedacht over zijn toekomst en had het ook nog prima naar zijn zin in Winsum. Even later begon het duel in het steeds natter wordend Winsum en keek ik samen met mijn oud-ploeggenoot van Eenrum 4, Gerard Benes, naar de verrichtingen ban Hunsingo en ZNC. Een liefhebber is Gerard want hij volgt het amateurvoetbal in onze regio op de voet en we hadden het dan ook, samen prima naar onze zin.

Sfeer

 In de rust even ‘sfeer” proeven op de staantribune en eerlijk is eerlijk, een geweldige actie van de vrijwilligers! Aan de tweede helft zullen de Winsumers niet echt een fijn gevoel aan over hebben gehouden in tegenstelling tot het ‘Supporterslegioen” van ZNC dat de staantribune ook had ontdekt. Ik bleef echter, samen met mijn veelkleurige ‘vriend”, aan de zijlijn staan want ik wil altijd een wedstrijd ‘voelen”. Na afloop niet veel vragen aan Egbert want als verslaggever moet je wel je plaats weten bij een nederlaag. Zo was ik even later op weg naar ‘Japie” en het mooie was dat Eddie eindelijk gelijk kreeg, het regende iets minder hard.