Een Rondje langs de velden van Noordpool

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zaterdag bracht het rondje langs de velden mij in Uithuizen waar ik voor de Ommelander Courant bij de wedstrijd Noordpool- Oosterparkers aanwezig was.

Zaterdag bracht het rondje langs de velden mij in Uithuizen waar ik voor de Ommelander Courant bij de wedstrijd Noordpool- Oosterparkers aanwezig was.

 

 BBBC17U2011ZA

Selectie Noordpool seizoen2011-2012

Ik was mooi op tijd aanwezig in Uithuizen waar de wedstrijd Noordpool 2- Gorecht 7 nog bezig was. De thuisploeg stond in de slotfase nog achter met 4-5 maar deed er alles aan om de gelijkmaker nog te scoren. In de slotminuten werd het doel bereikt zodat de wedstrijd Noordpool 2-Gorecht 7 uiteindelijk een eindstand van 5-5 kreeg.

Scheidsrechter Hovenga

Nadat het duel van de reserves van Noordpool afgelopen was konden de spelers van Noordpool en Oosterparkers aan hun duel beginnen. De wedstrijd stond onder leiding van arbiter Siebolt Hovenga uit Stedum. De al op leeftijd zijnde scheidsrechter vertelde mij dat hij nog veelvuldig floot wat ik niet verbazingwekkend vond gezien het tekort aan scheidsrechters bij de bond. De wedstrijd in Uithuizen werd ook bijgewoond door de Warffumers Alex Traa, Jeffrey Doornbos en Rodney Ritsema. Alex Traa fluit normaliter op de zaterdag maar was geblesseerd en dus niet inzetbaar als scheidsrechter. Rodney en Jeffrey, althans dat idee had ik, zijn van die liefhebbers die iedere zaterdag een wedstrijdje in de buurt meepikken waar ik trouwens de volgende dag in Winsum ook een mooi voorbeeld van zag.

'GJ" man of the match"

Het verslag van de wedstrijd in Uithuizen staat vandaag, maandag 10-10-2011, in de Ommelander Courant. Maar ik wil een tipje van de sluier oplichten, de man van de wedstrijd was voor mij persoonlijk Geert Jan Zijlstra. De 39 jarige spits is een speler waar je als voetballiefhebber van kunt genieten. In het verleden niet altijd even aardig voor vriend vijand en scheidsrechter heeft de routinier dit seizoen zijn leven gebeterd wat zijn spel duidelijk ten goede komt. Nog steeds van grote waarde voor zijn ploeg wat hij ook zaterdag weer bewees door de totale productie voor zijn rekening te nemen. Er kan wat moois groeien in Uithuizen hoor je weleens de diverse sportvelden en ik moet zeggen, het zou me niets verbazen. Maar dat zal de toekomst allemaal uitwijzen wordt er dan vaak gezegd en dat is natuurlijk ook de waarheid. De toekomst is belangrijk voor Noordpool maar dat is het verleden ook. Je moet er namelijk niet aan denken dat de tribune ooit nog eens afgebroken zal worden wat in mijn beleving een blunder van jewelste zou zijn. Vrijdagmorgen had ik het er nog met Jan van Dijken over dat we er allemaal goed in zijn om dingen uit het verleden als ‘oud vuil” weg te gooien. Wie zou ze bewaard hebben, zijn of haar eerste schoentjes of klompen. Gelukkig behoor ik wel tot de categorie die zijn eerste schoenen en klompen nog in zijn bezit heeft. Dat vind ik ook met de tribune van Noordpool en die van Stedum. Die mogen nooit verloren gaan want als tribunes toch eens konden praten…

'Chef Kok"

Na de wedstrijd richting huis waar de doordeweeks geregeld naar het programma ‘Chef- Kok”, of hoe het programma ook heten mag, kijkende Martine een heerlijke maaltijd aan het bereiden was. Ik verbaasde mij erover wat ze met de twee karbonades had uitgespookt maar waren het niet de woorden van die andere Johan die zei dat als je ergens geen verstand van hebt je er ook niet mee moet bemoeien. Dat deed ik dan ook maar niet maar liet het mij heerlijk smaken alvorens ik aan het verslag van Noordpool- Oosterparkers begon.