Een rondje langs de velden van de Heracliden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het rondje langs de velden bracht mij zaterdag in Uithuizermeeden waar ik bij de wedstrijd de Heracliden-Marum aanwezig was.

Het rondje langs de velden bracht mij zaterdag in Uithuizermeeden waar ik bij de wedstrijd de Heracliden-Marum aanwezig was.

 

                                         ___

 

Een speciale dag want bij de Heracliden nam men afscheid van ‘Mister Heracliden” Dirk Nienhuis. De clubicoon is 45 jaar lang en diverse functies actief geweest en werd daar op passende wijze voor geëerd. Mooi gebaar van de voetbalvereniging die op woensdag 28 september al tot erelid was benoemd en zaterdagavond ook nog eens de gouden speld van verdienste van de KNVB in ontvangst mocht nemen. De Heracliden-Marum was echter ook een wedstrijd waarin enkele jongens aan de kant van Marum meespeelden die ik in de jeugd nog getraind had. Kino Elias, Wilco Elshof en Daniel Jonker waren aanwezig waarbij laatstgenoemde niet speelde door een blessure.

Verder vond ik gek genoeg dat er niet veel publiek op het duel af was gekomen wat misschien door het prachtige weer kwam. De wedstrijd was er duidelijk een met twee helften waarin de thuisploeg in de eerste, en de gasten uit Marum in de tweede helft, de beste papieren hadden om het duel winnend af te sluiten. Een gelijkspel was een terechte uitslag vonden ook de oudere supporters van de Heracliden waar in Marum anders over werd gedacht las ik enkele dagen later op www.svmarum.nl. Alles is mogelijk natuurlijk maar als neutrale toeschouwer was ik van mening dat de Heracliden zeker een punt verdiende.

Na de wedstrijd nog even napraten met Dirk Nienhuis, Mevrouw Nienhuis en in de kantine nog even met enkele spelers van Marum uiteraard. Daarna richting Ezinge waar ik mij had voorgenomen om alles zaterdag gereed te hebben voor Hielko die weekenddienst op de redactie. Even heerlijk tussen de voetbalshirts en boeken zittend even bellen met Bennie Berghuis en Willem Kluin voor de belverslagen(iedere keer weer leuk) en mijn verslagen makend was het zomaar half negen en was het tijd om er een punt achter te zetten. Klaar voordat de volgende dag omdat voor de zondag andere leuke dingen op de agenda stonden waar Martine iedere keer weer heel blij van wordt en ik moet zeggen dat ik het ook niet vervelend vind om even te kijken bij de boys en Sabrina.