Even bellen met Jan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Vrijdag 30 september deed ik even bellen met Jan die volop genoot van het mooie weer en zich verheugde op het weekend want het wandelende voetbalencyclopedie kon zijn wedstrijden weer uitkiezen.

Vrijdag deed ik even bellen met Jan die volop genoot van het mooie weer en zich verheugde op het weekend want de de wandelende voetbalencyclopedie kon zijn wedstrijden weer uitkiezen. We kregen het over de ‘Supersaturday” van CVVB en Jan had ook meegekregen dat het voor de jeugd van CVVB een uitstekende dag geweest was zaterdag 24 september. De oud-trainer van onder andere Wietse de Boer genoot daar met volle teugen van net als van de overwinning die het eerste elftal had behaald in Winsum.

                                           Foto_Jan

 

Zaterdag 24 september was een prima dag voor CVVB volgens mij Jan: Ja, behalve de rode kaart van Martijn was het in alle opzichten een prachtige dag met mooie overwinningen voor de jeugd en de prachtige winst van het eerste in Winsum bij Viboa.

Maar dat is alweer verleden tijd en als het goed is heb jij de VI heerlijk buiten kunnen lezen. Wat lees jij eigenlijk het eerst in de VI trouwens: Ik begin altijd met de columns van Nico Dijkshoorn en Johan Derksen. Die mag ik graag en vooral die van Dijkshoorn vind ik magistraal soms.

Beide mannen zijn in de columns inderdaad erg duidelijk wat in een column mag maar ik zie het ook weleens terug in wedstrijdverslagen. Dan lees of hoor je dingen die vaak niet relevant zijn en die niets met de wedstrijden te maken hebben: Dat klopt helemaal wat je zegt. Nu ik veel aan huis gebonden ben lees ik natuurlijk alles wat er over voetbal te vinden is. Soms kom ik dan ook op clubsite, s verslagen tegen waar de verslaggever niet helemaal objectief is maar dat is logisch maar als je als verslaggever van een krant of voetbalblad op pad bent dan hoor je neutraal zijn.

Ben ik helemaal met je eens Jan want ik was zaterdag bij SIOS tegen ZEC en dan maakt het mij niet wie van de twee ploegen de wedstrijd wint. Na de wedstrijd feliciteer ik in dit geval Rob Brouwer en vind ik het voor ZEC jammer dat ze voor de vierde keer verloren hebben: Juist, wat dat betreft ben je Jack van Gelder niet die wel heel erg voor Ajax is en dat ook duidelijk laat blijken.

Over Ajax gesproken die komen zondag 2 oktober naar de Euroborg. Jij nog wilde plannen om die wedstrijd te bezoeken: Ja ik ga naar de Euroborg want Rob Bouman komt dit weekend in Bedum en samen gaan we zaterdag eerst naar Harkemase Boys en zondag gaan we samen naar FC Groningen-Ajax met dank aan Remy van der Wal die dat voor ons geregeld heeft.

Ik ben benieuwd naar de uitslag want ik ben niet kapot van Ajax en Groningen begint na een moeizame start steeds beter te voetballen: Ik zet in op 2-2, waarbij de wens ook een beetje de vader van de gedachte is, en gok verder op twee keer David Texeira.

Ja, het scoutingapparaat heeft weer een spits weten te vinden in Uruguay voor FC Groningen wat ik steeds weer een geweldige actie vind: Ja dat klopt hij moet echter niet teveel gaan scoren want anders liggen in de winterstop de waan van de dag” clubs weer op de loer en zijn we Texeira al weer kwijt.

Inderdaad de waan van de dag gaat maar door in het betaalde voetbal. Trainers die al onrustig worden omdat hun selectie niet eredivisiewaardig is zeuren om spelers die een club met een lege portemonnee zich niet kunnen veroorloven: Ja over enkele maanden breekt de gekte weer uit bij sommige clubs waar, en daar ben ik iedere keer weer blij om, FC Groningen niet aan meedoet. Die hebben een koers uitgestippeld met Huistra als trainer en in het interview met hem in de VI gaf Pieter Huistra uitstekend aan dat het trainer zijn meer is dan alleen maar trainingen geven.

Ik heb het ook gelezen en vond het een prachtig interview waarbij Huistra ons eigenlijk een blik in zijn ’keuken” gunde: Dat klopt helemaal en inderdaad het was een interview met inhoud en niet een van iemand die precies zei wat de persvoorlichter of de trainer moet doorlezen wat vaak bij spelers gebeurt.

Het laatste over de Euroborg. Welke namen heb jij ingestuurd voor de twee tribunes: Ik heb niet ingestuurd maar daar komen maar twee namen voor in aanmerking. De Koeman-tribune en de Tonny van Leeuwen-tribune. Bij de laatste vind ik het trouwens vreemd dat die naam niet meegenomen is uit het Oosterpark-stadion waar al een tribune naar deze legendarische doelman was vernoemd.

Ja, die naam had FC Groningen zo mee kunnen nemen naar de Euroborg en wat de namen betreft zitten we op een lijn want met alle respect voor bijvoorbeeld Erik Nevland daar behoort geen tribune naar vernoemt te worden. Maar we zullen het binnenkort horen Jan en dan hebben we het er wel even over: Doen we Johan, tot de volgende keer.