Een rondje langs de velden van Kloosterburen,VIBOA en SIOS

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

 Zaterdag 24 september begon de dag erg vroeg maar het vroege opstaan was het meer dan waard.

Zaterdag 24 september begon de dag erg vroeg maar het vroege opstaan was het meer dan waard.

 

                                             Todn2011-zaterdag_037

Vrijdagmiddag werd ik namelijk door Harry Reitsma van de v.v.Kloosterburen op de hoogte gebracht van het feit dat de voetbalvereniging als gastheer zou fungeren van de 1000 wandelaars die aan het wandelevenement ‘Tocht om de Noord” meededen. In de mail van Harry stond dat de landelijke en regionale media vertegenwoordigd was en dat burgemeester Wiersma van de gemeente de Marne het startschot van het evenement zou lossen. Volgens de berichtgeving van Harry zouden de eerste deelnemers al om zes uur in de ochtend aankomen dus was de cateringploeg van Kloosterburen om 5 uur present. Ik arriveerde enkele minuten na vijven in de kantine waar in tegenstelling tot het langzaam ontwakende Kloosterburen al veel bedrijvigheid te melden viel.

Topoverleg

‘Topoverleg” over of de koffiemelk in kannetjes of in de pakjes op tafel gezet werden kon worden, de muziek die te hard stond, en hoeveel hoogwaardigheidsbekleders om zes uur aanwezig zouden zijn, waren nog maar enkele gespreksonderwerpen in de vroege morgen van 24 september. Maar om zes uur was alles zou als Hilbert, Betto, Harry en niet te vergeten Ite het wilden hebben zodat de gasten konden komen. Rond zes uur kwamen de eerste twee personen binnen die tot de organisatie behoorden. Ze kwamen met de mededeling dat de eerste bussen rond half zeven vanaf het Zernike-complex richting Kloosterburen zouden vertrekken zodat de eerste lopers rond zeven uur zouden vertrekken. In inderdaad druppelden de eerste lopers rond die tijd Kloosterburen binnen om zich te melden in de kantine voor hun eerste stempel. Vele Kloosterbuursters, waaronder een aantal leden van de Carnavalsvereniging onder aanvoering van Prins Erik de tweede, kwamen de lopers uitgeleide doen waarbij het opmerkelijk was dat burgemeester Wiersma niet aanwezig was wat overigens ook gold voor de club die aan de voetbalvereniging had gevraagd of ze gebruik konden maken van de voetbalkantine, de vereniging dorpsbelangen.

Media

Ook de mediabelangstelling viel een beetje want toen ik rond half negen uit Kloosterburen vertrok kwam RTV-Noord net binnenwaaien. Maar chapeau voor de voetbalvereniging die als een voortreffelijke gastheer fungeerde voor de 1000 lopers die via kerken en andere omwegen een prachtige tocht konden lopen door het Groninger land. Ik besloot eerst naar Ezinge te gaan om nog wat dingetjes te doen omdat ik om half 11 een bezoek zou brengen aan het kaboutervoetbal van VIBOA. Bij aankomst in Winsum was het een drukte van belang want er morsten 16 teams van Viboa thuisspelen met aan het eind de kraker VIBOA-CVVB. Een mooi spektakel waar van alles over te lezen is in het interview dat ik met Kees had en wat binnenkort te lezen is op www.puurvoetbalonline.nl. Vele bekenden weer in Winsum zoals KNVB-scout Hemmo Battjes, Poolster-trainer Jur Smit, Klary Schepel, Ben Breukelman, Martin Kruger, Cornelis Prins en Cor Pol. Maar de tijdmachine draaide door en wilde ik ook nog een beetje eten werd het de hoogste tijd om naar Ezinge te vertrekken want s’middags wachtte de wedstrijd SIOS-ZEC waar ik heen mocht voor de Ommelander Courant.

Rob Brouwer

Bij SIOS kom ik graag en een van de reden is dat SIOS-trainer Rob Brouwer iemand is waar ik vaak over van alles en nog wat uit de voetbalwereld praat. Rob, zo vertelde hij, had een jong team omdat enkele oudere spelers afscheid van het eerste hadden genomen. Fysiek moest het team nog wel groeien maar gezien de trainingsopkomst zat er duidelijk potentie in het team. En inderdaad in de wedstrijd tegen ZEC speelde SIOS niet onaardig wat staat in het verslag dat vanaf maandag op puurvoetbalonline te lezen is. Zo kwam er een einde aan een lange dag die meer dan de moeite waard was maar die er voor zorgde dat ik zaterdagsavonds niets van het voetballen heb meegekregen en de volgende morgen op teletekst zag dat Ajax-Twente in 1-1 was geëindigd