Een rondje langs de velden van Warffum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zondag 11 september was natuurlijk een bijzondere dag die voor veel mensen meer betekende dan alleen maar een vrije dag.

Zondag 11 september was natuurlijk een bijzondere dag die voor veel mensen meer betekende dan alleen maar een vrije dag.

                                                  foto20site

                        Pupil Jennifer Smit die wist te scoren tegen Tynaarlo

Precies tien jaar geleden boorden zich namelijk twee vliegtuigen in de twee Twin Towers van het World Trade Center in New York. Die aanslagen deden ons beseffen dat qua terreurdaden alles mogelijk was en we ons goed moesten beseffen dat op het gebied van terreurdaden niets meeronmogelijk was. Op weg naar de plaats waar dit rondje langs de velden zou plaats vinden, Warffum, gingen mijn gedachten echter meer uit naar het feit hoe Warffum de nederlaag tegen Eenrum verwerkt had.

Op de parkeerplaats kwam ik direct al een bekende tegen die ik daar niet verwacht had. Doelman Rodney Ritsema kroop namelijk uit een auto en aan zijn lichaamstaal te zien had ik niet het idee dat hij in de basiself zou staan in de wedstrijd tegen Tynaarlo. Dat vertelde de doelman ook en een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg en heeft in bepaalde kwesties even geen mening.

Bij binnenkomst in de bestuurskamer van de Warffumers waren bestuurslid Anita Zwart-Kuipers en Kees Maring, samen met de elftalleider van Tynaarlo, aanwezig. Het trio was in afwachting van scheidsrechter Mc Bean uit Groningen die even later de bestuurskamer binnen kwam. Een rustige arbiter zonder poespas en een zeer relaxte indruk maakte. De opstelling van Warffum werd door Kees en Anita besproken en ik begreep al snel dat er even wat ‘ruis op de lijn” als we het hadden over afspraken nakomen. Op het veld even praten met Marnix Bakker, die hoopte dat zijn team de eerste punten in de wacht zou slepen, en met de elftalleider/grensrechter van Tynaarlo die verwachtte dat ze het moeilijk zouden krijgen tegen Warffum.

Dat beeld klopte want nadat pupil van de week Jennifer Smit de eerste goal van de middag had gescoord begon de wedstrijd in Warffum. De thuisploeg was de bovenliggende partij maar vergat te scoren in de eerste helft. De gasten vergaten te voetballen maar scoorden twee keer waardoor de ruststand 0-2 werd. Voor de wedstrijd had ik enkele lootjes gekocht waarbij de jeugdafdeling van welke club dan ook altijd het goede doel is. Anita haar dochter Danique ging voor haar moeder even kijken of ze wat had gewonnen en Danique kreeg ook mijn lootjes mee met de mededeling, wat je wint mag je houden. Groot was even later de hilariteit toen een trotse Danique met de derde prijs de bestuurskamer binnenkwam die op, we raden het al, op een van mijn lootjes was gevallen. Man is man, woord is woord dus dat was geregeld voor de jonge Warffumse. De tweede helft werd vervolgens ook een bijzondere want de struikelpartij van Warffum-speler Leudi Stoepman staat nog scherp op mijn netvlies. De onfortuinlijke voetballer klapte met zijn hoofd tegen de achterwand van de stenen dug out en moest na een langdurige blessurebehandeling op het veld toch naar het UMCG vervoerd worden voor nader onderzoek. Daardoor kreeg het rondje langs de velden in Warffum een vreemde wending op een dag die voor velen, en volstrekt logisch, in het teken van 9/11 stond maar ook in het teken van het ongeluk van Leudi en de prullenbak van Danique stond