Even bellen met Jan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het werd weer even bellen met Jan want het karaktermens had het UMCG alweer verlaten. Dat had hij vorige week al voorspeld en ik moet zeggen dat ik zijn woorden geen moment in twijfel heb getrokken.

Het werd weer even bellen met Jan want het karaktermens had het UMCG alweer verlaten. Dat had hij vorige week al voorspeld en ik moet zeggen dat ik zijn woorden geen moment in twijfel heb getrokken.

                                                             Foto_Jan

 

Dag Jan dus je woorden vorige week zijn uitgekomen dus: Hahaha, ja dat klopt en ik heb al even weer gelopen. Maar echt mobiel ben ik nog niet want met krukken lopen wil niet dus ik ben nog even van een rolstoel afhankelijk.

Maar uit jou woorden maak ik op dat CVVB jou zaterdag als toeschouwer bij de wedstrijd CVVB1- LTC1 kan verwelkomen: Dat klopt helemaal ten minste als het weer een beetje wil meewerken. Want dat is echt een ramp deze zomer en gaat ook in deze te koele september maand helaas gewoon door.

Mooie overwinning voor de mannen van Rolf en Remy trouwens bij PKC’83: Klopt drie punten voor CVVB had ik niet op mijn totoformuliertje staan Johan. Het zal een zwakke start zijn van de Groningers want ik kan mij niet voorstellen dat PKC’83 in de onderste regionen zal rond blijven hangen. Daarom zijn dit mooie bonuspunten voor CVVB en wie weet geven ze er een mooi vervolg aan tegen LTC.

Dat zou mooi zijn Jan. Ik heb LTC trouwens gezien tegen VIBOA maar zal maar even niet ‘Jopie bijdehand” gaan uithangen door mij aan een voorspelling te wagen: Doe dat maar niet want je weet het. Zoiets wordt altijd tegen je gebruikt.

Vorige week in het UMCG hadden we het even over Rolf de Boer die we allebei een mooie trainerscarrière zien maken. Ik zat daar deze week eens aan te denken maar wie zou in de toekomst een logische vervanger zijn: Gelukkig is het nog niet aan de orde maar inderdaad de spoeling is in het Noorden dun wat de trainers met het diploma TC1 betreft. Veel zijn er namelijk niet en dan kom je vaak in het bekende circuit terecht waarvan iedereen de namen wel van weet.

Jij vertelde mij een keer dat zoiets altijd via de bekende netwerken gaat. Kun je daar wat meer over vertellen: Op de maandagavond als de beloften van Groningen spelen tref je daar veel mensen uit de voetbalwereld aan. Toen ik nog goed mobiel was ging ik daar regelmatig heen en als je nieuwtjes wilde horen moest je daar zijn. Daar hoorde je ook wie waar als trainer vertrok en ook wie er kandidaat was om zijn opvolger te worden.

Over FC Groningen gesproken. Niet echt een geweldige start voor de equipe van Pieter Huistra: Nee inderdaad daar heb je gelijk in hoewel ik Groningen tegen Heerenveen niet echt slecht vond spelen. Een slechter moment om een tegengoal, vlak voor de rust, is er echter niet waardoor Groningen in de tweede helft meer risico’s moest nemen. Maar ik hoop dat ze zondag 2 oktober wel goed spelen want dan ben ik samen met mijn vriend Rob Bouwman bij de wedstrijd FC Groningen- AJAX aanwezig.

Dat zijn goede berichten Jan want dan ga je er vanuit dat je weer aardig mobiel bent: Dan ben ik weer mobiel hoor Johan en dan hoop ik dat Groningen weer richting de subtop is opgeklommen hoewel de echte top vier niet voor ze weggelegd zal zijn.

Top vier? Ik voorspel een top drie Jan met Ajax, FC Twente en AZ: Top vier want PSV komt daar ook bij hoewel ik het van de gekke vond dat Rutten ‘onze” Tim Matavz op de bank liet beginnen.

Verbaast mij niet want ik snap Fred al tijden niet meer. Sterk in de kleedkamer, de bank bepaald de kwaliteit, en een wedstrijd bestaat uit twee helften en we spelen hoog in de concentratie zijn teksten die ik te vaak hoor van Fred. Je sterkste elf opstellen en knallen met je miljoenenploeg: Helemaal gelijk Johan maar geloof mij maar PSV gaat meedoen om de titel.

We zullen het zien Jan zodat we volgende week weer wat te praten hebben: Zo is dat Johan tot volgende week wanneer we weer gaan bellen.