Rondje langs de velden van Winsum naar Uithuizen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het rondje langs de velden bracht mij zaterdag drie september op het complex van VIBOA waar het een dag van twee vliegen in een klap zou worden.

Het rondje langs de velden bracht mij zaterdag drie september op het complex van VIBOA waar het een dag van twee vliegen in een klap zou worden. Ik had namelijk enkele weken geleden het verzoek van Klary Schepel, elftalleidster Viboa 1, of ik een keer een interview wilde maken voor www.puurvoetbalonline.nl met Robbert Slob, de aanvoerder van VIBOA 1.

Dat was niet de reden van het verzoek van Klary maar de reden was dat Robbert door de supporters de laatste drie seizoenen tot speler van het jaar was gekozen. Een uistekend resultaat natuurlijk waardoor het verzoek omgezet werd in een definitieve afspraak en waarvan het resultaat aan het einde van deze week te lezen zal zijn op puurvoetbalonline. Vele bekenden in Winsum en hoe kan het ook anders, Luit Raangs was er ook. Met Luit kun je over voetballen praten op een manier die mij wel aanstaat. Een realistische kijk op het amateurvoetbal en zich iedere keer weer goed beseffend naar welk niveau hij staat te kijken. Ben Breukelman liep natuurlijk op het complex in Winsum rond maar ook Cor en Kees Pol. Beide maken zich al jaren verdienstelijk voor VIBOA

Kees_Pol_met_kabouters_van_VIBOA

Kees Pol temidden van de jeugdige voetballertjes van VIBOA

Cor en Kees

Cor als de man van het wedstrijdbureau en Kees die tijdens de thuiswedstrijden van de eerste omroeper is maar binnen de vereniging ook grote faam geniet als begeleider/trainer van het kaboutervoetbal. Zo liep ik wat rond op het complex in Winsum en dwaalden mijn gedachten toch even af naar eerder op de morgen zo rond de klok van 7.15 uur. Het sms'je kwam van Jan van Dijken die opgenomen was in het UMCG omdat hij zijn heup gebroken had. Op dat moment, zo rond de klok van half een, had hij waarschijnlijk al achter de rug. Toch even raar want Jan, die donderdag tijdens 'Even bellen met Jan" nog zo hoopte op een mooie zonnige zaterdag, kon daar niet van genieten. Dat voelde, moet ik eerlijk zijn, even niet fijn want wat had ik Jan deze mooie zomerdag gegund!

Zo langzamerhand werd de tijd om mij te melden in de bestuurskamer waar ook Hans van der Ploeg al was gearriveerd. Hans had ik eerder op de dag al gesproken want hij had meegewerkt aan de rubriek 'in de Dug Out" waar we het samen over enkele vragen en stellingen kregen. Mooi om zo met een trainer over bepaalde zaken van gedachten te wisselen. Voor de wedstrijd ook nog even met Cornelis Prins gesproken die normaliter ook voor de Ommelander Courant schrijft maar nu de vervanger van grensrechter Auke van der Velde was. Auke was geblesseerd en hoopte binnenkort zijn rentree weer te maken.

Belverslagen

Over de wedstrijd valt van alles te vertellen wat maandag 5 september allemaal in de Ommelander Courant te lezen is. Na afloop snel naar het station in Winsum waar Martine stond te wachten vanaf haar werk in Groningen. Bij thuiskomst in Ezinge een begin maken met de belverslagen en ik moet zeg ik had geluk. Doordat ik tussen half zeven en zeven bij de Grasbaanraces in Uithuizen verwacht werd was de zaak om nog enkele trainers te pakken te krijgen voor een verslag van hun wedstrijd. Dat lukte perfect want tussen kwart over vijf en zes had ik al vier van de zes gesproken!

In de een van de 'dweilpauzes" in Uithuizen kreeg ik nummer vijf, Corenos-trainer Klaas van der Ploeg, aan de lijn en als liefhebber van de grasbaansport klonken hem de geluiden bekend in de oren en ik moet zeggen we moesten er beide om lachen. De races liepen een beetje uit en zodoende arriveerde ik pas na elfen in Ezinge en zag toen pas dat Loppersum met 5-0 van Zuidlaren had gewonnen, dat Ezinge een punt had behaald tegen Veendam 1894 en dat CVVB met 3-3 gelijk had gespeeld tegen Blauw Wit '34. Op die manier ging de bijzondere zaterdag 3 september aan de Peperweg 7 bijna geruisloos over in zondag vier september en was het heel snel morgen..........