Even bellen met Jan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Even bellen met Jan werd het weer na een keer ‘Facebooken” en ik moet zeggen, dat voelde een stuk prettiger.

Even bellen met Jan werd het weer na een keer ‘Facebooken” en ik moet zeggen, dat voelde een stuk prettiger.

                                                        Foto_Jan

 

En Jan ook genoten van de waan van de dag op de laatste transferdag in het betaalde voetbal: Ja natuurlijk want het was in een woord gezegd een gekkenhuis natuurlijk met een paar verwachtte transfers. Want we hebben het samen al eerder over gehad dat Matavz naar PSV is vertrokken komt niet als een verrassing.

Wel een prima aankoop van PSV of denk jij daar anders over: Ik denk daar iets genuanceerder over want ik moet het allemaal nog zien. Hij had in Tadic een ideale aangever en ik ben dan ook blij dat die niet weggekocht is door een andere club. Maar als ik heel eerlijk ben, ook Martin Drent had er vorig seizoen 15 ingelegd dankzij Tadic.

FC Groningen is prima uit de transferperiode gekomen dus: Ja en Feyenoord ook want die hebben met ‘Ottie” Bakkal een uitstekende speler binnengehaald, Bakkal kwam in de periode dat hij bij PSV onder Ronald Koeman speelde in het Nederlands Elftal en ik vind het een uitstekende voetballer. Daar komt nog eens bij dat Leroy Fer Feyenoord ruim vijf miljoen in een keer opgeleverd heeft. Dus ook Martin van Geel heeft prima werk afgeleverd in deze transferperiode.

We wachten het weer af Jan wie van al deze topaankopen allemaal slagen bij hun nieuwe club. Maar even anders want nadat de topklasse al twee weken bezig is gaan de rest van de amateurs ook los in competitieverband komend weekend: Ja het bekergedoe is achter de rug en we kunnen nu weer elk weekend onze wedstrijden uitkiezen waar we ook maar heen willen

Voor mij gaat het zaterdag VIBOA- LTC en zondag Eenrum-Warffum worden voor de Ommelander Courant en wat zijn jouw plannen: Ik zit nog een beetje te dubben tussen de wedstrijd ACV- CSV Apeldoorn of CVVB- Blauw Wit’34 maar ik denk dat ik in Bedum blijf.

Maar je verwacht een seizoen met veel goals zowel voor als tegen begreep ik vorige week: Ja dat gaat gebeuren want Rolf de Boer speelt super aanvallend wat ik prachtig vind. Waar ik verder erg benieuwd naar ben is of Richard de Boer zich staande houdt op de nummer 10 positie. Vorige week tegen ACV kwam hij in mijn ogen qua handelingssnelheid tekort en dat kan wel eens zeer belangrijk zijn.

Ik sprak zaterdag in Uithuizermeeden nog even met de oud-trainer van CVVB, Bert Vos, die door Jack Suiveer de beste trainer die hij in zijn voetballoopbaan was tegen gekomen genoemd wordt: Ik heb het interview dat Jack had gelezen en ik snap precies wat hij bedoelt. Bert Vos is een trainer die spelers beter maakt en een natuurlijk overwicht heeft. Geen rare fratsen maar een duidelijke visie maakte hem inderdaad tot een uitstekende trainer. Hij is overal van op de hoogte wat zich in de voetbalwereld afspeelt. Nu we het er over hebben denk ik dat Rolf de Boer via dezelfde weg zijn trainersloopbaan uitstippelt. Want Bert ging nadat hij bij CVVB vertrok naar ACV, waar hij Nederlands Amateurkampioen mee werd en persoonlijk denk ik dat Rolf CVVB ook als een opstapje richting de top van het amateurvoetbal ziet.

We gaan het allemaal zien Jan en we hebben volgende week vast wel weer een aantal zaken waar we het even over moeten hebben: Dat denk ik ook Johan, dat gaat helemaal goed komen.