Rondje langs de velden in Uithuizermeeden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het rondje langs de velden bracht me zaterdag in Uithuizermeeden waar de bekerwedstrijd de Heracliden-The Knickerbockers gespeeld werd.

Het rondje langs de velden bracht me zaterdag in Uithuizermeeden waar de bekerwedstrijd de Heracliden-The Knickerbockers gespeeld werd. Voor beide teams betekende dit het tweede duel in de bekerpoule waarbij The Knickerbockers favoriet waren. Bij aankomst op het prachtige complex in Uithuizermeeden direct twee bekenden, voorzitter Piet Geert Nicolay en Roelf Folkersma, de in de regio zeer bekende oud-arbiter die nu namens de KNVB scheidsrechters begeleid.

               1284285363_resized

Het rondje langs de velden waar Stephan Haan het vorig seizoen tegen Meeden gemakkelijker had dan tegen TKB

foto: Ronnie Afman Baflo.  www.photopleasure.nl 

Stoeptegel

We kregen het over de tegenstander van vanmiddag maar ook over de ‘Stoeptegel” die er over 40 jaar FC Groningen geschreven is. Piet Geert had het boek van vijf kilo al in zijn bezit en ook ik heb plannen om binnenkort een exemplaar te kopen. Maar eerst is de ‘Stoeptegel” van Edwin van der Sar aan de beurt. Alles op zijn tijd is mijn opvatting want met geld smijten is iets wat aan de Peperweg niet gebeurt. Vele bekenden verder in Uithuizermeeden zoals de oud-voetbalster van Noordpool en Corenos, Betsie de Rouw, die als trainster van het damesteam van Corenos haar rentree maakte op de voetbalvelden in een actieve rol. Ik trof haar een dag eerder al op het UMCG en daar vertelde ze al dat je soms je hart moet volgen en je verstand even moest uitschakelen. De woorden van Betsie klonken mij bekend in de oren moet ik zeggen en zo zag ik zaterdagmiddag een gedreven Betsie de Rouw langs de lijn staan die met prima aanwijzingen haar team in de streekderby tegen de Heracliden-dames stond te coachen. Verder was ook de man die paarse en gele voetbalschoenen helemaal niets vind, Roy Streppel, bij de Heracliden weer aanwezig en was daar even het handje omhoog van herkenning.

Miranda

Mooie dingen zoals het ook mooi was dat de verzorgster van de Heracliden, Miranda Rijk, voor beide teams als verzorgster optrad. Trainer Bert Vos, door oud-voetballer Jack Suiveer gezien als zijn beste trainer ooit, melde namelijk dat hij wat krap in de verzorgers zat. De blonde schone aan de kant van de Heracliden nam haar taak serieus en maakte geen onderscheid tussen een speler van de thuisploeg of die van de gasten uit Groningen. Dat het aantal blessurebehandelingen iets hoger lag dan normaal gesproken het gemiddelde aantal per wedstrijd lag trouwens niet aan het aantal overtredingen maar had meer met de verschijning van Miranda te maken was de indruk van enkele toeschouwers. Een mening waar ik mij wel iets bij kon voorstellen overigens. Maar hulde voor de verzorgster van de Heracliden!

Naderend Onweer

De wedstrijd was aardig om te zien wat vandaag, 29 augustus, in de Ommelander Courant te lezen valt. In de eerste helft waren er in de verte geluiden te horen die verdacht veel op een naderende onweersbui leken maar gelukkig op veilige afstand bleven, althans volgens buienradar op de diverse, met allerlei snufjes uitgeruste telefoons. Maar het weer in Nederland laat zich niet sturen door Piet en zijn kornuiten en zo kwam de bui boven Uithuizermeeden te liggen. Na vijf minuten tweede helft was het over met de pret want een bliksemflits + klap binnen een seconde, dus alarmfase1! De onderbreking bood mij de gelegenheid om de kwaliteit van de gehaktbal in Uithuizermeeden te testen, even bij te praten met de als toeschouwer aanwezige scheidsrechter Siemen Mulder, Bert Vos, Roy Streppel, Theo Buikema en Jos Dekker. Zo had ieder nadeel weer een voordeel want, om even met de woorden van Jan van Dijken te spreken, denk erom Johan je moet wel netwerken! Maar veertig minuten later ging het duel weer verder en werd het uiteindelijk 0-6 voor de Stadjerders. Wat later dan gepland terug naar Ezinge wat niet veel uitmaakte want ik werd door Martine verwelkomd met de woorden: ‘Ben je er nu alweer.”