Rondje langs de velden bij Warffum-Eenrum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een rondje langs de velden op donderdag 25 augustus waar ik aanwezig was bij het duel Warffum-Eenrum voor de Ommelander Courant.

 Een rondje langs de velden op donderdag 25 augustus waar ik aanwezig was bij het duel Warffum-Eenrum voor de Ommelander Courant.

 1289142820_resized

 Spelmoment uit de wedstrijd Eenrum-Warffum seizoen 2010-2011     foto: Ronnie Afman Photopleasure  Baflo

 Een avond ervoor was ik in Winsum bij de Ronde van Winsum waar ik even kennis maakte met de nieuwe trainer van de Heracliden, Jeroen de Munck. Ik had Jeroen s, middags al telefonisch gesproken waarbij hij vertelde dat hij s’ávonds als toeschouwer bij de wielerronde aanwezig zou zijn. Tijdens de wielerronde kregen we het over het groot aantal spelers dat nog op vakantie was wat een dag later in Warffum een vervolg kreeg. Bij aankomst in Warffum begreep ik namelijk van Eenrum-trainer Siebrand Solinger dat het bij de Eenrumers niet anders was. Zeven spelers waren afwezig en voor zondag 28 augustus bleken er twaalf spelers niet aanwezig te zijn. Aan Siebrand en elftalleider Tjidger Veenstra merkte ik dat beide mannen hier niet blij mee waren waar ik mij wel iets bij kon voorstellen. In Warffum was ik trouwens verbaasd over het groot aantal die op dit streekduel waren afgekomen. Warffumers maar ook veel Eenrumers omzoomden het veld waarbij ik een zeer opvallende toeschouwer zag staan. Sinds het voorjaar is oud-voetballer Wim Nubé vanuit Eenrum naar de stad Groningen verhuisd maar nog steeds volgt hij Eenrum door de hele provincie. Ik zei dan ook tegen mijn oud-teamgenoot dat ik verbaasd was over zijn bezoek aan dit duel waarop de techneut van weleer een prachtig antwoord op gaf. ‘Ik ben een echte supporter Jo, en die volgt zijn ploeg overal.”

Ook aanwezig waren Luit Raangs en Elle Faber de mannen die ik regelmatig op de velden tegenkom. Laatstgenoemde kwam even bij me staan om te vertellen dat hij veel mooie reacties had gekregen op het interview dat ik met hem had gemaakt voor de Ommelander Courant. Ik zag aan zijn gezicht dat hij daar oprecht van genoot en ik gunde hem dat van harte. Een bescheiden en zeer sympathieke Elle Faber even in het zonnetje zetten, waar hij mooie reacties op had gekregen deed ook mij goed. Maar het beeld van veel afwezige spelers bij Eenrum bleef mij door het hoofd spoken want ergens snap ik daar helemaal niets van. Maanden hebben sommige scholieren al vakantie en dan moet je als de voorbereiding al begonnen is nog op vakantie. Voor mij is dat ondenkbaar wat trouwens voor veel oudere voetballers geldt, begreep ik donderdag in Warffum. Dat is de tegenwoordige tijd wordt er dan gezegd en dat zal allemaal wel waarop ik dan antwoord geef mij dan in dat geval het verleden maar.

Iets meer beleving richting je sport is tegenwoordig een ding waar je op moet hameren als ik de trainers van de diverse clubs hoor en dat is jammer. Maar dan straks ook niet piepen als er bij terugkomst van de Zuid Europese stranden de basisplaatsen vergeven zijn aan spelers die er in de voorbereiding wel waren. Kortom een rondje langs de lijn van een kant leuk maar aan de andere kant…. Drie keer niets!