Rondje langs de velden deel 3 seizoen 2011-2012

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het derde rondje langs de velden alweer in het nieuwe seizoen waar we nu voor het ‘eggie” gingen want het bekerspektakel begon. Voor de Ommelander Courant mocht ik naar het duel tussen Stedum en Noordpool dat op het terrein in Uithuizen gespeeld werd. Het veld in Stedum was nog niet vrijgegeven zodat Stedum zijn thuiswedstrijd in Uithuizen speelde.

Het derde rondje langs de velden in het nieuwe seizoen waar we nu weer voor het ‘eggie” gingen. Voor de Ommelander Courant mocht ik naar het duel tussen Stedum en Noordpool dat op het terrein in Uithuizen gespeeld werd. Het veld in Stedum was nog niet vrijgegeven zodat Stedum zijn thuiswedstrijd in Uithuizen speelde.

Trainer_Willem_Kluin_Warffum_24-08-10-4208klein

dot_clearTrainer Willem Kluin kan zijn ei wel kwijt op complex in Uithuizen.

Bij aankomst in Uithuizen bedacht ik mij dat het voor Willem Kluin wel prettig werken wordt bij Noordpool toen ik het kunstgrastrainingsveld zag liggen. Dat beeld werd helemaal compleet toen ik even later begreep dat er ook een kunstgraswedstrijdveld in aantocht is zodat de jonge oefenmeester zich geen zorgen hoeft te maken of hij normaal kan trainen in de herfst of winter. Vele bekenden waren in Uithuizen aanwezig zoals ‘Cultheld” Jan Spijk, Boeli de Sturler, die altijd even een praatje komt maken en ook dit seizoen weer overgaat tot het testen van gehaktballen in de diverse kantines. Geert Jan Zijlstra en Johan Kluin speelden niet maar moesten daardoor voor de wedstrijd nog een training uitvoeren want Willem Kluin pakt de zaken serieus aan bij Noordpool.

Verder waren buiten de lijnen ook genoeg bekenden aanwezig zodat het weer een leuke middag werd langs de lijn in Uithuizen.Even bijpraten met Kees Mulder die met het door hem samengestelde ‘Dreamteam” dat enkele maanden geleden tegen Oosterhoek, de club waar Kees nog actief is, speelde ook tegen Noordpool en Stedum zou hebben gewonnen.

Maar verder een leuke middag dus bij een duel wat onder prima weersomstandigheden werd gespeeld. Die weersomstandigheden zorgden er trouwens ook voor dat ik merkte dat een avondje ‘Eenrumer Kermis”, met een mooi optreden van Burdy, je na zeven jaar afwezigheid niet in de koude kleren gaat zitten. Maar het was de moeite waard want je komt nog eens wat oud-dorpsgenoten en klasgenoten tegen wat altijd leuk is. Daar ook nog even gesproken met Tim Veenstra met wie ik eerder die middag een interview had die volledig de mist inging maar daardoor juist een mooi verhaal zal worden. Goeie gozer Tim en hij vertelde trots dat Eenrum met 5-1 had gewonnen tegen GVB. Datzelfde kon Ronald Nachtweh niet zeggen want de in Australië wonende oud-voetballer had met oud-Eenrum verloren van oud-Kloosterburen. Maar de gezelligheid overheerste en dat was ook in Uithuizen het geval waaruit ik de conclusie trek dat ik niet alleen blij ben dat het seizoen weer begonnen is.