Rondje langs de velden deel 2 seizoen 2011-2012

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zondag 14 augustus zou in het teken van veel regen staan volgens de weerprofeten. Martine moest werken zodat ik waarschijnlijk aan huis gekluisterd zou zijn. Dat is in mijn geval geen straf wat het ook niet zou zijn als het droog zou worden en er nog ergens gevoetbald werd. Het werd dus droog en er werd gevoetbald zodat deel 2 van een rondje langs de velden spontaan ontstond.

Zondag 14 augustus zou in het teken van veel regen staan volgens de weerprofeten. Martine moest werken zodat ik waarschijnlijk aan huis gekluisterd zou zijn. Dat is in mijn geval geen straf maar dat zou het ook niet zijn als het droog zou worden en er nog ergens gevoetbald zou worden. Het werd dus droog en er werd gevoetbald zodat deel 2 van een rondje langs de velden spontaan ontstond.

 

Jur_Smit

Poolster-trainer Jur Smit.

Ik had al gezien dat ik van de zondagclubs in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courants geen activiteiten hoefde te verwachten. Of ze hadden al gespeeld of kwamen nog niet in actie. Ik besloot dan ook om eens te kijken wat er in de buurt van Mercator gespeeld werd en ik zag dat DIO Groningen tegen Bergum zou spelen. Mooi in de buurt van Lewenborg en een wedstrijd op een beetje niveau dus dat moest goed komen. Bij aankomst zag ik direct een bekende die ik eerlijk gezegd ook verwacht had namelijk Poolster-trainer Jur Smit. We kletsten even bij over het komende seizoen en verbaasden ons over de ‘grote” publieke belangstelling voor het duel want dat leek werkelijk nergens op. Zaterdag was ik bij CVVB-Lycurgus waar duidelijk meer voetballiefhebbers aanwezig waren.

IMG-7773

Louis Koorenhof tijdens de familiedag van Noordpool toen de oefenmeester afscheid nam.   foto: Jan Huizinga

De eerste helft had ik het met Jur over veel zaken uit zowel het betaalde als amateurvoetbal. Anekdotes, prognoses, alles kwam voorbij. In de pauze besloten we om even richting FC Lewenborg-Veendam 1894 te gaan maar er kwam een leuke kink in de kabel. Na eerst Ivan Landlust de hand geschud te hebben liepen we niemand minder dan Louis Koorenhof en Geert Noeken tegen het lijf en ik moet zeggen dat werd een aaneenschakeling van prachtige verhalen die we even off the record houden. Drie door de wol geverfde trainers bij elkaar maakte mijn bezoek aan DIO Groningen-Bergum tot een feestelijke middag. Louis heeft als trainer nog even een vereniging waar hij een speciale band mee heeft, Noordpool uit de brand geholpen maar dat heeft het vuur weer in hem aangewakkerd. Eentje van ‘Old Soldiers never Died” wat helaas echter wel voor iemand anders gold. Ik zag hem nog op Eurovoetbal, Fritz Korbach, maar kon toen al zien dat de oud-trainer ernstig ziek was. Het verrasste mij dan ook niet toen ik in een Twitter van DIO Groningen-trainer Michel van Oostrum las dat het einde voor de levensgenieter inzicht was. Op het moment dat we met ons vieren op Kardinge stonden wisten we het nog niet want anders was Fritz Korbach zeker tersprake gekomen bij Noeken, Smit en Koorenhof. Ik denk dat ik bij bijna honderd jaar trainerservaring stond en waar de kleine twintig toeschouwers geen idee van hadden. Ik gelukkig wel en mocht dus om even met mijn grote vriend Jan van Dijken te spreken weer een cadeautje uitpakken bij de wedstrijd DIO Groningen-Bergum, een wedstrijd waarvan ik geen idee had hoeveel het uiteindelijk  geworden is….