Rondje langs de velden deel 1 seizoen 2011-2012

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

We zijn ook weer los wat de vaste rubriek ‘Een rondje langs de velden” betreft. Een rubriek waarin ik over mijn belevenissen op de diverse voetbalvelden, of daar om heen, vertel. Belevenissen die er ieder weekend weer zijn en vaak leuk genoeg zijn om de bezoekers van Puurvoetbalonline daar deelgenoot van te maken

We zijn ook weer los wat de vaste rubriek ‘Een rondje langs de velden” betreft. Een rubriek waarin ik over mijn belevenissen op de diverse voetbalvelden, of daar om heen, vertel. Belevenissen die er ieder weekend weer zijn en vaak leuk genoeg zijn om de bezoekers van Puurvoetbalonline daar deelgenoot van te maken.

                             IMAG0235

De droombaan in Eenrum wordt opgebouwd voor de Grasbaanraces in het weekend van 20 en 21 augustus

Het eerste rondje langs de velden seizoen 2011-2012 begon zaterdagmorgen al in alle vroegte in Eenrum. Niet dat er in mijn geboortedorp al gevoetbald werd want dat was duidelijk niet zo. Er heerste een andere bedrijvigheid op het sportpark dat in verband stond met de naderende Grasbaanraces op zaterdag 20 en zondag 21 augustus. De Ommelander Courant had mij namelijk gevraagd of ik voor de OC van 18 augustus een voorbeschouwing wilde schrijven over de komende races.

 Sfeerproeven

Aangezien ik het leuker vind om zelf ook even sfeer te proeven ipv via de telefoon alles te vragen stond ik rond de klok van negen uur op een redelijk nat sportpark in Eenrum. De grote groep vrijwilligers had er duidelijk plezier in en mooi was te zien hoe een werkelijk formidabel op elkaar ingespeeld team de houten boarding rondom de ‘droombaan” van Eenrum opbouwde. Na enkele vrijwilligers de nodige vragen te hebben gesteld nog even langs Wehe Den Hoorn waar Pieky Wierenga, de penningmeester van de MCE, het antwoord op enkele enkele vragen van mij had. Daarna in vliegende vaart richting Groningen om Martine op te halen van Mercator en door richting Ezinge. Daar aangekomen de nodige voorbereidingen getroffen voor de voetbalbijlagen van de Ommelander Courant, de Oostermoer en de Koerier, de krant waar ik tot enkele weken geleden nog nooit echt van gehoord had. De Koerier is een huis aan huis krant uit de regio Veendam en wordt in Uithuizen bij Noordpers BV gedrukt, wat ook de thuishaven van de Ommelander Courant en de Oostermoer. Nadat ik rond het middaguur enkele trainers had gesproken over hun prognoses richting het met rasse stappen naderende seizoen, moest onze plaatselijke buurtsuper ook nog even ’geplunderd” worden voor de geplande BBQ van enkele uren later. Nu is het zo dat in Ezinge op diverse locaties een kopje koffie genuttigd kan worden zoals bij bakker Leistra. Voor de winkel is een zitje gecreëerd waarvandaan ik opeens mijn naam hoorde roepen.

Gerard Helsma

Niemand minder dan dé archivaris van het Groninger Amateurvoetbal en oud-scheidsrechter, Gerard Helsma had besloten om Ezinge eens te bezoeken en we kregen het uiteraard over Puurvoetbalonline, Gruno, aankomende scheidsrechters en nog veel meer. Leuk om Gerard even te treffen waarna we beide onze weg weer vervolgden.

Veel bekenden

Een half uur later kwam ik in Bedum aan waar CVVB2 op dat moment tegen The Knickerbockers 3 speelde. Bijna een half uur een goed spelende CVVB 2 gezien waarna ik me naar veld 4 begaf waar de wedstrijd CVVB 1- Lycurgus om half drie zou beginnen. Een leuke pot voetbal en een groot aantal bekenden maakte het eerste rondje langs de velden keer weer extra leuk. CVVB-voorzitter Andre van Haag, KNVB-regiocoach  Jan ten Caat, De keeperstrainer van Eenrum, Dick Akkerman, oud eerste elftalspeler en nu bestuurslid van de v.v.Kloosterburen, Ron Bolt en oud-doelman Johannes Scholtens waren nog maar enkele die ik trof waar in de kantine barman Menzo van der Wal bijkwam. Zo werd het een mooie middag met veel nieuwtjes die uiteraard weer ‘off the record” blijven want alles weten maakt niet altijd gelukkig. Zo werd zaterdag 13 augustus weer een prachtige dag die nog leuker werd toen ik rond de klok van zeven weer een aantal trainers kon bereiken en het aantal van zesentwintig clubs bellen voor de drie voetbalbijlagen al aardig geschonken is. Dat gaf mij een goed gevoel omdat ik nu eenmaal niet houd van geneuzel van vlak voor de deadline nog aan de slag moeten.