Even bellen met Jan deel 12

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Even bellen met Jan werd een speciaal belletje want in Jan had de dag voor ons telefoongesprek in het UMCG doorgebracht en dat was natuurlijk niet om te kijken of de koffie er een beetje te drinken was. Toen ik Jan namelijk aan de telefoon kreeg begreep ik uit zijn woorden dat hij problemen had met het lopen en dat er weer onderzoek gedaan was om de pijn te verlichten.

Even bellen met Jan werd een speciaal belletje want in Jan had de dag voor ons telefoongesprek in het UMCG doorgebracht en dat was natuurlijk niet om te kijken of de koffie er een beetje te drinken was. Toen ik Jan namelijk aan de telefoon kreeg begreep ik uit zijn woorden dat hij problemen had met het lopen en dat er weer onderzoek gedaan was om de pijn te verlichten.

                                                              Foto_Jan

 

Hallo Jan, Ik begreep uit je sms dat ook jij last had van de storing in het computersysteem in het UMCG: Ja dat klopt en daardoor werd het een lange dag met veel onderzoeken. Maar ik klaag niet want het moet gewoon gebeuren want ik wil nog graag een beetje mobiel blijven.

Het zou verder ook wel prettig zijn dat het weer een beetje beter weer zou worden wat jou zeker goed zou doen: Dat klopt, het is drie keer niets met het weer in Nederland op dit moment.

Ik ben het helemaal met je eens Jan want nadat we thuiskomen van het werk mogen Martine en ik graag even buiten een ‘bakkie” doen maar de laatste weken zit dat er echter niet in helaas: Dat zijn inderdaad leuke dingen en die je ook moet koesteren. Aan de andere kant we moeten het slechte weer ook een beetje relativeren want, en ik ben mij er ook van bewust dat het door mijn situatie komt, iedere dag pak ik uit als een cadeautje wat we allemaal eens een beetje meer zouden moeten doen.

Klopt helemaal want ik vind het ook iedere keer weer een cadeautje als ik weer een verslag van sportevenementen of een interview mag maken. Dat zijn voor mij iedere keer weer fantastische belevenissen waar ik echt voor de volle 100% van geniet: Dat kan ik mij goed voorstellen want nu we deze weken de Ommelander Courant allemaal weer in de bus krijgen lees ik met veel plezier jou verslagen en interviews die je schrijft. Daarmee wil ik je direct een compliment maken want ik mag wel zeggen dat je breed georiënteerd bent qua sport.

Bedankt daarvoor Jan maar jij zei zelf een keer gezegd dat ook jij die dingen niet allemaal had kunnen in de voetballerij als Marijke jou daar niet in gesteund had wat ook voor mij geldt met Martine. Die kan het soms allemaal niet bijhouden waar ik heen moet maar is wel mijn steun en toeverlaat als het gaat om een luisterend oor: Dat is ook precies wat ik bedoel want iedere dag die ik als een cadeautje uitpak doe ik samen met mij gezin wat natuurlijk erg belangrijk is in een situatie waar ik nu inzit. Maar inderdaad in alles wat je doet is een goede thuisbasis van essentieel belang Johan.

Ik ben het met je eens en we hebben het nog niets over een van de belangrijkste bijzaken, het voetballen, gehad want ook de amateurs zijn in de meeste gevallen weer in training en spelen dit weekend oefenwedstrijden: Ja gelukkig wel, ik ben blij dat het weer begint en ga, als ik mij goed voel, even met Erik mee naar Harkemase Boys.

Ik ga even naar CVVB-Lycurgus wat op papier wel een leuk duel is volgens mij: Dat denk ik ook wel en als ik goed ben ingelicht heeft CVVB er dan al vijf trainingen opzitten. Dn is het lekker als het als afsluiting van een eerste trainingsweek een voetballende ploeg als tegenstander heeft uitgenodigd.

Moeten we het ook nog even over FC Groningen hebben trouwens want de nederlaag tegen Roda was een onnodige volgens mij: Dan druk je het nog zacht uit Johan want als zo met je kansen omspringt dan komt het onheil vanzelf jouw kant op. Een Tim Matavz die absoluut niet scherp was, een Hiariej die totaal verkeert stond te dekken en een zwakke tweede helft als ploeg betekende een terechte nederlaag. En dat mensen daarna Kwakman verwijten dat hij man en paard noemt slaat nergens op. Dat zou meer moeten gebeuren, niet dat geneuzel van het collectief heeft gefaald en meer van dat soort onzin.

Ben ik roerend met je eens Jan want als je tegenwoordig iemand de waarheid vertelt wordt die persoon vaak gezien als iemand met een grote mond: Klopt en dan kom ik weer bij het begin van ons gesprek, mensen moeten alles eens een beetje meer relativeren en alle dagen als een cadeautje zien en eens leren normaal met kritiek om te gaan.

Helemaal mee eens en genieten bij Harkema hoor wat ik in Bedum ga doen want dan kunnen we het volgende week even over beide clubs hebben: Gaan we doen!