Even bellen met Jan deel 11

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Even bellen met Jan deel 11 was weer een bijzondere want het wandelend voetbalencyclopedie uit Bedum had weer een paar opvallende uitspraken in petto.

Even bellen met Jan deel 11 was weer een bijzondere want het wandelend voetbalencyclopedie uit Bedum had weer een paar opvallende uitspraken in petto.

                                     Foto_Jan

 

Hoi, Jan ik had je al eerder gebeld maar je nam niet op dus ik dacht die geniet van het mooie weer: Nee Johan, dat klopt niet want ik ben naar het ziekenhuis geweest weer voor onderzoek en dan ben je wat lastig bereikbaar zoals je weet.

Dat klopt maar waar je trouwens niet moeilijk op te bereiken bent is Facebook want dat is een zich zeer snel verspreidende olievlek: Dat klopt helemaal want je spoort mensen op die je soms in jaren niet gesproken hebt. Maar ik snap wat jij bedoelt want voor puurvoetbalonline is het een prachtig middel om met kandidaten voor een van je rubrieken in contact te komen natuurlijk.

Inderdaad ben ik met je eens maar om personen in het ‘eggie” te ontmoeten is leuker wat ik zaterdag 30 juli op Lauwersoog had toen ik Olaf op Lauwersoog tegen kwam: Olaf op Lauwersoog? Dan deed hij vast aan de halve marathon Lauwersoog- Ulrum mee.

Dat klopt en ik sprak hem voor de start en ik begreep dat hij graag een tijd van rond de 1.54.00 wilde lopen. Hij liep echter nog sneller want hij kwam in 1.52. 50 over de finish: Dat is een topprestatie want Olaf heeft nu niet direct de bouw van een Keniaan om zo maar even te zeggen. Ik zie dat wel als hij aan de Bedumer bosloop deelneemt dat hij zwaar loopt maar ik moet zeggen dat ik wel veel respect voor zijn prestatie van 1.52.50 op de halve marathon heb.

Ik begreep verder van Olaf dat jullie vrijdagavond naar Harkemase Boys tegen Cambuur waren geweest: Ja, en ik moet je zeggen dat Harkema mij positief verraste en dat Cambuur mij zwaar tegenviel.

In wat voor opzicht bedoel je dat Jan: Ik bedoel dat Harkemase Boys al meer als team speelde dan Cambuur waar alleen Sandor van der Heide mij kon bekoren. Een geweldige voetballer die met een iets andere mentaliteit gemakkelijk in de eredivisie had kunnen spelen die in mijn beleving bij Cambuur een roepende in de woestijn is.

Wat dat betreft had Henk de Jonge beter bij Harkemase Boys kunnen blijven in plaats van assistent-trainer bij Cambuur te worden: Ja misschien wel maar we moeten een rol van een assistent-trainer ook niet onderschatten. Die hebben vaak een groter aandeel dan we in de media mogen geloven. Neem bijvoorbeeld DIO Groningen dat onder Michel van Oostrum promoveerde naar de hoofdklasse. Hij kreeg daar alle credits voor maar over de rol van zijn assistent, Ard Torrenga hoorde je niemand. Terwijl ik denk dat Ard zijn inbreng er mede toe heeft bijgedragen dat DIO kampioen is geworden.

Mooie woorden voor iemand die in zijn leven de nodige ‘tikkie” heeft gehad maar helaas ook net niet die mentaliteit had om het betaalde voetbal te halen: Dat klopt helemaal zowel van de ‘tikkies” als zijn mentaliteit. Wat dat laatste betreft hebben veel voetballers dat en sommige kwamen net op tijd tot inkeer en anderen zijn in het gemiddelde niveau van het amateurvoetbal blijven hangen. Maar een ding weet ik echter wel zeker dat Ard echt een zeer goede kijk op het spelletje heeft.

Ben ik helemaal met je eens en dat zal jij ook met mij zijn als ik zeg dat je het organiseren van een voetbalkamp wel aan Jan ten Caat kunt overlaten:

Johan laat een ding duidelijk zijn, daar is Jan voor geboren! Ik las het verhaal van jou over het KNVB-kamp in Gasselte en verbaasde mij niet over de positieve reacties. Hij beheerst het organiseren van een voetbalkamp tot in de finesses en dat moet je in je hebben want dat is namelijk niet uit een boekje te leren.

Maar verder kruipen we steeds meer naar de eerste bekerwedstrijden van de amateurs en dat betekent dat we straks weer richting de velden gaan: Ja inderdaad dan kunnen we de wedstrijden weer uitzoeken wat natuurlijk prachtig is.

Nee Jan, Jij zoekt ze uit en ik krijg iedere maandag van de redactie te horen waar ik heen mag voor de Ommelander Courant maar dat maakt niet uit want wat is er nu mooier om als voetballiefhebber waar dan ook naar een lekkere pot voetbal te kijken: Ook dat ben ik met je eens want voetbal blijft een boeiende sport op welk niveau dan ook.

Jan tot volgende week: Doen we Johan!