Even bellen met Jan deel 10

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Even bellen met Jan werd deze week een bijzondere want de kleine Jip, zoontje van Erik Eleveld en Marianne van Dijken was ondertussen al een paar dagen oud.

Even bellen met Jan werd deze week een bijzondere want de kleine Jip, zoontje van Erik Eleveld en Marianne van Dijken was ondertussen al een paar dagen oud.

                                                            Foto_Jan

 

Gefeliciteerd Jan met kleizoon en gezien de foto’s op Facebook gaat het goed met Jip: Ja, het gaat prima met Jip en de hele familie is dan ook supertrots want hoe je het ook went of keert, een geboorte blijft een wonder.

Helemaal met je eens Jan wat dat betreft, maar als we het over een wonder hebben dan mag dat ook wel bij Ajax gebeuren. want het is daar alleen maar rustig rond het eerste elftal: Dat klopt helemaal en dat gaat voorlopig ook niet meer veranderen. De ellende is eigenlijk begonnen toen Ajax naar de beurs ging. Toen is het al misgegaan bij de Amsterdammers en wat alleen maar verder gegaan is.

 Dat klopt want ik hoorde op de radio dat Cruyff niet eens unaniem in de raad van commissarissen is gekozen: Dat geloof ik direct want als het over voetbalvaardigheden gaat heb je aan Cruyff een goeie maar het gaat natuurlijk om meer. Tegenwoordig is er bij veel voetbalclubs een politiek spel gaande en Ajax, maar ook Feyenoord zijn daar voorbeelden van.

Feyenoord snap je helemaal niets van want daar zitten bij iedere thuiswedstrijd ruim veertigduizend mensen op de tribune: Johan ik vertel je waarschijnlijk geen nieuws maar Feyenoord was in de rond 1970 misschien wel de rijkste club in Europa. De club bezat complete woonwijken in Rotterdam! Ik durf te stellen dat er in het verleden diverse mensen schatrijk zijn geworden over de rug van Feyenoord.

FC Groningen –HSV was een duel waarin Groningen mij niet echt bekoren trouwens: Dat vond ik ook want Groningen in balbezit is wel dreigend maar als de tegenstander de bal heeft dan komt de zwakte van Groningen bovendrijven en dat is het verdedigen. Lorenzo Burnet in balbezit of zonder bal is een groot verschil en ook centraal is het nog geen 100%. Ik denk dat Virgil van Dijk en ook Luis Pedro hun speelminuten gaan krijgen.

Maar gelukkig duurt het nog twee weken voordat het weer los gaat en dan gaat de Feyenoord-trein met Ronald Koeman ook weer rijden: Ja dat klopt maar Koeman hoopt op een vierde plaats en dan springt hij weer op een andere trein in Spanje ga daar maar vanuit. Hij was uit beeld en dat kan natuurlijk niet te lang duren voor die mannen.

Trouwens even iets anders, ik heb nog even contact gehad met Ursula over haar mooie columns die ze richting Twee Nul had gestuurd. Na overleg met haar mogen die ook op Puurvoetbalonline geplaatst worden waar ik erg blij mee ben: Ursula kan echt geweldig schrijven en haar columns hebben iets. Maar leuk dat we dat ook Puurvoetbalonline kunnen lezen.

Wat dat betreft is grappig dat de column die ik over de voorbereiding schreef vanaf woensdag op Twee Nul te lezen zal zijn: Dat zijn leuke dingen en ik wil ook eens proberen of ik een mooie column kan schrijven. Als ik mijn leven over zou mogen doen dan zou de school voor journalistiek zeker een optie zijn geweest maar dan ken ik er denk ik nog wel een of niet Johan.

Natuurlijk zou dat een optie zijn geweest maar dingen komen zoals ze komen Jan en gelukkig is een ding zeker dat er komt en dat is de start van het amateurvoetbal: Gelukkig wel want door dat gedoe in het betaalde voetbal kan het wat mij betreft niet snel genoeg weer beginnen. Heerlijk mijn wedstrijdjes eruit pikken waarbij ik keuze genoeg heb natuurlijk.

Dat klopt en ik over enkele weken weer heerlijk met mijn ‘blokkie” en pen ergens op een voetbalveld te vinden zijn hoewel ik ook dit jaar weer een geweldige sportzomer heb met mooie interviews en andere sportevenementen voor de Ommelander Courant: Dat zijn natuurlijk mooie dingen want ook dat verrijkt je leven vind ik. Als je wat breder georiënteerd bent is dat alleen maar mooi.

Maar een deal staat trouwens wat Jip betreft: Hoe bedoel je?

Als hij bij de kabouters gaat voetballen, mag hij de 15 vragen aan voor Puurvoetbalonline invullen: Die deal staat en ik zal het vertellen en je hoort het als we volgende week bellen, grappenmaker