Een ontmoeting met Jan in het UMCG

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

 Even bellen met Jan zou deze week een bezoek aan Jan worden waarbij hij mij het fenomeen Facebook zou uitleggen

Even bellen met Jan zou deze week een bezoek aan Jan worden waarbij hij mij het fenomeen Facebook zou uitleggen.

                                                  Foto_Jan

Die afspraak staat nog steeds maar ik heb wel vaker gezegd dat ik binnen de muren van het UMCG regelmatig iemand uit de voetbalwereld tegenkom. Dat gebeurde donderdag 14 juli ook toen ik opeens Jan zag lopen richting de hoofdingang van het UMCG. Jan zag er goed uit constateerde ik en het voetbaldier uit Bedum voelde zich ook goed maar had wel wat last van zijn rug. Maar al snel ging het, hoe kan het ook anders, over het spelletje waar we beide wel urenlang over kunnen praten.

Nou Jan we kunnen solliciteren bij Feyenoord als trainer heb ik begrepen: Ja inderdaad de spelers zagen er geen Been meer in maar dramatisch is het wel natuurlijk. Je maakt mij namelijk niet wijs dat dit nu pas allemaal geëscaleerd is. Vorig seizoen is daar natuurlijk ook al redelijk wat gebeurt in Rotterdam en het circus gaat daar richting de start van de nieuwe competitie gewoon door. En als Martin van Geel nu zegt dat hij geen signalen heeft ontvangen dat het fout zat tussen de spelers en Mario Been dan durf ik mij wel hardop af te vragen of Martin van Geel wel de juiste man op de juiste stoel is bij Feyenoord.

Ik vond wel dat Rob Jansen en Feyenoord het snel eens waren over de afhandeling van het contract van Mario: Zoals in de media te lezen was hebben beide partijen water bij de wijn gedaan om alles zo snel en netjes mogelijk af te handelen want ook Mario Been kent als geen ander de kracht van de Feyenoord-aanhang. Daar komt bij dat hij natuurlijk een ‘kind” van Feyenoord is wat zeker zal hebben meegespeeld. Verder heeft de spelersgroep zichzelf nu wel met een probleem opgezadeld want die zullen nu nog kritischer gevolgd worden door het legioen dan nu al het geval was.

En Guus en Erik zijn al bij hun nieuwe club in training zeker: Guus is al begonnen bij WKE maar is door een kleine operatie nog wat beperkt in zijn mogelijkheden en laat een partijspel nog even links liggen. Erik begint bij Harkema op 21 juli en speelt op zaterdag 23 juli zijn eerste wedstrijd in het tenue van Harkemase Boys tegen Rottevalle.

Volgens mij spelen de Harekieten aan het begin van ieder seizoen tegen Rottevalle als ik goed ben ingelicht: Dat klopt, want dat gebeurt als tegenprestatie omdat Harkemase Boys in de winterperiode op het kunstgras van Rottevalle kan trainen heb ik begrepen.

Over kunstgras gesproken dan is het nieuws dat WKE ook over gaat op een kunstgrasveld: Dat klopt maar dat had nog even wat voeten in de aarde want de gemeente Emmen zat wat krap bij kas. Maar de club en de gemeente zijn daar in goed overleg uitgekomen zodat WKE bij zijn debuut in de topklasse op een biljartlaken voetbalt.

Maar verder even iets anders er komt binnenkort een klein ‘Eleveldje” heb ik laatst van jou begrepen: Ja inderdaad, en ik hoop dat die kleine het balgevoel van de vader erft want in alles waar een bal aan te pas komt is Erik goed in. Als tennisser speelde hij in zijn jeugdjaren in de top tien van Nederland dus wat betreft …

Mooie dingen Jan en zaterdag gaan we even het fenomeen Facebook onder de loep nemen en wie weet is er dan al meer nieuws over Feyenoord of iets anders: Johan, geloof mij maar dit wordt weer een voetbalseizoen waarin we regelmatig bijna om zullen vallen van verbazing.

Jan ik weet zeker dat je daar gelijk in krijgt en tot zaterdag: Ja tot zaterdag Johan