Even bellen met Jan deel 8

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Even bellen met Jan had deze week een speciaal tintje omdat de wandelende voetbalencyclopedie even een paar keer naar het UMCG moest.

Even bellen met Jan had deze week een speciaal tintje omdat de wandelende voetbalencyclopedie even een paar keer naar het UMCG moest.

                                                             Foto_Jan

 

Hoi Jan, Hoe is het er mee. Uitstekend want de oncoloog heeft wordt gehouden want de bloedtransfusie heeft wonderen gedaan en ik voel mij dan ook prima moet ik zeggen.

Dat zijn goede berichten en jij hebt nog een leuk bericht begreep ik want jou schoonzoon Guus de Vries gaat naar WKE en ik begreep uit jouw mail niet voor vijf stuiver. Nee, duidelijk niet voor vijf stuiver want die fluit nog alle dagen het hoogste lied. Bij WKE heeft hij een twee jarig contract getekend en ook maatschappelijk speelt er het een en ander dus wat dat betreft heeft Guus het goed voor elkaar.

Dus hij heeft het niet veel slechter dan toen hij bij Emmen voetbalde. Hij heeft het beter en dat is ook het manco van de clubs in de Jupiler League. Die hebben gewoon niets te bieden aan spelers. Als ik soms hoor wat in de eerste divisie verdiend wordt dan kun je dat geen betaald voetbal meer noemen. Er zijn spelers die verdienen bijna het minimum loon niet eens namelijk.

Het probleem zit in het feit dat veel van die spelers zich wel gedragen alsof ze full-prof zijn met een kapitaal salaris. Dat ben ik helemaal met je eens en daar zijn ook schrijnende voorbeelden van in het betaalde voetbal.

Even iets anders, jou les van soms moet je een beetje brutaal zijn werkte wel in Zandeweer want samen met Mario, die voor de Ommelander Courant het verslag schreef stond ik in de Vipruimte aan de koffie. Ik zag op je site een reportage van het duel in Zandeweer en dan vind ik het terecht dat mensen zoals jij en Mario als VIP behandeld worden en inderdaad soms moet je brutaal zijn waar ik een mooie anekdote over heb.Enkele jaren geleden was ik in Amerika en bezocht ik samen met Rob Bouman Manchester United- Barcelona in het DC Stadion in Washington. De wedstrijd werd gespeeld als afscheidsduel voor Hristo Stoitsjkov en op het laten zien van mijn ABNAMRO bankpasje stonden wij even later met dezelfde Stoitsjkov aan de bar! Ik bedoel maar met een beetje bluf gaan  deuren voor je open!

Ik heb Luis Pedro ook nog zien spelen in Zanderweer Jan. Ik zag ook dat hij bij de groep zat die de eerste twee weken met de A-selectie meetrainde en ik moet zeggen dat verbaasde mij niet. Toen ik hem trof voor Puurvoetbalonline was ik verbaasd hoe hij mentaal en fysiek gegroeid was. Ik heb dan ook alle vertrouwen dat hij het gaat redden bij Groningen. Dat verwacht ik van meer jongens uit de beloften maar wat daaronder zit heb ik niet veel zicht op maar dat de B-junioren gedegradeerd zijn is geen reclame natuurlijk.

Over reclame gesproken weet jij dat jullie een Olympisch kampioen in Bedum hebben wonen sinds het begin van deze maand. Ik zag een spandoek hangen op de rotonde maar kon het niet goed zien.

Dat hangt er voor de broertjes Nico en Gertjan Groendijk die naar de Special Wold Summer Games, dat zijn de Spelen voor verstandelijk gehandicapte sporters, zijn geweest. Nico heeft daar goud behaald op de 1000 meter skeeleren en Gertjan brons op de 500 en 1000 meter. Daar heb ik diepe bewondering voor! In een woord geweldig want ook dat is topsport al wordt dat vaak niet zo beoordeeld moet ik zeggen. Maar de beide mannen hebben Bedum mooi op de kaart gezet dus.

Ja, dat klopt en daar worden ze ook voor gehuldigd uiteraard door het gemeentebestuur die naar beide jongens nog wel wat heeft goed te maken. Hoe bedoel je dat Johan.

Beiden moesten ze ook een bedrag bijelkaar zorgen te krijgen. 1000 euro om precies te zijn en ze hadden ook een verzoek bij de gemeente ingediend voor een bijdrage maar dat werd afgewezen. Dat meen je niet! Dan moeten ze dat met terugwerkende kracht even ga restaureren als gemeente want dat slaat werkelijk nergens op. Dat is echt een schande wat je naar mensen die zoveel tijd in hun sport steken en Bedum op de kaart zetten niet kunt maken!

Maar even iets anders jij zou een foto sturen via Facebook maar ik weet niet hoe dat werkt jij wel? Ja, ik snap dat wel een beetje en kom eens een keer langs dan leg ik je dat wel even uit. Ik heb veel jongens die ik in mijn periode bij Helpman nu op Facebook en dat is wel leuk.

 

Oke Jan, Afgesproken ik kom zaterdag even op Facebook les. Afgesproken! Tot zaterdag!