Een speciaal rondje langs het veld van ZEC in Zandweer deel 2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een mooi rondje langs de velden stond zaterdag 2 juli op het programma, want FC Groningen kwam in Zandeweer op bezoek waar het RWE-team de eerste tegenstander was op het veld van ZEC.

Een mooi rondje langs de velden stond zaterdag 2 juli op het programma, want FC Groningen kwam in Zandeweer op bezoek waar het RWE-team de eerste tegenstander was op het veld van ZEC.

foto_zandeweer

 Veel publiek in Zandeweer tijdens duel FC Groningen tegen RWE-team

Een veld waar een groot aantal toerschouwers ondertussen een plaatsje hadden gevonden toen burgemeester Marijke van Beek haar welkomstwoord uitsprak richting de gasten uit Groningen en de afgevaardigden van de sponsor van dit duel, RWE. Ook de voetballiefhebbers werden door de burgemeester niet vergeten en nadat beide selectie samen met het arbitrale trio door de diverse fotografen op de foto waren gezet kon de wedstrijd beginnen. Mario zat ondertussen druk aantekeningen te maken wat betreft de wedstrijd waarvan het verslag maandag 4 juli in de Ommelander Courant stond en dat verder vanaf 11 juli op zijn eigen site www.mariomiskovic.wordpress.com te lezen zal zijn. Mooi om te zien hoe een opleiding in de journalistiek volgende Mario de wedstrijd beleefde en omschreef waarbij we beide op dezelfde golflengte zaten bleek maandag 4 juli trouwens in de OC.

Vips

In de rust van het duel besloten we even in de kantine van ZEC te gaan kijken waar we door Pascal waren uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje even bij te praten met de eventuele Vips die daar aanwezig waren. Die waren er genoeg want de organisatie, ik kan niet anders zeggen had alles tot in de puntjes geregeld waarvoor bij iedereen dan ook veel waardering was. Een van de eersten die ik tegen het lijf liep was een van de organisatoren van dit duel, Jack van Dijken de secretaris van Corenos. Jack was ik in het seizoen 2010-2011 weinig was tegengekomen. Een duel van Corenos heb ik bezocht in het onlangs afgesloten seizoen en dat was de wedstrijd tegen Marum waarin de Roodeschoolsters met 4-0 door de Marumers de prullenbak in gespeeld werden. Maar wie weet zie ik Corenos het komende seizoen vaker mogen spelen want de derby’s en wedstrijden in zaterdag 3C tussen twee teams uit het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant zullen legio zijn. Ook liep ik, samen met Mario, Koen van der Laak tegen het lijf die op de terugweg is na een zware knieblessure. De middenvelder/aanvaller van FC Groningen vertelde dat hij weer op het veld stond en dat hij in het revalidatieprogramma goed op schema lag. Na nog een hapje en een drankje meegegeten te hebben stond bijna de tweede helft op het punt van beginnen en werd het de hoogste tijd om naar buiten te gaan.

Ronnie Medema 

In deel 1 had ik het al even over de crème de la crème van het amateurvoetbal dat in Zandeweer aanwezig was en een daarvan was Ronnie Medema. De voetballer zag ik enkele weken geleden nog in actie tijdens het afscheidsduel van Gert Jan Doff. Nog steeds bloedfanatiek in de wedstrijd maar na afloop een van de mannen die ook vooraanstaat als er gefeest moet worden. In zijn eigen ‘Afscheidsinterview” nadat hij stopte als speler van het eerste elftal van Middelstum dat ik vorig zomer met hem mocht maken voor de OC kwamen we samen tot de conclusie dat de Engelse competitie wel wat voor hem zou zijn geweest. In de wedstrijd voorop in de strijd en na afloop ook voorop in de strijd had Ronnie wel zien zitten begreep ik toen uit zijn woorden. De nu in het derde van Middelstum voetballende routinier heeft altijd wel nieuwtjes die soms wel handig zijn om te vertellen en soms moet daar nog even mee gewacht worden. Maar leuk bijpraten is het altijd met de Middelstumer, dat is een ding wat zeker is.

ZEC op de kaart

De wedstrijd was ondertussen alweer begonnen en beide teams hadden de nodige wissels toegepast en een van de spelers die bij Groningen binnen de lijnen was gekomen was Nick Bakker die daarmee zijn debuut in het eerste elftal maakte. Een mooi moment voor de jonge Groninger en uiteraard voor zijn vader en moeder die er ook de nodige tijd in geïnvesteerd hebben weet ik uit betrouwbare bron. Vader Paul is namelijk een collega binnen de muren van het UMCG zodat je nog weleens wat hoort uiteraard. Samen met Mario kwam ik al snel tot de conclusie dat Andreas Thurmaier een redelijke sta in de weg was voor de Koreaan Suk en zijn teamgenoten. De jonge Noordpool-doelman was prima op dreef, wat in de eerste helft ook gold voor Willem Duinkerken trouwens. Na afloop van het door FC Groningen met 13-0 gewonnen duel kwam Willem Kluin tot de conclusie dat hij in Thurmaier een prima doelman heeft richting het nieuwe seizoen maar liet het daar verder bij qua voetbal

De nieuwbakken trainer van Noordpool had eerst andere plannen wat in het verslag van Mario te lezen is. Zo kwam er op de klanken van de ‘Dikdakkers” een eind aan een mooie voetbalmiddag waar Zanderweer, en ZEC in het bijzonder, trots op terug kan kijken want uiteindelijk passeerden bijna 1250 bezoekers de kassa’s!Een resultaat waar Pascal Koolhof duidelijk mee in zijn nopjes was en waar de dynamische middenvelder van ZEC s’avonds op de afsluitende feestavond nog wel een drankje op genomen heeft samen met de rest van de organisatie. Toen zijn ze vast tot dezelfde conclusie gekomen dan ik tijdens mijn terugreis naar Ezinge: De wedstrijd FC Groningen tegen het RWE-team heeft ZEC en Zandeweer mooi op de Groninger voetbalkaart gezet!