Een speciaal ronde langs het veld van ZEC in Zandeweer deel 1

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een mooi rondje langs de velden stond er zaterdag 2 juli op het programma want FC Groningen kwam in Zandeweer op bezoek waar het RWE-team de eerste tegenstander was op het veld van ZEC.

Een mooi rondje langs de velden stond er zaterdag 2 juli op het programma want FC Groningen kwam in Zandeweer op bezoek waar het RWE-team de eerste tegenstander was op het veld van ZEC. 

                          IMG_8892

                         Samen met Pascal Koolhof op het veld van ZEC in Zandeweer foto: Jan Huizinga Uithuizen

Biljartlaken

Ik moet eerlijk zeggen dat toen ik hoorde dat de derde wedstrijd in de cyclus van drie in Zandeweer gespeeld zou word ik mijn wenkbrauwen even fronste. In de ruim drie seizoenen dat ik voor de Ommelander Courant op de diverse complexen kom staat het hoofdveld van de Zandeweer Eppenhuizen Combinatie niet in mijn top drie van beste grasmat. Toen ik er ruim een uur voordat de wedstrijd begon met Pascal Koolhof, een van de organisatoren van het duel in Zandeweer, over liep kwamen wij samen tot de conclusie dat het veld er als een biljartlaken bijlag. Beiden hadden we zoiets van dat als je voetballiefhebber bent het geweldig moet zijn om op een zo mooi geprepareerd veld te mogen spelen. Pascal was trouwens een beetje gespannen wat betreft het aantal toeschouwers want de organisatie had uiteraard de nodige kosten moeten maken voordat het eindelijk zover was dat de wedstrijd van het RWE-team tegen FC Groningen gespeeld kon worden.

 

Ambiance

'We hopen toch wel op 1000 toeschouwers wat al voor een fantastische ambiance zou zorgen natuurlijk en ik ben dan ook blij dat Groningen met alle spelers komt die al een week in training zijn. Zo komen de Koreaan Suk en Emil Johansson en Kees Kwakman mee en dat trekt toch extra publiek.”

Ook FC Groningen was bij monde van teammanager Theo Huizinga zeer tevreden over het veld vertelde ‘Pakkie” Koolhof lachend. ‘Theo Huizinga is enkele keren in Zandeweer langs geweest en de laatste keer ging hij fluitend weg en als ik de verhalen mag geloven gebeurt dat niet heel vaak omdat hij, en terecht overigens, zeer kritisch is richting de kwaliteit van de grasmat.”

Maar de zelf in het eerste team van ZEC voetballende Pascal Koolhof was druk met de organisatie van het duel wat al een groot aantal weken duurde. 'Ik ben heel eerlijk dat ik niet had verwacht dat het zoveel voeten in de aarde zou hebben om een wedstrijd als deze te organiseren. We hebben er echt ongelofelijk veel tijd ingestoken en ik hoop dat zich dat terugbetaald in het aantal toeschouwers dat er zal komen.”

Zwaar seizoen

Zo langzamerhand druppelden ook de eerste spelers van het RWE-team binnen zoals de gebroeders Willem en Aalderd Duinkerken. De broers waren duidelijk klaar voor het duel want aan de ‘koppies” van beide was te zien dat ze geen zin hadden om zich als een stel makke schapen op de slachtbank te laten leggen door FC Groningen. Voor de meeste spelers was dit de laatste voetbalactiviteit voordat de vakantie aanbrak maar voor Willem Duinkerken niet. De doelman van Corenos was vorig seizoen langdurig uitgeschakeld door een zware knieblessure en had besloten om gewoon door te trainen bij een fysiotherapeut en looptrainingen te gaan doen. ‘Ik wil bij de start van het seizoen fit zijn want we krijgen een zwaar seizoen voor onze kiezen denk ik en we zullen alles en iedereen hard nodig hebben richting een veilige middenmootpositie want als ik reëel ben zit er dit seizoen niet meer in. Dennis Pieterman en Eric Zuidema zijn gestopt en we moeten weer bouwen aan een nieuw team waar we met Klaas van der Ploeg een uitstekende trainer voor hebben.”

Mario

Ook de trainers Willem Kluin( volgend seizoen Noordpool) en Dirk Vink oud-trainer SC Loppersum hadden zin in het duel tegen de betaalde voetballers van FC Groningen die om kwart voor drie in Zandeweer aankwamen. Sommige met koptelefoons op, want dat schijnt erbij te horen tegenwoordig, maar dat mocht de pret niet drukken. De jeugdige fans, en ook de ouderen konden hun helden bijna aanraken maar een groot aantal stewards van Groningen zorgde dat alles en iedereen zonder problemen daar kwam waar hij moest zijn.

Ondertussen was Mario Miskovic ook al gearriveerd die voor de Ommelander Courant het verslag van de wedstrijd zou maken. Mario had het regioteam al twee keer zien spelen en we kwamen, toen we de selectie doornamen, snel tot de conclusie dat Aalderd Duinkerken de beste voetballer was die in het RWE-team rondliep. De aanvoerder van Corenos bewijst dat al een aantal jaren en liet dat ook tegen FC Groningen zien.

Voor de wedstrijd even in de kantine staan praten met Louis Koorenhof en Geert Jan Zijlstra. Geert Jan gaat nog een jaartje door in het eerste van de Geel-Zwarten en niet alleen Noordpool zal daar blij mee zijn. Voor dat type voetballer kom ik namelijk graag naar de velden want Zijlstra houdt je wel ‘bezig. ” Zuigend" tegen scheidsrechters en tegenstander, een plaag voor de vijandelijke defensies, en altijd garant voor bijzondere goals is hij nog steeds een van mijn favoriete voetballers in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant. Verder was de crème de la crème van de noordelijke voetbalvelden goed vertegenwoordigd in Zandeweer waar ik werkelijk tientallen voorbij zag komen.

Nick Bakker

 Maar tussen de spelers van de eerste selectie herkende ik een ‘oude” bekende want ik zag Nick Bakker lopen. Twee jaar geleden maakte ik op Eurovoetbal een interview met Nick voor AmateurGras wat op de site van de krant geplaatst werd. Nu twee jaar later, nadat hij de hele jeugdafdeling heeft doorlopen, mocht hij de voorbereiding meetrainen met de grote jongens wat natuurlijk de droom van iedere jonge voetballer is. Uit het praatje dat ik met Nick had kwam hij nog steeds als dezelfde jongen van twee jaar geleden naar voren wat ik geweldig vond. Nick Bakker onthoudt die naam maar als voetballiefhebber….

Ondertussen begon de drukte aardig toe te nemen in Zandeweer en begon het er naar uit te zien dat de duizend bezoekers gehaald zouden worden. Pascal begon duidelijk minder nerveus te worden nu de bezoekers in groten getale het knusse veld in Zanderweer van een prachtige voetbalsfeer begonnen te voorzien. Toen de teams om een paar minuten voor vier het veld opkwamen kon het feest beginnen wat verder valt te lezen in deel twee van dit speciaal rondje langs de velden.