Even bellen met Jan deel 7

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Deel zeven van ‘Even bellen met Jan” ging over het grote nieuws in Bedum, Christian Ronaldo, Jan Mulder en John van der Brom.

Deel zeven van ‘Even bellen met Jan” ging over het grote nieuws in Bedum, Christiano Ronaldo, Jan Mulder en John van der Brom.

                                     Foto_Jan

En wat vind je van het grote nieuws in Bedum dat de A-junioren van CVVB en Bedum samen de competitie ingaan.

Een doorbraak richting een toekomstige fusie tussen beide verenigingen noem ik dit wat ik van harte toe juich. Als de twee clubs samengevoegd worden dan kan het niet anders of we moeten in de toekomst de stap naar de hoofdklasse kunnen maken. Je ziet het overal dat clubs gaan samenwerken om op die manier een goede doorstroming te hebben naar de senioren. En we moeten onze ogen ook niet sluiten voor het feit dat het zondagvoetbal de komende jaren niet meer in populariteit zal stijgen.”

Dan heb ik wel een verrassing voor je want de voetbalvereniging Usquert keert weer terug op de zondag in de standaard 5e klasse.

Oke, dat wist ik dus niet maar verrassend is het wel. Er komt dus weer een derby bij in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant wat natuurlijk alleen maar goed is voor het amateurvoetbal in onze regio.

Wat dat betreft ’t Zandt het duidelijk minder getroffen die terugkeren in de zaterdag standaard 5e klasse. Die moeten namelijk voornamelijk tegen Friese tegenstanders spelen want de KNVB was ze een beetje vergeten

Dat is fijn voor ’t Zandt, dan maak je een nieuwe start en dan krijg je dit voor je neus. Wat dat betreft blijf ik mij iedere keer weer verbazen over de handelswijze van de KNVB.

En verder zijn de profs alweer aan de voorbereiding begonnen richting het nieuwe seizoen en als eerste van de ongetwijfeld velen zijn ze bij ADO Den Haag nu al in de war.

Je doelt waarschijnlijk op het eventuele vertrek van John van der Brom naar Vitesse. Ik ben daar heel duidelijk over, zo werkt het in de voetbalwereld nu eenmaal en daar moeten supporters ook niet over zeuren. Als er morgen iemand bij hun komt waar ze driehonderd euro in de maand meer kunnen verdienen stappen ze ook over. Zo werkt dat nu eenmaal bij alles en iedereen. Maar John van der Brom is nu eenmaal een oud-speler van Vitesse en als er dan ook nog een zak met geld tevoorschijn getoverd wordt is het klaar natuurlijk.

Als we het over een zak met geld hebben moet ik even denken aan Cristiano Ronaldo die opeens in Turkije opdook om even wat centen mee te pakken.

Ik heb de foto ook gezien in de voetbal international en hij stond er lekker geïnteresseerd bij moet ik zeggen. Dat was ook wel logisch want hij kreeg maar liefst 170.000 euro voor dat geintje. Absurde toestanden en een verheerlijking van een voetballer die werkelijk nergens op slaan natuurlijk.

Dan had ik vrijdagmorgen in het UMCG een mooier moment toen ik Jan Mulder tegenkwam wat een van mijn idolen was uit mijn jeugdjaren

Dat zijn momenten die je moet koesteren Johan want dat had ik toen ik plotseling Sjaak Swart ontmoette op de Toekomst in Amsterdam. Geweldig om dat soort mensen een keer te spreken. Dat zijn namelijk voetballers geweest die Nederland op de kaart hebben gezet als voetballand en waar wij in ons kikkerlandje niet goed mee omgaan. Die moeten veel meer geëerd worden is mijn mening. Daar zijn ze in bijvoorbeeld Engeland veel beter in dan hier bij ons.

Het seizoen is weer los wat de profs betreft dus volgende week maar weer de nieuwtjes doornemen?

Doen we!

 

.