Even bellen met Jan deel 6

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

 ‘Even bellen met Jan’ was deze keer even later als normaal wat enkele oorzaken had. Een door de Pinksterdagen kortere week, activiteiten voor de Ommelander Courant, een tuinprinses die af en toe hulp nodig had waren daar debet aan.

‘Even bellen met Jan’ was deze keer even later als normaal wat enkele oorzaken had.  Een door de Pinksterdagen kortere week, activiteiten voor de Ommelander Courant, een tuinprinses die af en toe hulp nodig had waren daar debet aan.

                                    Foto_Jan

Hoi, Jan slecht weer voor de mensen die graag een beetje van de zon mogen genieten: Dit herfstachtig weer is helemaal niets want ik wou straks nog even naar de finalewedstrijden van het bedrijvenvoetbaltoernooi in Bedum maar ik denk dat ik er maar van afzie. Ben gisteravond(vrijdag 17 juni) wel geweest en heb daar teams zien spelen die op het Promotex Toernooi van vorige week geen gek figuur hadden geslagen.

Dus we mogen dus aannemen dat in Bedum gisteren en vandaag veel talent rondliep: Dat klopt, maar er lopen ook voetballers van minder kwaliteit rond. Ik zeg altijd dat alles wat nog een beetje kan lopen op het bedrijvenvoetbal actief is.

Dan zal het team van Scholma Druk wel huizenhoog favoriet zijn want ik heb het idee dat een groot aantal CVVB-ers daar werkzaam is: Dat laatste klopt wel maar toch voetbalt niet iedereen voor het bedrijf waar hij voor werkt. Het aantal gastspelers is dan ook groot te noemen mag ik wel zeggen en waar soms verrassende namen tussen zitten.

Noem eens een paar verrassende namen die jij vrijdagavond in Bedum zag spelen: Allereerst Rolf de Boer. Rolf is sinds augustus 2010 trainer van CVVB hier in Bedum maar als voetballiefhebber vind ik dat hij te vroeg gestopt is. Als trainer heeft hij het prima gedaan maar zoals ik Rolf zag voetballen, kan hij nog gemakkelijk in bijvoorbeeld ACV mee. Vaak is de reden, ik weet trouwens niet of dat de reden is geweest dat Rolf als speler is gestopt, dat spelers meer tijd willen besteden aan het gezin en daarom trainer worden. Dat is onzin want als trainer ben je meer uren kwijt aan de voetballerij dan als speler. Verder liep er een zekere Jasper Waalkens rond die bij Willem 2 en Helmond Sport heeft gespeeld. Die Waalkens gaat in Groningen studeren en naar ik heb begrepen gaat hij bij Be Quick op de Esserberg voetballen.

Ben maandag nog op de Esserberg geweest trouwens tijdens de finaledag van Eurovoetbal: Ik niet zoals weet want het trekt mij niet meer zo.

Wat is daar de reden van Jan: De leeftijdsgrens moet weer omhoog want dan krijgen we voetballers te zien die in sommige gevallen al aan het eerste elftal hebben geroken. Verder zijn de prijzen ook stevig te noemen en dan bedoel ik niet alleen de entreeprijzen. Dat is trouwens niet alleen bij Eurovoetbal zo hoor want ik las ook een artikel van een supporter van Harkemase Boys die met zijn zoontje met de bus mee wou naar de bekerfinale. De vader was voor hem en zijn zoontje voor de bus en twee kaartjes 56 Euro kwijt en bleef dus maar thuis.

Je hebt helemaal gelijk hoor maar een ander opmerkelijk bericht Co Adriaanse naar FC Twente: Ja een verrassende kandidaat want in het rijtje stond ook Frank Rijkaard. Dat was persoonlijk mijn kandidaat geweest want Co en FC Twente wordt in mijn beleving geen succesvolle combinatie. Misschien is hij wel de brug naar Alfred Schreuder die door kenners in het rijtje Frank de Boer en Pieter Huitstra wordt gezet.

Ik hoop het want een nieuwe lichting trainers zou weleens verfrissend kunnen werken voor het betaalde voetbal: Dat ben ik helemaal met je eens wat ook in de amateurwereld soms wel goed is wat je ook bij CVVB zag waar René Wollerich na vijf seizoenen vertrok en Rolf de Boer het overnam. Dat pakte goed uit moet ik zeggen wat het komend seizoen verder uitgebouwd moet worden.

Hebben CVVB en Rolf daarbij de juiste beslissing genomen om Remy van der Wal als assistent te benoemen: Absoluut, Remy is een clubman in hart en nieren, kent de cultuur van de club, is zeer gedreven, kortom ideale assistent voor Rolf. Remy wordt de Bobby Haarms van CVVB zeg ik weleens en dat is geen slechte eretitel dacht ik.

Hoe is het verder met Robert Jan: Revalidatie gaat goed en de dokter is tevreden maar eerder dan januari aan een rentree denken is niet verstandig volgens mij.

Het wordt een beetje komkommertijd in de voetbalwereld maar voetbalnieuws is er altijd dus volgende week weer bellen Jan? Zeker weten!