Rondje langs de velden deel 29

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een mooi rondje langs de velden werd zaterdag 18 juni een dag die op tijd begon


Een mooi rondje langs de velden werd zaterdag 18 juni, een dag die op tijd begon.

phoca_thumb_l_svo-vvsv2007

 

 Onderdendam

Voordat ik op pad kon voor mijn rondje langs de velden moest er namelijk nog wel een beetje gebeuren. De avond ervoor was ik op bezoek geweest bij wielrenner Jorian Wals, om hem te interviewen voor de Ommelander Courant. Dat interview moest eerst nog worden uitgewerkt zodat ik met een gerust hart richting Onderdendam kon vertrekken. Nadat het interview in ruwe vorm was op papier stond vertrok ik naar Onderdendam om een reportage over de plaatselijke voetbaltrots te maken. Een klein groepje voetballiefhebbers houdt daar al enkele jaren een voetbalelftal in stand wat dit jaar zelfs kampioen werd. Een mooi verhaal voor de Ommelander Courant dus waar ik ook nog een stukje van het stratentoernooi zag wat een jaar eerder in zijn eerste editie de redding van SVO was geweest.

Meidentoernooi

 Na Onderdendam richting het 7e meidentoernooi in Eenrum waar 30 MC en MD teams de strijd met elkaar aanbonden. Ik moet zeggen dat ik er nog nooit eerder was geweest en dat had niets met desinteresse te maken. Doordat we eerdere jaren steeds in juni op vakantie waren kon ik niet bij het meidentoernooi aanwezig zijn. Ik kan niet anders zeggen, een geweldig toernooi  met een speciale sfeer. Op de opzwepende klanken van de in de omtrek van Eenrum wereldberoemde discotheek ‘Dance Reaction” hadden de voetbalsters en begeleiding de stemming er goed in.

Goed georganiseerd, weergoden die redelijk meewerkten en prima voetballende teams waren ingrediënten voor een zeer geslaagde 7e editie van het Meidentoernooi dat niet meer weg te denken is in de meidenvoetbalwereld. Vele bekenden liepen er rond zoals oud- voetballer Alfred Schut die noodgedwongen een punt achter zijn loopbaan moet zeggen. De verdediger kreeg van zijn arts te horen dat voetballen niet meer mogelijk is en hij een andere rol in de voetbalwereld zou moeten zoeken. Alfred noemde de rol van scout bij de KNVB en ik denk dat de jonge Schut prima geschikt zou zijn voor die rol. Een goede kijk op het spelletje, serieus als persoon, en bekend met de locaties in het Noorden van Groningen zijn belangrijke aspecten voor het instromen in het scoutingapparaat. Op het meidentoernooi werd ook, kwam voor mij als een verrassing, Puurvoetbalonline gepromoot door de organisatie en omroeper John Pijpker in het bijzonder. Een mooi gebaar moet ik zeggen.

Veel bekenden

Na nog wat wedstrijdjes in Eenrum te hebben gezien richting Leens. In het dorp van kersverse derde klasser FC LEO werd het duel tussen de plaatselijke trots en VIBOA gespeeld. Een vriendschappelijk duel waar veel publiek op af was gekomen. Opvallend veel Winsumers waren hun favorieten nagereisd en dat vind ik mooi. FC LEO heeft ook een groot aantal supporters dat naar de uitwedstrijden afreist wat voor de spelers natuurlijk prachtig is. Zodoende vele bekenden in Leens zoals Coen van der Molen, die in november een fotoboek zal uitbrengen over het Noord Groninger Land met al zijn pracht en praal, Dick Sennema, Jan Venema, Roelf Folkersma, Dick Akkerman, Roy Kamps, Heiko Medema die weer op de weg terug is na zijn operatie, oud-Eenrum voetballer René Smit, Jaap van Straten, voorzitter Jacob Zuidema en het duo Luit Raangs en Elle Faber, twee voetballiefhebbers die ik, zeker weten nog een keer ga interviewen voor Puurvoetbalonline. Veel nieuws op het sportpark in Leens wat nieuws is dat ‘off the record” verteld werd en dat ook ‘off the Record’ zal blijven. Viboa won met 6-5 wat voor het publiek prachtig was, de trainers Hans en Jaap van der Ploeg zullen er weer hun voordeel mee doen dus iedereen tevreden. Na een rondje ‘Chinees” terug naar Martine die ik s’morgens in alle vroegte in Ezinge had achtergelaten. Die had zich niet verveeld zag ik want nadat de tuin was opgepimpt kon het huisje de toets van ‘cleaning” weer doorstaan en ging het lampje bij mij rond negen uur uit met de gedachte dat het een mooie dag was geweest