Even bellen met Jan deel 5

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

 

Voor de vijfde keer ‘even bellen met Jan” en ik moet zeggen onze trouwe bezoekers waarderen de nieuwe rubriek enorm.

Voor de vijfde keer 'Even bellen met Jan" en ik moet zeggen onze trouwe bezoekers waarderen de nieuwe rubriek enorm

 

                                                              Foto_Jan

Goedemiddag Jan, ik val direct even met de deur in huis, vind jij tuinieren ook zo leuk:

‘Niet echt, dat heb ik altijd aardig kunnen delegeren naar mensen die daar meer verstand van hebben dan ik. Er is namelijk een groot voetballer, die later trainer van Barcelona werd die zei dat waar je geen verstand van hebt moet je af blijven. Ik ben het niet altijd met Cruijff maar in deze uitspraak kan ik mij helemaal in vinden.”

 

Maar alle gekheid op een stokje ben je nog naar het Promotex Toernooi geweest: Dinsdagavond ben ik op het toernooi geweest maar ik was niet kapot van het niveau. Veel ploegen waren niet compleet wat duidelijk ook gold voor CVVB dat ik tegen Achilles 1894 zag spelen. Een nette remise waar alles mee gezegd was. Veel spelers waren er niet en de nieuwe spelers moesten duidelijk nog wennen en waarbij ik bij een enkeling de kanttekening plaats of ze het niveau aankunnen. In de voorbereiding zal echter meer duidelijk worden hoe de teams er voor staan hoewel voor sommige teams dit seizoen nog niet ten einde is.”

 

Dat klopt helemaal want Oranje Nassau en WKE moeten nog volop aan de bak het weekend:

Dat klopt helemaal waarbij ik denk dat beide teams het gaan redden. Oranje Nassau is helemaal aan een ‘Houdini-act” bezig wat het ontlopen van degradatie betreft en WKE heeft nog alle kans om zich te plaatsen voor de Topklasse. Waarbij ik wel de kanttekening plaats dat het voor een eenvoudige voetballiefhebber niet meer te volgen is hoe het allemaal precies in elkaar zit richting de topklasse. RBC is nu failliet waardoor die opengevallen plaats door Almere City ingenomen kan worden en WKE samen met de andere finalist, Hilversum, misschien al in de topklasse is ingedeeld. De KNVB zou vrijdag vergaderen dus wie weet wordt de wedstrijd wel om de keizers baard gespeeld.”

 

Heeft jou schoonzoon, Erik Eleveld, trouwens die doodschop van Ronnie Nouwen overleeft: Ja, Erik heeft er niets aan overgehouden maar die doodschop was een echte hoor! Goedemorgen wat een blinde trap. Nouwen deed ook direct zijn aanvoerdersband af en liep onmiddellijk richting kleedkamer. Pure frustratie anders kan ik het niet noemen maar schandalig was de overtreding wel.

Even iets anders, ga je ook nog naar de Esserberg dit weekend: Dat weet ik nog niet want ik moet eerlijk zeggen dat het toernooi mij niet meer zo boeit. Nadat de leeftijdsgrens is verlaagd heeft het toernooi duidelijk aan kwaliteit ingeleverd en dat komt omdat van de spelers die er nu lopen zeker 80% het betaalde voetbal niet haalt. Daarnaast blijven ook de bekende personen uit de voetbalwereld weg want een Danny Blind of een Marcel Brands die hebben op dit toernooi niets te zoeken. De bekenden die er nu rondlopen komen uit de Noordelijke voetbalwereld en die kom ik natuurlijk regelmatig tegen bij wedstrijden waar ze graag gezien willen worden

 

Dat klopt wat echter niet voor mij geldt want de bekende Groninger voetballiefhebber kom je niet bij een wedstrijd Eenrum-Kloosterburen tegen maar lopen wel op het Promotex Toernooi: Daar heb je een punt want ook in het amateurvoetbal is het netwerken tot kunst verheven want er wordt wat afgeregeld op toernooien als deze. Maar inderdaad het lagere amateurvoetbal zal door de ‘Bobo” bezocht worden.

 

Even iets anders, het waren ‘mooie” foto, s van Oranje die je op internet kon bekijken. Ophef om niets noem ik het maar de mannen waren er mooi klaar mee: Dat mag je wel zeggen en dat alleen omdat en of andere mafketel met een mobiele telefoon dat zonodig moest fotograferen. Een paar voetballers springen uit de band en klaar is kees.”

Er werd in Nederland wel erg verontwaardigd gereageerd moet ik zeggen en als ik dan even de namen van Willem Suurbier en Ruud Krol noem dan waren deze acties in Brazilië te plaatsen onder de noemen: Spelen in een zandbak: Daar noem je ook twee namen! Ik ken er ook een, waar we de naam niet van zullen noemen, die ook blij mocht zijn dat er in die tijd nog geen mobile telefoons waren want anders was er iets niet goed gekomen denk ik persoonlijk.

Wij begrijpen dit soort dingen wel maar velen denken anders, die halen direct het salaris erbij en meer van dat soort onzin. Het zijn gewoon een paar mannen van onder de dertig jaar die na een lang en zwaar seizoen even klaar met het voetballen zijn en even uit de band zijn gesprongen.

Ben het helemaal met je eens Jan en laten we wel wezen op Kermissen, Carnaval en Bedrijfsuitjes gebeurt niet anders maar, en deze opmerking neem ik voor mijn rekening, ik denk dat velen wel jaloers waren. Maar even terug naar de basis ik ga zondag naar de Vogels-Gomos en jij?

Maandag ga ik naar Wezep waar WKE tegen Hilversum speelt en zondag denk ik toch even naar Eurovoetbal. Dat laatste weet ik nog niet zeker hangt ook even van mijn fysieke conditie af.

Oké Jan, veel plezier dit weekend!  weet je trouwens dat ‘Even bellen met Jan” zeer populair is onder de bezoekers van Puurvoetbalonline?

Dat had ik niet verwacht maar vind dat wel leuk! Het grappige is dat wat we doen eigenlijk nergens over gaat maar toch ergens over gaat. Ik noem dat ’behangverhalen” daar zie je ook van alles op maar gaat het ook nergens over.

Mooi antwoord Jan. Tot volgende week?: Tot volgende week!