Hoogte-en dieptepunten seizoen 2010-2011 deel3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het seizoen loopt ten einde al zijn er nog enkele clubs die nog wat duels met hun‘nieuwe” selectie spelen. Her en der trekken nog wat Regioteams door de provincie en verder komen de clubdagen zo langzamerhand in zicht.

Het seizoen loopt ten einde al zijn er nog enkele clubs die nog wat duels met hun‘nieuwe” selectie spelen. Her en der trekken nog wat Regioteams door de provincie en verder komen de clubdagen zo langzamerhand in zicht. Een seizoen dat mij weer veel plezier gaf maar zoals in deel een en twee al te lezen viel soms ook de andere kant van het leven liet meemaken.

IMG-3116

 Spelmoment uit de wedstrijd WIA4- Regioselectie in het nieuwe sportcentrum in Uithuizen, De Mencke" foto: Jan Huizinga Uithuizen

Louis Koorenhof

 Maar de hoogtepunten overheersten gelukkig zoals daar was de rentree van Louis Koorenhof op de Noordelijke Voetbalvelden. Ik trof Louis in Uithuizen toen op zaterdag 13 november sportcentrum ‘de Mencke” werd geopend en ik daar een verslag van mocht maken waarover later meer. De oud-trainer van onder andere UVV’70, TEO, Noordpool en ONR Roden was een van de aanwezigen in Uithuizen. Fré Lokken en Noordpool waren toevalliger wijze enkele dagen eerder tot de conclusie gekomen dat de samenwerking niet liep zoals het bestuur en trainer zich hadden voorgesteld zodat er een punt achter gezet werd. Koorenhof werd, zoals ik eerlijk gezegd wel verwacht had na ons gesprek, zijn vervanger en ik was een paar keer bij een duel van Noordpool aanwezig met het voetbaldier op de bank als coach. Zeventig jaar en nog zo scherp als een mes. Een prima trainer en zoals aanvoerder Johan Kluin het zo mooi zei: ‘Ook een prima trainer in de kleedkamer en kantine. Johan bedoelde daarmee dat Louis altijd in gesprek bleef met zijn spelers die weleens, de kop in de wind gooiden” of een probleem hadden. De ervaren coach vertelde soms weleens wat ‘off the record” maar altijd met respect en begripvol naar spelers toe. Op 5 juni werd er op de clubdag afscheid genomen van Louis Koorenhof wat de trainer zichtbaar wat deed. Louis Koorenhof houdt namelijk van Noordpool wat hij vanaf november 2010 tot aan 5 juni nogmaals liet zien!

Eenrum

Een ander hoogtepunt was de formidabele reeks die Eenrum aan het slot van het seizoen neerzette en hun bijna in de nacompetitie bracht. Op donderdag 7 april kwam de ommekeer toen de Eenrumers werkelijk in de slotseconden langzij de buren uit Kloosterburen kwamen. Toen kwam het besef dat er nog wat te halen viel en werd er vol gas gegeven in de resterende wedstrijden. Iets wat de trouwe volgers graag ook voor zeven april hadden gezien maar het jeugdig team moest toen duidelijk nog groeien. Er werden in het begin fouten gemaakt waarbij je dacht hoe is het in vredesnaam mogelijk. Het gebeurde echter wel zodat Eenrum voor de winterstop voor Jan met de korte achternaam meedeed in de competitie. Maar in 2011 ging het duidelijk beter met de roodbaadjes en werd het een feest om zondags in Eenrum langs de lijn te staan. Ik was bij de twee gestolen overwinningen tegen Engelbert en VVK, de geweldige wedstrijd tegen Kloosterburen, de zaadwedstrijd tegen Froombosch, de makkelijke overwinning tegen Groen Geel en de wedstrijd in Niebert toen ze werden bestolen door een scheidsrechter die werkelijk schandalig slecht was. In mijn verslag in de Ommelander Courant deed ik er nadrukkelijk melding van want de arbiter van dienst was werkelijk een aanfluiting!

Vroege winterstop

Dit seizoen werden we ook overvallen door een vroeg invallende winter die rond 25 november inviel en wat een dieptepunt beloofde te worden. Een winter die er namelijk voor zorgde dat we in de maand december niet konden spelen en ook de vooruitzichten januari waren niet best. Dat beloofde niet veel goeds en de maand december werd er niet een van een rondje langs de velden want sneeuw en ijs zorgden voor zaalactiviteiten wat geen dieptepunt werd uiteraard maar de vroege winterstop was dat wel.

 Sportcentrum ‘De Mencke”

Sporthal ‘De Mencke” is al even voorbij gekomen in deze aflevering van hoogte- en dieptepunten. De H.J. Brontshal had zijn beste tijd gehad en de Gemeente Eemsmond kreeg er in Uithuizen een prachtig sportcentrum bij. Op 13 november was de hal afgeladen vol met genodigden, sponsoren en verdere belangstellenden die allemaal in afwachting waren op wat er komen zou. Ik mocht het verslag maken van deze happening voor de Ommelander Courant en na een matige FC LEO- Godlinze werd de dag besloten met wervelende show in Uithuizen. Epke Zonderland, WIA4, burgemeester Marijke van Beek en het Uithuizer meisje Mencke moesten het echter afleggen tegen Soufiane Touzani.

De gastspeler van WIA4 schotelde het publiek een act voor waarbij iedereen volledig uit zijn dak ging. De balvirtuoos liet de toeschouwers acties zien die grensden aan het ongelofelijke. Publiek op de banken en WIA4 laaiend enthousiast over het geldbedrag dat aan Sander de Kramer die samen met Hugo Borst een foundation oprichtte voor kansarme kinderen in Sierra Leone werd overhandigd. Ik wist na afloop dat ik een mooi verhaal mee naar huis nam en het beloofde een mooie zondag te worden met het schrijven van het verslag van FC LEO- Godlinze en het spektakel in Uithuizen. Op de zondag bleek dat er weinig gevoetbald werd maar ik s, middags opeens nog naar de wedstrijd SGVV’07- Eenrum mocht.

Twee verslagen, een wedstrijd en na het duel van SGVV'07-Eenrum nog een verslag maken bezorgden mij een GEWELDIGE dag. Een dag,14 november, die samen met zaterdag de dertiende voor mij  het absoluut hoogtepunt van het seizoen 2010-2011 werd