Hoogte en dieptepunten seizoen 2010-2011 ( deel 2)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het seizoen loopt ten einde al zijn er nog enkele clubs die nog wat duels met hun‘nieuwe” selectie spelen. Her en der trekken nog wat Regioteams door de provincie en verder komen de clubdagen zo langzamerhand in zicht.

Het seizoen loopt ten einde al zijn er nog enkele clubs die nog wat duels met hun‘nieuwe” selectie spelen. Her en der trekken nog wat Regioteams door de provincie en verder komen de clubdagen zo langzamerhand in zicht. Een seizoen dat mij weer veel plezier gaf maar zoals in deel 1 al te lezen viel soms ook de andere kant van het leven liet meemaken. Maar het seizoen begon mooi want door de versterkte promotie waren clubs in een klasse terecht gekomen waar ze nog nooit in de historie in uitgekomen waren. VVSV’09, Ezinge kwamen in een klasse terecht dat ze alleen maar via de krant kenden. En ook verder in de provincie zagen verenigingen opeens dat er verder gereisd moest worden.

willem

Een blije Willem Pettinga met een van zijn pupillen Eelco Korhorn na de uitwedstrijd tegen Harkstede  foto: Jan Gerdez

Bekeren

Eerst gingen we bekeren wat ik persoonlijk een dieptepunt vond. Mijn eerste ‘potje” was de Heracliden- Meeden en dat ging werkelijk helemaal nergens over. Meeden kwam door vakantieperikelen, blessures en verdere afwezigen met een team dat je niet representatief kon noemen en kreeg dan ook een klets om zijn oren met 8-1. Een wedstrijd van niets noemde de ondertussen naar Roden vertrokken Heiko van den Berg het duel en dat was zacht uitgedrukt. War een waardeloze wedstrijd waar ook de KNVB schuldig aan was. Een mooi voorbeeld was het fenomeen dat men was vergeten om Noordpool in te delen in het bekertoernooi.

In Uithuizen had de club en zijn leden besloten om het prestatievoetbal naar de zaterdag te verplaatsen waar uiteraard ook het bekertoernooi toe behoorde. Noordpool werd ‘heerlijk” ingedeeld door de bond want als tegenstanders kwamen ONR Roden(3e klasse), Tolbert( 5e klasse) en VEV’67( 2E klasse) uit de koker. Nou ja koker….   op de enige overgebleven plaats werd Noordpool neergezet  zullen we het maar noemen want dat was het namelijk. Hoppa, niet zeuren maar voetballen want je hebt een paar leuke oefenwedstrijden, althans zo werd er geredeneerd rondom het standbeeld van ‘US ABE”. De verliespartijen met de cijfers 1-5( ONR), 7-3( Tolbert) en 9-1 (VEV’67) gaven een ander beeld wardoor Noordpool met trainer Fré Lokken op de bok zijn eerste wedstrijd in de competitie gelijkspeelde tegen Wildervank.

 Competitievoetbal

Zo was de competitie dus begonnen en kwamen de hoogtepunten weer om de hoek kijken. Een goed maar geen punten pakkend Ezinge zien spelen tegen de Pelikanen, een uitstapje naar Oosterparkers- Bedum, Kloosterburen dat goed uit de startblokken kwam, kortom de wereld zag er mooi uit in de eerste weken van september.

1TV

Ondertussen had 1TV zijn intrede ook gedaan in de wondere wereld van het amateurvoetbal en ging al snel het gerucht de ronde dat rond het duel Kloosterburen-Eenrum een reportage gemaakt zou worden. Bij het duel in Kloosterburen was ik als verslaggever namens de Ommelander Courant aanwezig en heb het gebeuren van dichtbij meegemaakt en op internet teruggezien. Daar sprak ik enkele weken geleden nog met een van de initiatiefnemers Thijs Wieringa, over waarbij ook iets anders aan de orde kwam. Veel kan ik er nog niet over zeggen maar het heeft iets met plakboeken te maken en als het lukt, wordt dat pas een hoogtepunt!

Mevr Oorebeek en Francina Houwen

Dieptepunten waren er ook in de competitie zoals het overlijden van Mevr. Oorebeek, een van de trouwste fans die Eenrum zich maar wensen kon. Al jarenlang ziek bezocht ze nog geregeld de thuiswedstrijden van de Roodbaadjes. Eind september overleed ze helaas toch nog veel te vroeg. Dat gold ook voor Francina Houwen, de fantastische webmaster van VVSV’09. Francina was in februari 2010 mijn grote steun en toeverlaat rondom het ‘project” VVSV’09 club van de maand. Op verzoek van VVSV’09 hebben we de 15 vragen aan … na het overlijden weer opengezet omdat er velen waren die er naar vroegen. We, Martine en ik kunnen zien hoe vaak iets gelezen of nog wordt gelezen. Francina is nog niet vergeten blijkt iedere dag weer want bijna 1100 bezoekers hebben de 15 vragen aan…. Van de veel te vroeg overleden Francina Houwen ondertussen gelezen waaruit blijkt dat ze nog alle dagen gemist wordt in haar gezin, VVSV’09 en haar dorp Zoutkamp.

 

Even bijpraten

Gelukkig overheersten de hoogtepunten en een hoogtepunt was, en daar wil ik absoluut alle andere clubs, trainers, bestuurders en vrijwilligers niet te kort mee doen, mijn bezoeken aan een wedstrijd van de voetbalvereniging Kloosterburen. Ik keek dan vaak even of het tweede of derde van de Kloosterbuursters ook thuis speelde en als dat het geval was dan vertrok ik op tijd richting Kloosterburen. Na dhr. Hofman begroet te hebben liep ik naar het ‘achterste”veld waar, en dat wist ik zeker, trainer Willem Pettinga al aanwezig was. Even bijpraten met Willem, je zou er bijna een rubriek van maken, werd het dan waarbij er veel besproken werd wat, off the record” blijft. Twee generatiegenoten die elkaar in het seizoen 2010-201 op een soms warme, koude of regenachtige zondagmiddag regelmatig tegenkwamen en goed begrepen waarbij de trainer weleens een hint aan de verslaggever gaf waardoor ondere andere de column ‘Sorry Eelco” en het portret de ‘waterdrager” tot stand kwamen.