Even bellen met Jan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Even bellen met Jan lukte deze week niet tot aan gisteren want toen kreeg ik een sms van de voetbalencyclopedie uit Bedum met als tekst: ‘Ben er weer”

Even bellen met Jan lukte deze week niet tot aan gisteren want toen kreeg ik een sms van de voetbalencyclopedie uit Bedum met als tekst: ‘Ben er weer”

                                                      Foto_Jan

Hoi Jan, een bijzonder sms’je wat was er aan de hand: Johan, dat is een lang verhaal dat zal ik je maar besparen, ik kan je vertellen dat mijn telefoon teruggevonden is in een taxi. En ik had natuurlijk wel een nieuwe kunnen kopen maar dan heb je dat gedoe weer met een ander nummer dus ik ben blij dat ik hem weer terug heb.”

Maar wel genoten in Amsterdam tijdens de Copa Amsterdam: Absoluut! En met ook nog een Nederlandse winnaar, Ajax, kon het natuurlijk helemaal niet meer stuk. Een geweldig toernooi waar veel grootheden uit het betaalde voetbal aanwezig waren.

Dat mag je wel zeggen want je stuurde een foto waar twee van Nederlands grootste voetballers ooit opstonden. Jij stond er echter niet op hoe kwam dat: Ik was daar op uitnodiging van Rob Bouwman( staat rechts op de foto) en ik was omdat we ook nog terug naar Groningen moesten al weg voordat Cruijff kwam voor de prijsuitreiking. Dat wist bijna niemand dat Cruijff kwam en ik zeker niet want anders was ik wel gebleven. Rob was er echter nog wel en stuurde mij dan ook deze foto en hoe hij het voor elkaar krijgt vraag het mij niet, maar hij staat altijd met bepaalde grootheden op een foto.”

 

foto_1

De foto waar Jan grrag bij op had willen staan met rechts op de foto, naast Johan Cruijff, Rob Bouman.

Verder nog wat nieuwtjes gehoord daar Jan: Het nieuws dat Tjeu La Ling de opvolger wordt van Rik van der Boog zoemde duidelijk rond en het zou mij niet verbazen als een dezer dagen Ling gepresenteerd wordt als technisch directeur.

De ophef rond de bekerfinale in Harkema tussen Harkemase Boys en WKE ook meegekregen trouwens: Ja, dat heb ik zeker meegekregen want dinsdagavond hoorde ik dat Peter van der Slot op staande voet ontslagen is bij WKE.

Hoe bedoel je op staande voet ontslagen: Het bestuur vond dat hij door zijn rode kaart de club in diskrediet had gebracht en stelde geen prijs meer op zijn aanwezigheid wat zeer opmerkelijk genoemd mag worden gezien eerdere gebeurtenissen dit seizoen. Maar Peter van der Slot en het bestuur zijn nog in gesprek geloof ik want op de commotie rond dit besluit zit het bestuur van WKE niet te wachten denk ik want die hebben wel andere zorgen aan hun hoofd denk ik

Jij doelt daarbij op het feit dat ook amateurclubs het zwart betalen van spelers maar beter achterwege kunnen laten: Ja, dat bedoel ik inderdaad want het moet straks allemaal op papier staan wat spelers van amateurclubs verdienen. Het gerucht gaat bijvoorbeeld dat Leonardo 2, die enkele jaren geleden voor FC Groningen uitkwam, van Emmen overstapt naar WKE. Daar zal een redelijk salaris mee gemoeid zijn en dat moet allemaal op papier.

Ik weet dat jij ook een trouw lezer van het weekblad Voetbal International bent. Dan moet ook jij verbaasd zijn wat er aan salarissen betaald wordt: Johan, dat klopt helemaal want als we de media mogen geloven zijn in de eredivisie salarissen van boven het half miljoen geen uitzondering. Een ontwikkeling die nauwelijks voor te stellen is omdat dezelfde media ons verteld dat in het betaald voetbal er maar enkele clubs zijn die een gezond beleid voeren.

Wat dat betreft zul jij als voetballiefhebber meer plezier beleven aan het gegeven dat een kleine amateurvereniging als bijvoorbeeld FC LEO promoveert naar de derde klasse:

Daar heb je zeker gelijk in want kleine amateurclubs die leven niet bij de waan van de dag, Die voeren vaak een gedegen beleid waarbij er op de kleintjes gelet wordt. Die clubs doen geen rare noodsprongen zoals nu in Roosendaal waar enkele sponsoren proberen om RBC te redden. Maar genoeg over het betaald voetbal dacht ik zo.

Dacht ik ook Jan. Wist jij trouwens dat er 5 juni in Bedum nog een leuk duel op het programma staat: Nee om eerlijk te zijn niet en welk duel moet dat zijn.

Het jeugdteam van de stichting Regioteam Noord Groningen speelt om 19.00 uur tegen een van de deelnemers van Eurovoetbal 2011. Houston Dynamo: Dan hoop ik wel dat het een representatief team is waar het regioteam meekomt. Want alleen dan kan het een leuk duel worden anders worden ze weer op een nederlaag getrakteerd net als vorig jaar in Ten Boer tegen Besiktas.

Dat ben ik met je eens Jan want ik denk dat er wel wat talent in onze regio rondloopt: Dat weet ik wel zeker maar dan moet je gewoon gericht scouten en ik snap best dat de tijd daar soms voor ontbreekt maar het moet wel de doelstelling zijn om die spelers te selecteren die ook daadwerkelijk wat toevoegen.

Maar daar hoeven wij ons niet druk om te maken Jan. Wij kunnen eerst genieten van het mooie weer en er zal ook volgende week wel weer wat bijzonders zijn gebeurd in de soms gekke en niet meer te begrijpen voetbalwereld. Ik weet het wel zeker en verder is een van Cruijff zijn befaamde uitspraken ook op ons van toepassing: ‘Ieder nadeel heb zijn voordeel” want ik heb mijn telefoon weer dus kun je mij eerder bellen.

Gaan we doen Jan!