Even bellen met Jan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Even bellen met Jan gaat alweer zijn derde aflevering in waarbij de prestaties van clubs uit de regio en ver daar buiten aan de orde komen.

Even bellen met Jan gaat alweer zijn derde aflevering in waarbij de prestaties van clubs uit de regio en ver daar buiten aan de orde komen.

                                         

                                                     Foto_Jan

En in het weekend nog een wedstrijdje bezocht in Drenthe Jan: Nee, dat is er niet van gekomen want we hadden prachtig weer en kregen nog bezoek ook. Anders was ik zaterdagavond nog wel even naar Haren gegaan waar Be Quick tegen WKE in de nacompetitie moest spelen. Maar het is er niet van gekomen en ik vond het ook wel prima eigenlijk.”

Leuk nieuwtje trouwens dat ook CVVB in de winterstop naar Marbella vertrekt voor een trainingskamp: Tja, dat wordt een nieuwe trend in de voetbalwereld Johan. Bijna iedere vereniging gaat daar in mee wat je ook al bij sommige derde en vierde klassers ziet trouwens. Ik zie het echter als een middel om spelers aan je te binden want jij gelooft toch niet dat daar volle bak getraind wordt.”

Ik las dat Veendam nu ook in warmere oorden een sportief succesvol seizoen aan het vieren is trouwens: Ja, dat klopt en Emmen deed dat ook en nog meer betaalde clubs doen dat. Ik vind dat wel raar want als het een beetje tegen zit dan komen de Veendam-spelers als ze terugkomen te horen dat de club niet meer bestaat. Maar een schrale troost, dan hebben ze het feestje wel gehad.”

Bij CVVB was het ook feest zaterdag 21 mei met drie jeugdelftallen die kampioen werden: Dat klopt en daar hoorde in mijn beleving de D1 ook bij maar die hebben het kampioenschap op een haar na gemist. De E1, F1 en de F4 feliciteer ik van harte waarbij de prestatie van de F1 zeer opvallend genoemd mag worden. Het team speelde in de najaarsreeks in de eerste klasse en werd in het voorjaar overgeheveld naar de hoofdklasse en werd daar dus ook kampioen. De jeugdafdeling ziet er dan ook veelbelovend uit waarbij de rol van Jan ten Cate niet onvermeld mag blijven. Jan is zéér gedreven mag je wel zeggen maar CVVB plukt daar duidelijk de vruchten van.”

Mooie dingen voor CVVB maar om toch nog even op het seniorenvoetbal terug te komen, Loppersum heeft het niet gered: Nee en dat verbaasde mij na de 0-0 in Assen wel moet ik eerlijk zeggen. Ik dacht dat Loppersum wel een goede kans maakte maar 0-3 voor LTC was duidelijk natuurlijk. En misschien is dit ook wel beter want persoonlijk vind ik dat er een groot verschil tussen de tweede en eerste klasse zit. Hoe hoger je komt hoe groter het verschil wordt en onderaan in de eerste klasse bungelen zoals Omlandia dit seizoen is iets wat je als club niet moet willen.”

Maar zaterdag richting Amsterdam voor Copa Amsterdam toch Jan: Klopt helemaal en ik heb er veel zin in en lees net dat Eredivisie Live de wedstrijden ook uitzend. Mooie propaganda voor het jeugdvoetbal is dat natuurlijk. Als ik trouwens niet was gegaan was ik naar de bekerfinale Harkemase Boys-WKE gegaan maar je moet nu eenmaal keuzes maken.”

En zaterdag duimen voor Edwin van der Sar zeker: Absoluut! Barcelona speelt het mooiste voetbal maar het zou geweldig zijn als Manchester United zou winnen. Want wie van der Sar dat niet gunt snapt het niet denk want wat een prachtige carrière heeft hij al achter de rug. Maar als je realist bent weet je dat van de tien wedstrijden Barcelona er negen zal winnen maar ik hoop echt dat het zaterdag de dag van Edwin van der Sar wordt.”

Ben het met je eens Jan en volgende week weten we meer en jij hebt vast wel nieuwtjes gehoord in Amsterdam: Zeker weten en we bellen weer!