Even bellen met Jan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

‘Even bellen met Jan” is altijd leuk want het gaat alleen maar over voetbal waar we samen nooit over uitgepraat zullen raken waardoor bij mij het idee onstond om deze rubriek te starten. Jan was er ook voor in en daarom de eerste van de hopelijk vele afleveringen van: ‘Even bellen met Jan.”

Even bellen met Jan” is altijd leuk want het gaat alleen maar over voetbal waar we samen nooit over uitgepraat zullen raken waardoor bij mij het idee onstond om deze rubriek te starten. Jan was er ook voor in en daarom de eerste van de hopelijk vele afleveringen van: 'Even bellen met Jan."

 

                                                Foto_Jan

En zaterdag nog bij CVVB geweest Jan? ‘Nee, ik ben zaterdag naar ACV- PKC geweest. Bij die wedstrijd stond er voor PKC nog wat op het spel en ik wou ook Marcel Pannenkoek weer eens zien spelen. Die had ik lange tijd niet zien voetballen en was benieuwd hoe die er voor stond. Ik moet eerlijk zeggen dat Pannenkoek mij vooral conditioneel niet meeviel. Richting het komend seizoen, als hij voor Harkemase Boys gaat spelen, zal er conditioneel nog wel wat moeten gebeuren op dat gebied maar ik neem aan dat hij dat zelf ook wel weet.”

 

Verder nog wat bijzonders meegemaakt bij ACV? ‘Johan, ik zat nog niet op de tribune of ik was al zeker vijf bekenden tegen gekomen zoals de tweede trainer van WKE die vertelde wat er zich rond het eerste elftal van WKE had afgespeeld het afgelopen seizoen. Maar dat weet je zelf, je komt altijd mensen tegen die van alles te vertellen hebben dus er viel weer van alles te horen in Assen zaterdagmiddag wat uiteraard in de meeste gevallen nog niet naar buiten mag komen.”

 Is je verder nog wat opgevallen in het weekend? ‘Ja, allereerst dat CVVB definitief eerste klasser gebleven is wat een prima prestatie is. Wel jammer is het vind ik persoonlijk dat een paar ervaren krachten als Peter Langeland, Pieter van der Zee en Hans Vos een stapje terugdoen. Je levert in een verder jonge ploeg aan routine redelijk wat in en je moet altijd maar kijken, wat dat richting de toekomst voor gevolgen heeft. Tegenwoordig versterken ook eerste klassers de selecties bijna jaarlijks en moet je maar afwachten waar je tegen komt te spelen.”

Wat dat betreft hebben de spelers niet veel clubgevoel meer. ‘Dat ben ik met je eens maar persoonlijk vind ik dat de clubs de hoofdschuldige zijn. Met behulp van sponsoren wordt er aan alle kanten aan spelers getrokken. Als de sponsor er echter geen zin meer in heeft dan is het einde oefening in veel gevallen. Neem een club als DIO dat nu naar de hoofdklasse is gepromoveerd. Als je de verhalen mag geloven dan had oud-trainer Pascal Mulder op eigen kosten spelers naar DIO gehaald. Mulder zit nu bij PKC en DIO met de gebakken peren. Spelers gaan weg naar clubs waar ze meer krijgen waardoor DIO ook weer de markt op moet om een representatief team op de been te krijgen. Dan zullen er sponsoren op moeten staan want van de recette spelers betalen gaat niet lukken. Ik ben een echte voetballiefhebber maar moet er niet aan denken om op Kardinge, waar het altijd waait, bij DIO te gaan kijken. Dat soort clubs redt het op termijn ook niet want die hebben geen achterban.

Maar je ziet het ook al in de lagere klasses waar Freddy de Grooth voor Groninger Boys met 55 treffers een groot aandeel in het kampioenschap van Groninger Boys heeft gehad. Die heeft echt voor de geneugten van het leven gekozen anders had hij al veel hoger gespeeld. Maar als dat soort spelers vertrekt bij een club dan komen ze in de problemen. Dat is min of meer clubs hun eigen schuld want die leven helaas bij de waan van de dag want ook in het amateurvoetbal draait het tegenwoordig allemaal om geld. Bij de clubs in de Topklasse is alles in de meeste gevallen wel goed geregeld maar in de klasses daaronder is het soms een ander verhaal en maakt men elkaar de kop gek.”

Even een andere vraag hoe is het met je zoon Robert Jan. ‘Die is ondertussen geopereerd aan zijn knie waar hij ernstig aan geblesseerd is geraakt en moet nu vier keer per week naar Groningen om te revalideren. De verwachting is dat hij op zijn vroegst in november weer kan spelen maar het meest voor de hand liggend scenario is dat het januari 2012 wordt. Dan is het verder ook nog afwachten of hij op zijn oude niveau komt maar natuurlijk. “

Dat was het voor deze week volgende week weer bellen?  Ja hoor doen we!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Even bellen met Jan” is altijd leuk want het gaat alleen maar over voetbal waar we samen nooit over uitgepraat zullen raken waardoor bij mij het idee onstond om deze rubriek te starten. Jan was er ook voor in en vandaar dan ook de eerste van de hopelijk vele afleveringen van: ‘Even bellen met Jan”

 

 

 

Even bellen met Jan” is altijd leuk want het gaat alleen maar over voetbal waar we samen nooit over uitgepraat zullen raken waardoor bij mij het idee onstond om deze rubriek te starten. Jan was er ook voor in en vandaar dan ook de eerste van de hopelijk vele afleveringen van: ‘Even bellen met Jan”

 

 

En zaterdag nog bij CVVB geweest Jan?

‘Nee, ik ben zaterdag naar ACV- PKC geweest. Bij die wedstrijd stond er voor PKC nog wat op het spel en ik wou ook Marcel Pannenkoek weer eens zien spelen. Die had ik lange tijd niet zien voetballen en was benieuwd hoe die er voor stond. Ik moet eerlijk zeggen dat Pannenkoek mij vooral conditioneel niet meeviel. Richting het komend seizoen, als hij voor Harkemase Boys gaat spelen, zal er conditioneel nog wel wat moeten gebeuren op dat gebied maar ik neem aan dat hij dat zelf ook wel weet.”

 

Verder nog wat bijzonders meegemaakt bij ACV?

‘Johan, ik zat nog niet op de tribune of ik was al zeker vijf bekenden tegen gekomen zoals de tweede trainer van WKE die vertelde wat er zich rond het eerste elftal van WKE had afgespeeld het afgelopen seizoen. Maar dat weet je zelf, je komt altijd mensen tegen die van alles te vertellen hebben dus er viel weer van alles te horen in Assen zaterdagmiddag wat uiteraard in de meeste gevallen nog niet naar buiten mag komen.”

 

Is je verder nog wat opgevallen in het weekend?

 

‘Ja, allereerst dat CVVB definitief eerste klasser gebleven is wat een prima prestatie is. Wel jammer is het vind ik persoonlijk dat een paar ervaren krachten als Peter Langeland, Pieter van der Zee en Hans Vos een stapje terugdoen. Je levert in een verder jonge ploeg aan routine redelijk wat in en je moet altijd maar kijken, wat dat richting de toekomst voor gevolgen heeft. Tegenwoordig versterken ook eerste klassers de selecties bijna jaarlijks en moet je maar afwachten waar je tegen komt te spelen.”

 

Wat dat betreft hebben de spelers niet veel clubgevoel meer.

‘Dat ben ik met je eens maar persoonlijk vind ik dat de clubs de hoofdschuldige zijn. Met behulp van sponsoren wordt er aan alle kanten aan spelers getrokken. Als de sponsor er echter geen zin meer in heeft dan is het einde oefening in veel gevallen. Neem een club als DIO dat nu naar de hoofdklasse is gepromoveerd. Als je de verhalen mag geloven dan had oud-trainer Pascal Mulder op eigen kosten spelers naar DIO gehaald. Mulder zit nu bij PKC en DIO met de gebakken peren. Spelers gaan weg naar clubs waar ze meer krijgen waardoor DIO ook weer de markt op moet om een representatief team op de been te krijgen. Dan zullen er sponsoren op moeten staan want van de recette spelers betalen gaat niet lukken. Ik ben een echte voetballiefhebber maar moet er niet aan denken om op Kardinge, waar het altijd waait, bij DIO te gaan kijken. Dat soort clubs redt het op termijn ook niet want die hebben geen achterban. Maar je ziet het ook al in de lagere klasses waar Freddy de Grooth voor Groninger Boys met 55 treffers een groot aandeel in het kampioenschap van Groninger Boys heeft gehad. Die heeft echt voor de geneugten van het leven gekozen anders had hij al veel hoger gespeeld. Maar als dat soort spelers vertrekt bij een club dan komen ze in de problemen. Dat is min of meer clubs hun eigen schuld want die leven helaas bij de waan van de dag want ook in het amateurvoetbal draait het tegenwoordig allemaal om geld.

Bij de clubs in de Topklasse is alles in de meeste gevallen wel goed geregeld maar in de klasses daaronder is het soms een ander verhaal en maakt men elkaar de kop gek.”

Even een andere vraag hoe is het met je zoon Robert Jan.

‘Die is ondertussen geopereerd aan zijn knie waar hij ernstig aan geblesseerd is geraakt en moet nu vier keer per week naar Groningen om te revalideren. De verwachting is dat hij op zijn vroegst in november weer kan spelen maar het meest voor de hand liggend scenario is dat het januari 2012 wordt. Dan is het verder ook nog afwachten of hij op zijn oude niveau komt maar natuurlijk. “